85 издание на Оскарите

За кого навивате во категоријата за најдобар филм?

• Amour (2012)

Гласови: 10 10,9%
  • Argo (2012)

Гласови: 6 6,5%
  • Beasts of the Southern Wild (2012)

Гласови: 0 0,0%
  • Django Unchained (2012)

Гласови: 31 33,7%
  • Les Misérables (2012)

Гласови: 18 19,6%
  • Life of Pi (2012)

Гласови: 7 7,6%
  • Lincoln (2012)

Гласови: 13 14,1%
  • Silver Linings Playbook (2012)

Гласови: 5 5,4%
  • Zero Dark Thirty (2012)

Гласови: 2 2,2%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .
Изненаден тоа што Amour се најде и во големата трка, малку преценето според мене. Штом Ханеке не зема Оскар со „Белата панделка“ не знам зошто би требало со овој послаб филм. Но најверојатно не му бега во категоријата за странски филм, иако таму (засега) фаворит ми е „Кралската афера“.

Други фаворити немам бидејќи не ми се сите изгледани, но дефинитивно НЕ навивам за Линколн. Не сакам да земе Оскар. Освен глумата на Деј Луис и совршената кинематографија, не е филм кој го следев со возбуда во тие скоро-три-часа.

П.С Ако има некоја правда, Франкенвини треба да лапне за најдобра анимација. Памтам во 2005/6 и тогаш му избега на Бартон од раце Оскарот за Corpse Bride.

Како бе The Dark Knight Rises не доби барем една номинација!? Срамота.
Нолан е генијалец, заслужува не еден, 20 оскари, Бетмен филмовите на Нолан се најдоброто нешто што искочило од Холивуд! И Looper исто заслужи минимум 10 номинации, многу акција имаше и тами и во Бетмен, не тука досадни филмови ми номинираат кај шо нема пукање! И како Ди Каприо не доби номинација? Леонардо е најдобриот актер во историјата на филмографијата, во Инсепшн беше маестрален, тој филм заслужи оскар во секоја категорија!
Ц ц ц, се нарекуваат академија а даваат оскари на Кјубрици и Џексони а не на Ди Каприо, Афлек и Нолан!

Оскарите дефинитивно станаа Евровизија и секоја година се потврдува ова... Манифестација која некогаш беше ПОИМ, сега е срање у боја (и видео).

Џанго има поприлично многу номинации а е филм со пукање.
И стварно не знам зошто Ди Каприо не доби номинација за најдобра споредна улога.
Добро барем Кристофер Валц доби номинација во таа категорија па многу ќе дојдеше од исти филм 2 актери :D
(и да сфаќам дека си саркастичен)
--- надополнето: 10 јануари 2013 во 17:20 ---
И штета што Cloud Atlas не доби ниедна номинација

Споредна женска улога:
Amy Adams for The Master (2012)
Sally Field for Lincoln (2012)
Anne Hathaway for Les Misérables (2012)
Helen Hunt for The Sessions (2012)
Jacki Weaver for Silver Linings Playbook (2012)

Борба помеѓу Ането и Сали Филд, останатите може да ја вежбаат реакцијата кога ќе биде објавен победникот.
А шо толку сигурен, еве на пример Ејми Адамс тепала на The National Society of Film Critics

BEST SUPPORTING ACTRESS
*1. Amy Adams – The Master (The Weinstein Co.) – 34
2. Sally Field – 23
3. Anne Hathaway - 13

И девојчево што е номинирано топ си одглуми... како и да е, за прогнози прво треба сите да се изгледаат, а тоа ми следи одма после догледување на 3-та сезона од Данската The Killing(y), иначе вака на негледано си навивам за Џесика:love:.
И криво ми е Sister што не го номинираа за неанглиски, одличен филм.

А шо толку сигурен, еве на пример Ејми Адамс тепала на The National Society of Film Critics

BEST SUPPORTING ACTRESS
*1. Amy Adams – The Master (The Weinstein Co.) – 34
2. Sally Field – 23
3. Anne Hathaway - 13

И девојчево што е номинирано топ си одглуми... како и да е, за прогнози прво треба сите да се изгледаат, а тоа ми следи одма после догледување на 3-та сезона од Данската The Killing(y), иначе вака на негледариот изворно си навивам за Џесика:love:.
И криво ми е Sister што не го номинираа за неанглиски, одличен филм.

Тоа е се во домен на желби. Можеш да ги изгледаш сите филмови, да следиш кој какви награди добива, но на крајот, најдобриот извор на информации е овој:

koef.png

Изненадувања ќе има, но не големи.

Очекувам "изненадување" во категоријата за најдобра актерка.

Што мислите за анимиран?

Јас мислам главната битка ќе биде помеѓу Frankenweenie и Brave,но Frankenweenie ќе го земе оскарот.

:)

Оваа година немам фаворит , очекувам да има најмогу Оскари за "Линколн" иако воопшто не ми се допадна. "Клетници" од 1958 никој не може да ги замени , тоа е и ќе остане извонредно дело.

Мене ми беше баш просек Frenkenweenie. Бартон стил ама забега и он малце овој пат. И овој и Dark Shadows од него мене ме разочараа очекував повеќе од двата.
Brave од друга страна е уживање. Настрана што е повесел и многу позабавен беше и стварно уживав додека го гледав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom