8 милјарди евра инвестиции во наредните 7 години најави владата

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Malce moze da go obrazlozis postov??
Kvantitet na sto?? Kakov kvantite moze da bara Eu od zemja so 2 milioni lugje, se bara kvalitet najprvo, sto ke ti se 500 toni patlidzan ako ne go biva
500 тони е ситна боранија...
ЕУ бара и квалитет но и квантитет од проста причина ..сака да ја земе целата количина од едно место а не да се заебава и преговара со сто држави, нас ни останува вака да се радуваме ако нешто дадеме во хрватска, босна и србија.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Jas razbiram shto e kvantitet i zatoa te prashav shto e prichinata: nemanje zemja ili neshto drugo.?
Немање големи парцели со иста култура,туку расцепканост и разновидост на производство.

Пелагонија има голем дел од површините,а парцелите почнуваат се почесто да се обединуваат од поголеми инвеститори па брзо ќе го снема тој проблем.
За целосно обединување ќе ни требаат 100тина години,а верувај дека и Пелагонија не е Банат ебаго.:toe:

Malce moze da go obrazlozis postov??
Kvantitet na sto?? Kakov kvantite moze da bara Eu od zemja so 2 milioni lugje, se bara kvalitet najprvo, sto ke ti se 500 toni patlidzan ako ne go biva
ЕУ не бара ништо,тоа го бараат приватните трговци во ЕУ,големи корпорации кој не разговараат за 5-6 шлепери пиперки или кромид,бараат по 500-600 шлепери,а тоа го имаат веќе во Шпанија,Турција или Италија,затоа не го ни бараат во Македонија.
Еве земи пример со млекото кое достигна цена од 12 денари во Чешка затоа што има хиперпродукција каква Македонија нема да може ни да сонува со фарми од по 2-3 крави кој во Европа се сметаат за самоубиствен бизнис или како туристичка атракција,но никако за сериозно земјоделство.А за доматот,мислиш ли дека го измислија во Македонија па е најубав на светот?Се лажеш бе братче,се лажеш,или другите те лажат.:toe:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Немање големи парцели со иста култура,туку расцепканост и разновидост на производство.

http://stdavidshydroponics.com/

Kompanijava na sajtov ima tri objekti po okolu 8 OSUM hektari, vo koi proizveduva piperki i modri patlidzani.
Godishnoto proizvodstvo im e okolu 14 000 toni.
Sezonata na berba e od mart pa do kraj na noemvri.
Kolku staklenika ima vo Makedonija so povrshina pogolema od 8 hektari. Bajagi, ABC......
ps.za tvoja informacija: kompanijata e vo Kanada, nokeska temperaturata beshe okolu -21 stepen.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Ајде дискусија на оваа тема да видиме
Владата најавува инвестиции од 8милјарди евра во наредните 7год.

прочитајте пред комент ....
http://www.sitel.com.mk/?ItemID=646995FEB22F514FA1ED5A613EB11822
Deka mozi da ima volku investicii mozi.
So ovaa vlada ne mozi.

Pa tie ZZ go zatvorija za bedni 3-4 milioni...koi ni sami ne znaat sto se...PP partnership...a vamu ce pravele isto puta 1000...
Znaci mozi...ama bez demokratija neizvodlivo...da ne prajme muabet kolku voopsto se seriozni...oti da ne se lazime...vo kopiranje na asli komunjari...na Vmro-Kpmne uste po 1 vraboten od familija im fali...

So ogled na to sto novo Vmro uste ne e formirano...vakvi basmi vsusnost se na steta na basmadziii...ama aj kazi mu...

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
8 милијади инвестиција грујо го надмина Циле а БОГАМИ И САМИОТ СЕБЕ

колкава ке биде следнава ЛАГА 50 МИЛИЈАРДИ????

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
што ке ми е милијарда на циле кога имам 8 на гујо :vozbud:

сончев град, злокукани, бунарџик проектите кој ке го раздвижеа скопје,

КАЈ СЕ ??? удоле длабоко, угоре високо

се претворивме во маркетинг проектанско биро, само проекти и реклами.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Седи бе “валутен борду“,ти немашправо да дискутираш за кредити уште долго време.:smir:
Шо обшто има валутен борд со заеми?!
8 Милиарда евро за 7 години и то пари само на владата са равни на поредната лага от владата.:wink:
Единствениот начин е голем заем,коjто после да се плата 15-20-25 години.:wink:

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
ИТАР ПЕЈО ти спреми се за НУКЛЕАРНА ЦЕНТРАЛА

ке ЗРАЧИШ ОД МУДРОСТ со тоа централата ,,,,

пс/ молам без дискусии за нуклеарка и така и така нема да СЕ ГРАДИ ...хахаха

R

RAYTHEON23

Гостин
политичката состојба влијае на економијата,а кај нас не е поволна јас не верувам(иако и таа не е решавачки фактор)во земја во која не се знае кој јаде кој пие и каде што се носат закони за патриотски фискални-ко бош другите не биле(јас не знам шо е патриотска фискјална??има ли фирма шо прави такви??):nenene::nenene::nenene:

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
Moze li nekoj da mi kaze so ke izvzuvame od Stip od famozniot kargoaerodrom koj tamu ke go gradi vladata????

Mene pologicno mi e da ima aerodrom vo Strumicko bidejki ima roba koja moze da se izvezuva i ima opravdanost za izgradba na aerodrom dodeka pak za Stip ne gledam nikakva opravdanost nitu ekonomska nitu finansiska.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Moze li nekoj da mi kaze so ke izvzuvame od Stip od famozniot kargoaerodrom koj tamu ke go gradi vladata????

Mene pologicno mi e da ima aerodrom vo Strumicko bidejki ima roba koja moze da se izvezuva i ima opravdanost za izgradba na aerodrom dodeka pak za Stip ne gledam nikakva opravdanost nitu ekonomska nitu finansiska.
Мора во секој град да се вети по нешто. Штип е изгледа толку безнадежен па им снемало идеи.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23

Бонева гласаше против карго аеродромот ,,,
замислете местото урбанизирано со план и проект во општина Струмица
со најден инвеститор...

гласаше и против факултатите да се во струмица ,,,, И РЕД ДР. РАБОТИ

НЕЗНАМ КАКО КЕ СЕ ПОЈАВИ ВО СТРУМИЦА ПРЕД НАРОДОТ,,,

причина: NA VLAST VO STRUMICA SE SDSM

МАКЕДОСКА РАБОТА ====

да во Штип ке извезуваат текстил како лесна расиплива стока

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
у моментов го слушам Ставревски на Сител ...
одговорност ќе носи тој што ветил а не остварил ... се разбира
барем овие ветуваат остваруваат ....
некои ни ветуваат ни остваруваат :smir:
Kolku i da e nesposoben nekoj covek...od 1000000 vetuvanja, edno dve ke ostvari. ;)

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
колку ли е горд Циле кога неговиот ученик гвујо го надмина за осум пати (ама во лажење)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
:lud::lud::lud::lud::lud:

Нема коментари... у цела криза он ветува 8 милијарди...:lazgo::lazgo::lazgo:

хахаха... :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom