A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Значи до нив било. Сабајлево се отепав исклучувајќи од струја, само комерцијална тутунска близу и гугл ми отвараше.
od kaj 12, snosti nema eve sega 9, uste e taka tel, e celo vreme zafaten,......

Јас пак цело време мислам до мене е проблемот. Рестартирај модем, рутер, таблет, два телефони. Зајеб на денот.

Пред два дена ми приклучија нет од близоо , ама завчера нешто сецна нетот и снема вифи за кратко . Вчера пак како што пишуваат и други, пред полноќ снема нет и отвараше по нешто ама видеа и таква форма не отвараше . Го поврзав тв со кабел преку рутерот да видам дали има така нет ама исто. Савајлево на тв нет супер (со кабел ),а на таблет и мобилни преку вифи многу спор нет. Во што е проблемот со модемот и вифито на рутерот ?
2-ра тема : можно ли е смарт тв да троши гб ко лудо?Претходно бев на неотел и прошлиот месец на 3ти купивме тв и за неполни 10 дена ми отидоа 50 гб, за миша маша на јутуб и некој филм онлајн преку тв , и некој преку кастскрин. Нормално ограничен нет и ми ја смалија брзината . И по 8 деба се јавувам во неотел да прашам што е работава со нетов ,и они ми викаат дека сум потрошила уште 8гб (со слаба брзина). Така се префрлив на близоо , па ке видам колку сум се усрекила .
пс. филмовизија и милверсајт се пуштени за таблети , моб. и тв

Какво разбирање бре, 400 денари се поскапи од Телекабел за што? За да не можам цел ден хајлајтс ни песна да пуштам?!?!?

24 h - nikakva usluga.......uzasss......................................... bar da kazeja deka se mozni poteskotii, pred vreme dasi znaevme, ova nivno spojuvajne nas site ne diskonektira... ne izvadi od kontakt T

Ај кога ке се среди пишете слободно да не се префрлам од мрежа на мрежа.Среќа комшиката ми е на Телеком па преку неа сум сега.Иначе немам коментар за нивните проблеми.

УЖАС. Цел ден на 3G сум, зошто ли им плаќам?!? По ѓаволите нека одат...

Blizoo se da vi ebam od dalekoo. Cel den mi sjebaa,utre polagam ispit i nemozam da simnam nekoi materijali od net,moram hotspot da pustam od mob za laptopot da gi simnam. Mrsh u picku mater

УЖАС. Цел ден на 3G сум, зошто ли им плаќам?!? По ѓаволите нека одат...

Телефонските оператори од истата оваа компанија ми се јавија во среда, 4 ноември 2015, за да ми ги понудат кристално истите дигитални ТВ канали кои и сега ми се достапни, со 50% побрз Интернет - 15 mbps наспроти сегашните 10 mbps, втор кабелски HD рисивер и повеќе бесплатни минути во фиксната телефонија, и сето тоа, не за пониска месечна претплата, туку за месечна претплата ПОВИСОКА за 100 денари повеќе. Се разбира, каналите од Балканскиот пакет и понатаму ми ги нудат дополнително за дополнителна месечна претплата од 99 денари.

Што мислите, после изминативе 24 часа - се нормализираше Интернетов ноќва околу 3 часот по полноќ - дали Близо воопшто го заслужуваат моето внимание ?

Бев на гости кај пријателка која користи кабелска телевизија и кабелски Интернет од Телекабел, и иако не им е баш за пофалба дигиталната ТВ понуда, брзината на Интернетот и ниската месечна претплата без обврзувачки договори им се во целост оправдани.

Од друга страна, во четвртокот кај мој комшија од зграда му ги сменија кабелските рисивери од Близо со новите Gospel HD кабелски рисивери кои можат да се купат од Зора под името на друг бренд - Powerbox. За почеток, бев позитивно изненаден кога видов дека рисиверите доаѓаат со нов софтвер и може рачно да се мести распоредот на ТВ каналите.

Но позитивното изненадување траеше кратко откако му ги наместив каналите на комшијата, за 5 минути подоцна повторно да се измешаат каналите. Од Близо ми кажаа дека иако сум ја зачувал изменетата листа на ТВ канали, сепак сум требал да ги преместувам со копчето OK од далечинскиот управувач, а не со црвеното телетекст копче како што вели самиот софтвер при преместување на каналите на листата.

Патем, далечинскиот управувач за Gospel HD кабелските рисивери од Близо, e копиja на далечински управувач на LG, кој од чиста случајност го користам со мојот монитор од LG, кој исто така има телевизиски приклучок и на кој може да се гледа телевизија.

mkj32816602.jpg

Последно уредено:
Модемите со вграден ВИ ФИ рутер се тешко ѓубре и тоа имам напоменато на сите. 24 часа има ли ставка во договорот ако немаш услуги може да прекинеш договор?
Гледам така коментираат на фан страната.

Еј убаво ме потсетитве. Правев муабет со службата и ме убедуваат да го продолжам договорот, и ке одам кај нив. Дали Vip Konekt S, или Blizoo Smart пакет не е важно исто ми е. Рекоа дека ке ја сменат опремата. Е сега мене уопште тоа не ми одговара. Имам доста поскап рутер, и сега сакам да ми го остават модемот(Cisco 2.0 Docsis) или другиот Cisco 3.0 модем. Тие CBS, Arris,Thompson се тешко ѓубре така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom