Premier League - Season 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Иако офсајдот на Ибра беше чист по правила, само да кажам дека според мене глупа одлука им е што го гледаат било кој дел од телото (освен рацете). Мислам дека најреално е да се гледа само ногата на играчот, бидејќи другото е по инерција на движење во главно и е сосема непотребно да се суди офсајд оти левото уво ти било во недозволена позиција. Ама јебига.

Позицијата на телото има голема важност од аспект на забрзување. Така да, разбирливо е што е вака. Ај ако не само потколениците да ги сметаме, не заебавај и ти сега.

Ако ова ти беше досадна утакмица, стварно е време на уметничко лизгање да се префрлиш.

Не сери и признај како маж не биди пичка, ако ова беше убава утакмица за гледање тогаш имаш сериозни проблеми

Позицијата на телото има голема важност од аспект на забрзување. Така да, разбирливо е што е вака. Ај ако не само потколениците да ги сметаме, не заебавај и ти сега.
Секако се движат во 2 различни правци, мислам дека тотално небитно е дали рамото или носот на Ибрахимовиќ бил во офсајд, кога сепак (технички) не стои зад одбранбениот играч. :) Како и да е, само мое мислење, ништо повеќе.

Секако се движат во 2 различни правци, мислам дека тотално небитно е дали рамото или носот на Ибрахимовиќ бил во офсајд, кога сепак (технички) не стои зад одбранбениот играч. :) Како и да е, само мое мислење, ништо повеќе.
:D
А што ако се движат во исти правец? Предноста е огромна на навалено тело во трк за разлика од исправено или во состојба на офсајд замка. Офсајд е брат, нема многу филозофија. Порано се судело буквално сѐ што е сумљиво за офсајд така да, ситнарење во такви случаи само ја отежнува работата на судиите и зголемува тензија беспотребно за и пост натпреварот. Отсекогаш сум мислел "Keep it simple' во правила на спорт е најдобро решение.

Редно време е да воведат систем за детекција на офсајдите. Нешто налик на гол технологијата.. Дали ќе се врши мерење со некои софистицирани ласери, дали преку камера за брза детекција или пак нешто десето. Мислам дека сме доволно технолошки развиени како човештво и имаме измислено веќе ваква технологија и истата треба да ги замени помошните судии. Или пак и не мора, нека стојат како фикуси и нека мавтаат со знаменцето.
Колку само голови се поништени/дозволени поради грешна судиска одлука околу офсајдите.

17799193_1809070409420808_8216293197802924255_n.jpg

Во меѓувреме во Белград на протестите :icon_mrgr:

Не сери и признај како маж не биди пичка, ако ова беше убава утакмица за гледање тогаш имаш сериозни проблеми

Пошто јас сум од страна на црвениве, не беше најсјаен перформанс, не сум задоволен со иксот, ама за да го класифицираш ова за најдосадната утакмица шо си ја гледал, значит пратиш фудал од 2014 негде горе долу. А дали имам или не проблеми психофизички, не требит то да те засегат.

Иако офсајдот на Ибра беше чист по правила, само да кажам дека според мене глупа одлука им е што го гледаат било кој дел од телото (освен рацете). Мислам дека најреално е да се гледа само ногата на играчот, бидејќи другото е по инерција на движење во главно и е сосема непотребно да се суди офсајд оти левото уво ти било во недозволена позиција. Ама јебига.
Се гледа за офсајд секој дел од телото со кој што можеш да постигнеш регуларен гол.[DOUBLEPOST=1491350713][/DOUBLEPOST]Јунајтед до крај треба да игра со Сити, Евертон, Челзи, Тотенхем и Арсенал. Ако со ваква мизерна форма преку лига успее да избори топ4, сфака част. Не дека топ4 на овој тим и овој најдобар менаџер икада е некаков успех али од оваа перспектива, оваа позиција на 4 бода минус (а може и повеќе да биде утре) и 5 дерби утакмици од 9 до крај избори пласман, најсериозно, секоја чест.

Сити, Арсенал и Тотенхем им се една по друга во лига и тоа сите три на гости.

Последно уредено:
Ако јунајтед избори место во ЛШ преку Лига Европа, четвртиот од англија не оди во ЛШ?

Се гледа за офсајд секој дел од телото со кој што можеш да постигнеш регуларен гол.
Значи за Јувентус се бројат и рацете хехехеехехехе Упс, забораив дека нема правило офсајд за нив. :X3:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom