8 милјарди евра инвестиции во наредните 7 години најави владата

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Malce moze da go obrazlozis postov??
Kvantitet na sto?? Kakov kvantite moze da bara Eu od zemja so 2 milioni lugje, se bara kvalitet najprvo, sto ke ti se 500 toni patlidzan ako ne go biva

500 тони е ситна боранија...
ЕУ бара и квалитет но и квантитет од проста причина ..сака да ја земе целата количина од едно место а не да се заебава и преговара со сто држави, нас ни останува вака да се радуваме ако нешто дадеме во хрватска, босна и србија.

Jas razbiram shto e kvantitet i zatoa te prashav shto e prichinata: nemanje zemja ili neshto drugo.?

Немање големи парцели со иста култура,туку расцепканост и разновидост на производство.

Пелагонија има голем дел од површините,а парцелите почнуваат се почесто да се обединуваат од поголеми инвеститори па брзо ќе го снема тој проблем.

За целосно обединување ќе ни требаат 100тина години,а верувај дека и Пелагонија не е Банат ебаго.:toe:

Malce moze da go obrazlozis postov??
Kvantitet na sto?? Kakov kvantite moze da bara Eu od zemja so 2 milioni lugje, se bara kvalitet najprvo, sto ke ti se 500 toni patlidzan ako ne go biva

ЕУ не бара ништо,тоа го бараат приватните трговци во ЕУ,големи корпорации кој не разговараат за 5-6 шлепери пиперки или кромид,бараат по 500-600 шлепери,а тоа го имаат веќе во Шпанија,Турција или Италија,затоа не го ни бараат во Македонија.
Еве земи пример со млекото кое достигна цена од 12 денари во Чешка затоа што има хиперпродукција каква Македонија нема да може ни да сонува со фарми од по 2-3 крави кој во Европа се сметаат за самоубиствен бизнис или како туристичка атракција,но никако за сериозно земјоделство.А за доматот,мислиш ли дека го измислија во Македонија па е најубав на светот?Се лажеш бе братче,се лажеш,или другите те лажат.:toe:

Немање големи парцели со иста култура,туку расцепканост и разновидост на производство.

http://stdavidshydroponics.com/

Kompanijava na sajtov ima tri objekti po okolu 8 OSUM hektari, vo koi proizveduva piperki i modri patlidzani.
Godishnoto proizvodstvo im e okolu 14 000 toni.
Sezonata na berba e od mart pa do kraj na noemvri.
Kolku staklenika ima vo Makedonija so povrshina pogolema od 8 hektari. Bajagi, ABC......
ps.za tvoja informacija: kompanijata e vo Kanada, nokeska temperaturata beshe okolu -21 stepen.

Ајде дискусија на оваа тема да видиме
Владата најавува инвестиции од 8милјарди евра во наредните 7год.

прочитајте пред комент ....
http://www.sitel.com.mk/?ItemID=646995FEB22F514FA1ED5A613EB11822
Deka mozi da ima volku investicii mozi.
So ovaa vlada ne mozi.

Pa tie ZZ go zatvorija za bedni 3-4 milioni...koi ni sami ne znaat sto se...PP partnership...a vamu ce pravele isto puta 1000...
Znaci mozi...ama bez demokratija neizvodlivo...da ne prajme muabet kolku voopsto se seriozni...oti da ne se lazime...vo kopiranje na asli komunjari...na Vmro-Kpmne uste po 1 vraboten od familija im fali...

So ogled na to sto novo Vmro uste ne e formirano...vakvi basmi vsusnost se na steta na basmadziii...ama aj kazi mu...

8 милијади инвестиција грујо го надмина Циле а БОГАМИ И САМИОТ СЕБЕ

колкава ке биде следнава ЛАГА 50 МИЛИЈАРДИ????

што ке ми е милијарда на циле кога имам 8 на гујо :vozbud:

сончев град, злокукани, бунарџик проектите кој ке го раздвижеа скопје,

КАЈ СЕ ??? удоле длабоко, угоре високо

се претворивме во маркетинг проектанско биро, само проекти и реклами.

Седи бе “валутен борду“,ти немашправо да дискутираш за кредити уште долго време.:smir:

Шо обшто има валутен борд со заеми?!
8 Милиарда евро за 7 години и то пари само на владата са равни на поредната лага от владата.:wink:
Единствениот начин е голем заем,коjто после да се плата 15-20-25 години.:wink:

ИТАР ПЕЈО ти спреми се за НУКЛЕАРНА ЦЕНТРАЛА

ке ЗРАЧИШ ОД МУДРОСТ со тоа централата ,,,,

пс/ молам без дискусии за нуклеарка и така и така нема да СЕ ГРАДИ ...хахаха

политичката состојба влијае на економијата,а кај нас не е поволна јас не верувам(иако и таа не е решавачки фактор)во земја во која не се знае кој јаде кој пие и каде што се носат закони за патриотски фискални-ко бош другите не биле(јас не знам шо е патриотска фискјална??има ли фирма шо прави такви??):nenene::nenene::nenene:

Moze li nekoj da mi kaze so ke izvzuvame od Stip od famozniot kargoaerodrom koj tamu ke go gradi vladata????

Mene pologicno mi e da ima aerodrom vo Strumicko bidejki ima roba koja moze da se izvezuva i ima opravdanost za izgradba na aerodrom dodeka pak za Stip ne gledam nikakva opravdanost nitu ekonomska nitu finansiska.

Moze li nekoj da mi kaze so ke izvzuvame od Stip od famozniot kargoaerodrom koj tamu ke go gradi vladata????

Mene pologicno mi e da ima aerodrom vo Strumicko bidejki ima roba koja moze da se izvezuva i ima opravdanost za izgradba na aerodrom dodeka pak za Stip ne gledam nikakva opravdanost nitu ekonomska nitu finansiska.

Мора во секој град да се вети по нешто. Штип е изгледа толку безнадежен па им снемало идеи.

Бонева гласаше против карго аеродромот ,,,
замислете местото урбанизирано со план и проект во општина Струмица
со најден инвеститор...

гласаше и против факултатите да се во струмица ,,,, И РЕД ДР. РАБОТИ

НЕЗНАМ КАКО КЕ СЕ ПОЈАВИ ВО СТРУМИЦА ПРЕД НАРОДОТ,,,

причина: NA VLAST VO STRUMICA SE SDSM

МАКЕДОСКА РАБОТА ====

да во Штип ке извезуваат текстил како лесна расиплива стока

у моментов го слушам Ставревски на Сител ...
одговорност ќе носи тој што ветил а не остварил ... се разбира
барем овие ветуваат остваруваат ....
некои ни ветуваат ни остваруваат :smir:

Kolku i da e nesposoben nekoj covek...od 1000000 vetuvanja, edno dve ke ostvari. ;)

колку ли е горд Циле кога неговиот ученик гвујо го надмина за осум пати (ама во лажење)

:lud::lud::lud::lud::lud:

Нема коментари... у цела криза он ветува 8 милијарди...:lazgo::lazgo::lazgo:

хахаха... :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom