86ти американски филмски награди (Оскари 2013)

Koj e вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    118
Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
ако се исушиш за улога и гледачите да ти го жалат ликот- автоматски оскар

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Да избираше публиката сега Лео ке добиеше за главна машка улога и ке беше срање.
Шо знам, некоја комбинација од жири + публика нешто, вака многу стеснат круг ми е со цела моќ како ја држат неколку луѓе. Meh.

Sassy

sultan instead of the sultan
Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
In your face Leo

Meтју најзаслужено си отиде дома со оскар, човекот блесна годинава и со Далас и со Вистински детектив, влијаеше и тоа мислам на оскаров малкуцка.
Не плачете, ако добиеше Лео кого ќе тролавме вака?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Лео е добар глумец, и заслужува да земе оскар, ама му се погодува да биде секогаш во јака конкуренција, само човек кој е фанбој, или нереален би го избрал пред Метју денеска.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Шо знам, некоја комбинација од жири + публика нешто, вака многу стеснат круг ми е со цела моќ како ја држат неколку луѓе. Meh.
Што се разбира пошироката маса од кинематографија бе :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Кој филм е ова ?

Инаку мислам дека веќе и на Лео после вечерва ќе му дојде преку глава и од Оскари и од све и ќе си прави филмови за своја душа..мислам кога веќе е светски популарен стварно не знам дали треба да му биде гајле дали има Оскар или не..особено кога не е единствен.

A нели би било добро да се соберат сите добри глумци што немаат освоено оскар и да направат филм режиран од некој опасен режисер што нема освоено Оскар а ? :D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Најдосадниот филм ги собра сите оскари во техничките категории ама ако бар не победи во најбитната категорија.

Актерите и актерките сите си бе на место.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Филм за Евреи/црнци - било која "потценета" "раса" = победа без проблем.
А да направиме ние еден филм за тоа како Македонецот е потценет во својата земја ?
Лео Ди Каприо ќе го глуми Ставре, македонски земјоделец од Липково, а Кејт Бланшет Петранка жена му. Нивниот комшија Али ќе биде глумен од Џона Хил. Режија: Тарантино.[DOUBLEPOST=1393824598][/DOUBLEPOST]https://twitter.com/chrisrock/statuses/440274435262906368

Последно уредено:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
koj zede najdobar film? sum zaspal

G

grande-juve

Гостин
Сакав Гравитација да земе за најдобар филм, ама и 12 години роб ми беше одличен... од номинираните само овие два заслужија според мене. Метју нормално, Мерил, Кејт, Сандра, која и да добиеше немаше да се бунам. Споредните улоги очекувано, кај документарците не, Акт оф Килинг беше тежок ама одличен, ќе го гледам и овој што победи ама не ми се верува подобар да е. Кај странските, сите европски ми се 9ки, ама навивав за Убавината... Елен беше супер, се на се, не беше лошо.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Заслужено за 12 години роб, заслужи Кај анимираните сакав the croods ili frozen. Гравити си зеде награди.

Штета, заспав уште на почетокот

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Wolf и Hustle заслужено без Оскар, првиот без никаква поента, вториот еден од подосадните филмови што сум ги гледал во последно време.
И како тоа филм за вселена собра 2 оскара за звук?

Кој филм е ова ?
Basketball Diaries.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Филм за Евреи/црнци - било која "потценета" "раса" = победа без проблем.
Штета што немаа таков став за „гоцевата“ раса, ќе снимевме не за 12 туку за 500 години ропство, 10 оскари не ни бегаа. :D

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom