81 издание на Оскар

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
"2009 Oscar Nominees" - BEST PICTURE
1. "The Curious Case of Benjamin Button"
2. Frost/Nixon
3. Milk
4. The Reader
5. "Slumdog Millionaire"

Тука мој фаворит е Сламдог, поради многу причини, неможам да ги набројувам сите. Само ќе кажам дека Curious Case отпаѓа поради копираните сцени од Forrest Gump, всушност се работи за ист сценарист.

"2009 Oscar Nominees" - BEST DIRECTING
1. David Fincher, "The Curious Case of Benjamin Button"
2. Ron Howard, Frost/Nixon
3. Gus Van Sant, Milk
4. Stephen Daldry, The Reader
5. Danny Boyle, "Slumdog Millionaire"

Исто и тука, Сламдог ми е повторно фаворит. Дени Бојл заслужува да ја понесе наградата пред се поради нискиот буџет на филмот.

"2009 Oscar Nominees" - BEST ACTOR
1. Richard Jenkins, The Visitor
2. Frank Langella, Frost/Nixon
3. Sean Penn, Milk
4. Brad Pitt, "The Curious Case of Benjamin Button"
5. Mickey Rourke, The Wrestler

Е тука, наградата според мене треба да оди кај Бред Пит, како и секогаш одлична глума прикажана од него.

"2009 Oscar Nominees" - BEST SUPPORTING ACTOR

1. Josh Brolin, Milk
2. Robert Downey Jr., Tropic Thunder
3. Philip Seymour Hoffman, Doubt
4. Heath Ledger, The Dark Knight
5. Michael Shannon, Revolutionary Road

Хит Леџер дефинитивно. Според мене требало да го убацат и во номинацијата за најдобар актер, но што е тука е. Мојот глас оди за маестралниот Хит.

"2009 Oscar Nominees" - BEST ADAPTED SCREENPLAY
2. Doubt
3. Frost/Nixon
4. The Reader
5. "Slumdog Millionaire"

Ова е првиот оскар што мислам дека треба да го добие Curious Case of Benjamin Button.

"2009 Oscar Nominees" - BEST MAKEUP
2. The Dark Knight
3. Hellboy 2

Мејкапот би требало да замине кај Витезот, мојот глас оди таму.

"2009 Oscar Nominees" - BEST SOUND
2. The Dark Knight
3. "Slumdog Millionaire"
4. Walle
5. Wanted

Хмм, тука главната битка според мене би ја воделе Витезот и Бенџамин, со оглед на фактот дека мене воопшто не ми се допадна музиката во Сламдог, напротив тоа за мене беше единствената негативна работа во Сламдог. Но сепак мојот глас оди за Бенџамин.

"2009 Oscar Nominees" - BEST VISUAL EFFECTS
2. The Dark Knight
3. Iron Man

Оскарот за визуелните ефекти мислам дека треба да го добие Бенџамин, иако бајги се двоумам меѓу Ironman и The Curious Case of Benjamin Button.

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Мои фаворити се Мики Рурк (нема што типот е лик невиден) за главна машка улога,
Кејт Винслет во The Reader,
И дефинитивно Хит Леџер за споредна машка улога во The dark knight, едноставно улогата му е ептенски феноменоменална, цел филм се ежам ко го гледам, толку е внесен во улогата, немам зборови.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Јас на Pro7 ќе си гледам, на ХРТ1 мислам дека дават директно од Кодак Театарот, додека на Pro7 ќе го има и црвениот тепих :pipi: мене тој дел ми е многу интересен, кога доаѓаат ѕвездите :back:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
131
Поени од реакции
4
vo koja TV programa ke se emituva The OSCAR night, vo 22 february, mislam na makedonski TV programi?

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Ниедна македонска програма нема да емитува Oскари :S

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Ниедна македонска програма нема да емитува Oскари :S
Фала богу, куртуливме од глупавиот превод и уште поглупавите коментари на Миланка Рашиќ :pos2: (така се викаше ако памтам добро). Лани отеков откако 50 пати филмот Babel го викаше Вавилон.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Фала богу, куртуливме од глупавиот превод и уште поглупавите коментари на Миланка Рашиќ :pos2: (така се викаше ако памтам добро). Лани отеков откако 50 пати филмот Babel го викаше Вавилон.
Миланка Рашиќ веќе две години не коментира Оскари, а лани го коментираше Петар Ѓошев на Канал 5, мене ми беше супер, не знам зошто не се одлучија и за оваа година или тие или Алфа, но сепак јас ќе си гледал лежерно на Pro Sieben :pipi:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Најдобра работа - да се гледа на ХРТ, ваму кај нас најубав сигнал има и чиста слика.
Е сега, наредниот ден, како и по обичај излегуваат на торент оскарите и ќе си ги спуштиш и ќе си ги гледаш без некој да коментира (преведува).

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Миланка Рашиќ веќе две години не коментира Оскари, а лани го коментираше Петар Ѓошев на Канал 5, мене ми беше супер, не знам зошто не се одлучија и за оваа година или тие или Алфа, но сепак јас ќе си гледал лежерно на Pro Sieben :pipi:
Точно, Babel беше 2006, сум помешал малце. Како и да е, добро е така. Јас би гледал скроз без никаков превод ама за жал тоа во живо нема, мораме да трпиме некаков коментар.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
На мое лично големо задоволство, иако ми е животна желба да се наоѓам на ваква дешавка, непосредно пред 23 часот вечерва дознав нова вест.
Станува збор за нашата драга форумџивка ~windy~ - директно ќе го следи доделувањето на оскари.

Ние овде ќе следиме од малите екрани, а ти девојко имај убав помин таму. Изнасликај све, особено ако твојата љубов Клајв Овен се појави негде:). Возбудена си знам сега, а и јас богами кога слушнав дека се пакуваш за таму:vozbud:

Кога ќе дојдеш и се смириш од возбуда, на темава обавезно да пишиш впечатоци и дешавки!:smir:

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
На мое лично големо задоволство, иако ми е животна желба да се наоѓам на ваква дешавка, непосредно пред 23 часот вечерва дознав нова вест.
Станува збор за нашата драга форумџивка ~windy~ - директно ќе го следи доделувањето на оскари.

Ние овде ќе следиме од малите екрани, а ти девојко имај убав помин таму. Изнасликај све, особено ако твојата љубов Клајв Овен се појави негде:). Возбудена си знам сега, а и јас богами кога слушнав дека се пакуваш за таму:vozbud:

Кога ќе дојдеш и се смириш од возбуда, на темава обавезно да пишиш впечатоци и дешавки!:smir:
~windy~ is blushing:icon_redf

фала ти Џимеје...
Ќе известам секако, и реков ако ме снема на два три дена ме уапсиле оти сум претрчала на црвен килим:vozbud:
А сега:motor:
Лелее стигна Џесика..
одааааам!
Оу јеа оу јеа..
Ајт...:vozbud:
Од Холивуд за Кајгана форумџивката УИНДИ!:pipi:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Кајгана има претставник на Оскарите? Секаде не има значи :pos2:

Ај, убав помин и да пишеш за впечатоците.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
:vozbud::vozbud: Ух блазе се ти, најубав најубав на свет помин! И да поставиш некои фотки после :vozbud:

А јас сум превозбуден, првен Некст Тајм со победа, а сега од сознанието дека само неколку часа не делат до Оскарите :vozbud:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
:vozbud::vozbud: Ух блазе се ти, најубав најубав на свет помин! И да поставиш некои фотки после :vozbud:

А јас сум превозбуден, првен Некст Тајм со победа, а сега од сознанието дека само неколку часа не делат до Оскарите :vozbud:
Дајте информација на кои телевизии ќе има (дали ќе има на ХРТ?) и во колку точно почнува?

Kajgana Shop

На врв Bottom