80 ти и 90 ти?

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Секое време си носи свое...порано имаше добри цртани не како овие сега јапонски и со лоши фаци,имаше повеќе маалски игри,искрени другарчиња и слично,но немаше клабинг,кафани,сеири со другарите...значи си сакам што живеам во ова време

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
definitivno bi sakala da ziveam vo 80-te! zakon ej!! onie frizuri obleki i super muzika.wow ..najgolemite hitovi se bas od toa vreme... 90-te glupa moda , frizura razdelena na patec( u razdeljak te ljubim) :) abe begaj tamu...ok bese ama sepak 80-te se zakon!!:vozbud:
da gi imav ovie godini i da bev vo toa vreme uff :vozbud: ko ke si fatev nekoj decko rocker i onaka busavka kosa lele lele :pipi: aj zabegav ne mi zameruvajte :smir: :kesa:

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
80-ти периодот кога бев клинец.

Бранко коцкица на црно бел нишки,Мечето ушко во 7 и 15,Лепа Брена еуфорија,комодоре 64,српско-хрватски на училиште,Ичичи,Бечечи,мистер на плажа во 25 мај 89,работни акции на ора неготин 88-ма се пријавив ме вратија (слаба килажа),џамија,мижитатара,руковис(од руке у вис),чие што е ова,првиот бакнеж,дркање на Вруќи Кај и Еротика,Загор,Блек,Капетан Мики,Алан Форд,грамафони,по лубеници во Грција ,фиат 1300,стојадин,мандолински оркестарсјајен период за мене

90-ти

Тин период

Анте Марковиќ,банани телевизори даеву,голдстар (сегашни ел џи),марката скока(се сеќавам на една песна од Хикурику марко марко зошто скокаш зошто крвта ни ја локаш),масовно бркање од работа,касети те де ка,басф,се запознав со ју ту,барање касети за преснимување,викнав аирлија во сексот,бугарски трговци,концерти,тепачки,фризура кај миле спорт(а ла брос или кратко),брос чевли(со желевце напред),адидас,левис 501 од Вартекс,француски бакнежи,ноевска политика од нашиве политичари(Фиром),факс(студентски соби),војска,на печалба во Грчка.........

интересен период за мене прекрасен

Еј постов ама ме врати назад... би живеела пак во 90-те. Единствено ќе ми фали интернетот и друго ништо. Мобилен не пошто фиксниот беше живо џабе, живот се раскажуваше на телефон. Дали дека тинејџерски ама ми беа најубави години. Па прва "сериозна" врска, па први искачања, па возбуди, па адреналин... ех, шубав период. :pipi: Некако се` беше порелаксирано и поедноставно.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
дадада, во 99 година, имав само 4 години и се ми беше равно

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
80десетите беа најдобри во музиката... тогаш според мене се правеше најдобриот панк и најдобриот треш метал па и електронската музика и диското ми е некако подобро од ова сега...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Какви 80ти, 90ти - најдобри според што сум гледал биле 70тите. Мир, мир и само мир.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Ми недостига крајот на деведесеттите.
Немав многу години, но доста интересно ми беше тогаш.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Беа, биле, поминаа, летнаа... ќе заминеме и ние, време.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
За 80-ти незнам, со оглед на тоа што имам само една година проживеано од нив, не можам да кажувам.
А 90-тите дефинитивно ми недостасуваат. Најголем дел од детството го изживеав во нив, никакви грижи... еххх... :cry:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
19.033
Поени од реакции
23.261
Не би сакал... Немаше да има Кајгана, Немаше да има Кабловски интернет, Немаше да има Мобилни Телефони, Немаше да има сарс, антракс, глобално затоплување температури над 45 степени, немаше да има војна во косово...

е што? само Тито?? ке идев на акции за да бркнам нешто... еј тие титови пиониери кои дудлачи биле еј!

Ќе додадам само... Денешното време е нај убаво...

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Што знам во 80тите сеуште сум бил кај татко ми у меѓуножје тек во 90тите сум ја. Ама пак колку и да биле убави или неубави би си се задржал на сегашност.

Kajgana Shop

На врв Bottom