88ми американски филмски награди (Оскари 2015, 28 Февруари)

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
B

Blade Torch

Гостин
од изненадувањата:
- за Спотлајт и навивав да земе, немаше да е неправедно и Ревенант да освои.
- Ex Machina место Star Wars големо изненадување, иако не е воопшто незаслужено
- АМА... што му скинаа оскар на Сталоне, е тоа не поминува :mad::mad::mad::mad::mad:

Што сте гледале бе? Што изглуми толку тој? Ни акцент успеа да долови, ни некоја емотивна сцена имаше. Забавена снимка цел филм. Барем да изедеше некој убаво прикажан ќотек како што беше редот кога ќе фатиш шпиун. МРШ! Не ми е ни блиску до омилени глумци Роки, само сум реален.Реакцијата на Сталоне само каква е кога го извисија... Гонете се!

Најдоброто од оскариве не беше оскарот за Лео, туку првиот оскар за Енио Мориконе. Големината конечно удостоен како што е ред :cuc:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Оскарите ако ги ценам според тоа кој ќе добие оскар за најдобар филм, (а најчесто по тоа се памтат) тоа значи дека годинава оскарите беа катастрофа од епски пропорции.
Срамота невидена... после ми кењате за The Hurt Locker, па филмот е Гладијатор за Спотлајт.

Згора на се, после Били Кристал, еден добар водител нема на шоуво и се чини дека на се се обрнува внимание освен на филмот, се обрнува внимание на оваа ранлива категорија, на онаа ранлива категорија, на овие обесправени, на тие обесправени, а филмот кој го ебе. За жал.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Погледав до пола, од сабајле на работа шо да правиш, но годинава не бев многу заинтересиран од самиот факт дека ниеден филм немам гледано од номинираите, слабо некако нови филмови гледам у последно време.

Сепак, се слагам со погорниот коментар, Крис Рок беше срање, ама невидено, никаква харизма, осет за хумор.

Изгледа навистина водиелите се бираат по некоја малцинска квота, во последните години имавме педер, лезбејка и црнец, мада според мене Елен добро го истера нејзиното.

W

wicked_1

Гостин
Сепак, се слагам со погорниот коментар, Крис Рок беше срање, ама невидено, никаква харизма, осет за хумор.
Крис Рок го бива за стенд ап, ама на Оскарите е потребно нешто повеќе... немашe барем малце покомплексен хумор и квалитетен roast спрема публиката, мислев дека ќе е подобар ама изгледаше како да води Def comedy jam а не Оскари..

Ricky Gervais и Billy Crystal треба да се единствен избор.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
Ај по ред:
Лани не ни имаше номинација Лего Муви или грешка сум?
Немаше номинација, а беше frontrunner пред објавувањето на номинациите. Затоа реков - да не кобам, да не му се случи нешто слично на Inside Out.
Лубецки.

Ќе дрка Злате :icon_lol::P
Е не! 3 години по ред, еееј, 3 ГОДИНИ ПО РЕД! :drk:
za malce 7..

ex machina za efekti, koe iznenaduvanje coece..
Ова уште на 23-ти ноември:
А Star Wars? А Ex Machina? A Martian? (се ова на невидено :P освен Ex Machina де)
Ја да не сум стварно баба Ванѓа?
Mark Rylance, told ya :cool:
Е ова беше изненадувањето на вечерта, а не Spotlight!
Сеа следен на тапет Бред Пит? :cautious:
Бред Пит ИМА земено Оскар. ;) 12 Years a Slave.
Значи по очекувани резултати од Оскарите не се можни. Сите фаворити што беа од моментот на објавување на номинациите освоија.
А Марк Риланс?
Штоооо?!?!
На педофилската фаца му дале оскар место на Сталоне?
Мрш!!!
:mad:
1.Крис Рок како хост
2.Ex Machina пред Star Wars за визуелни ефекти
3.Spotlight - best picture во конкуренција со Revenant, Room и Mad Max

друго се може да помине, ама овие горе се дефинитивни потфрлања
Само третото + Риланс за споредна улога. ;)
Е сега од мене: најмногу ме израдуваа Writing's on the Wall и Сем Смит пред суштеството Гага и Bear Story пред World of Tomorrow (иако и вториов беше одличен). За ова второво, искрено, уште не можам да поверувам. По малку изненадувачки беа и Оскарите за монтажа, звук и монтажа на звук за Mad Max: Fury Road (очекувано беше The Big Short и The Revenant да ги земат овие).

А најнепријатни изненадувања: Риланс за споредна машка пред Сталоне и Харди и Spotlight за најдобар филм (иако баш Spotlight беше frontrunner-от цело време годинава).
Од 1988 до денес не сум ги гледал само Unforgiven, Chicago и The Artist. Од останатите 24 оскаровски победници, овој е дефинитивно во топ 3 најлоши и најнезаслужени. #факт #недискутирамповеќе

B

Blade Torch

Гостин
"Од 1988 до денес не сум ги гледал само Unforgiven, Chicago и The Artist." :confused: Заебаваш...

Лудиот Макс 6 оскари, какво газење. Следен е Повратник со само 3. :D

Инаку линкови од кратките анимирани ако може, би било одлично!

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Mad Max 7
Revenant 3
Spotlight i Big Short 2
Room i Bridge of Spies 1
Brooklyn i Martian 0

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Не му дадоа Оскар на Сталоне?! :place:
Мрш, глуперди.
А што да очекуваш од луѓе што секоја година ја номинираат Лоренс, па и Оскар има чупето земено.

Иначе, водителот стварно беше тапа, додека гледав, блага веза си немаше со претходните години. Ја утепа за црнците, бла, бла, бла, кил ми нау. Некој спомна дека земаат водители од типот на педери, лезбејки и црнци, па наредна година некој транс може ќе се појави. Елен ми беше добра додуша. Јас сум за наредна година да ја стават Мелиса Мекартни, царица е за комедии!

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Луи синоќа беше презентер за една од категориите, би било уникатно него да го видиме во улога на водител на церемонијата

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
хаха, конечно му дадоа оскар на Лео Ди Каприо. сега сите оние meme слики кај што го зафркаваат дека нема оскар веќе не важат.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
Семи-про левел си бил ти уште :P Се зафркавам. Од трите ни еден не ми е којзнае што, ама ќе си ги ѕирнеш.
Колку од Оскаровците за најдобар филм си изгледал?

Јас имам одбивност кон вестерни и мјузикли, а овој The Artist ми делува претенциозно, затоа ги тргам на страна секогаш.

B

Blade Torch

Гостин
Колку од Оскаровците за најдобар филм си изгледал?

Јас имам одбивност кон вестерни и мјузикли, а овој The Artist ми делува претенциозно, затоа ги тргам на страна секогаш.
од 90та наваму сите добитници и 90посто од номинираните. Во план ми е да почнам да се спуштам по декади подолу, барем добитниците да ги изгледам ( од тие што не ми се гледани)

The Artist бев во кино да го гледам, оти се сомневав дека ќе го извртам набрзина на компјутер. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom