Љубов и пари

• Креатор на темата Креатор на темата sagaqua
  • Време на започнување Време на започнување
jas so mojot decko sekoj den se karav ...no toj pred edna nedela na sporska fati 15000 denari..i 2 dena ne se bevme skarale..i jas mu velam deka tie denovi nesto ne se karame i toj mi veli deka koga imal pari ne se sekiral za nisto....taka da parite za nekoi luge igraat mnogu golema uloga vo zivotot

WTF ???? max 12god !!!! :icon_conf

Парите и љубовта не јаваат на ист коњ, имено парите неможат да ги заменат чуствата, проблемите не се јавуваат како резултат на финансиска криза, туку како резултат на избрзано заљубување и незанење дали е тоа она вистинското. Секој бил во финансиска криза, секој сталеж на луѓе има раслични цели, недостижни за оној помалиот, и обратно. Секој во општеството си ја игра својата улога. Секако дека секогаш ке има луѓе кои ќе се стремат на готово да соберат некој акмак и да му ги соберат парите, но кога се работи за љубов тогаш нема кавги, тогаш има состојба во која секогаш се наоѓа најдеш излезот и правиот пат за понатамошно уживање во истата.

Мене не ми значи ништо дали партнерката моја има пари или не. Тие приватни работи за тоа колкаво богатство поседува нејзиното емејство се дознаваат малце подоцана, не може на прво видување да ја прашувам за парите, куќите, колите....
И да има премногу и да има скромно, мене не ми прави разлика. Јас се заљубувам во неа а не во Бенџамин Френклин, или Абрахам Линколн (доларите) или еврата.
Така да сееедно, а доколку има богатство, тоа пред се не е нејзино, на татко и и мајка и е. :) Нормално, подобро да го има, но мене не ми праи разлика.

Лубовта и парите нормлано неда одат заедно бе.Лубов без пари мислам дека не бија

Лубовта и парите нормлано неда одат заедно бе.Лубов без пари мислам дека не бија

Љубов без пари небива а ? Епа ондак со среќа во купувањето на твојата љубов ... свашта ...:uvo:

ако е за вистинска и силна љубов не верувам дека би се распаднала врската ако е така тогаш во македонија 90%треба да се разведат бидејќи нема некого шо не го стрефило барем во еден момент финансиска криза , така да ако е љубовта силна ќе се изнајде решение да се подобри финасиската ситуација и да се решиме од проблемите

Siromastijata dojde li na porti ljubovta bega preku prozor...(taka kazale):toe:

не не не, ако сакаш а немаш пари, од љубов ќе се помачиш да си направиш пари и да спиеш колку толку мирно покрај човекот што го сакаш.

А може и јас да си ја додадам неодамнешната констатација?

- се шетав по улица и забележав една девојка , која буквално немаше ниту една мана.. прекрасна плава коса ,плави очи , става боли глава .. качена на штикла , бели панталончиња стегнати , кошулче плаво што и ги истакнува градите.. БУКВАЛНО со сите нишани..

Си оди таа така , и влегува во едно џипче.. Ауди Q7 , бел џип , 2967Кубика , 240 коњски сили , малку нашминкано со бандажчиња , стерео систем итн..

Проаѓам јас покрај џипот , и фрлам секако поглед внатре.. и кога внатре што да видам , МАГАРЕ (во буквална смисла) да го возеше џипот ќе беше поубаво од типот кој го возеше. Типот имаше ретки и црни заби , изгледаше како да е симнат од некоја планина , проретчена коса , слаб како сучка. Едноставно ГРД!! тотална спротивност на девојката погореопишана..

Си продолжив јас по патот , колнејќи ја судбината зашо татко ми не е некоја „фаца“ па да си имам и јас џип а уште повеќе криво ми беше и затоа што колку-толку сум поубав од типот!
и по некое време евоцирање на скорешната ситуација , дојдов до заклучок
„ Убавината на некоја девојка е правопропорционална со убавината на колата во која што се вози , а обратно пропорционална на убавината на типот кој ја вози таа кола!“

Заклучокот на членот на мене е сосема точен.
Сепак, немањето на доволно пари може да го изнервира или сл. едниот партнер, и тоа да влијае на другиот. Не мора да значи дека ако е љубовта вистинска, ќе се најдат пари, бидејќи имам тооолку многу примери како тоа не успеало. Тоа дали понатака ќе имаат пари или не зависи од самиот пар и нивните мани/доблести.
Исто така не мора да доаѓаат во прашање само парите, туку славноста и слично. Доколку „вљубувањето“ се случило со помош на парите, слава и сл. тоа не е вистинска љубов кон партнерот, туку кој материјалните нешта.

Заклучокот на членот на мене е сосема точен.
Сепак, немањето на доволно пари може да го изнервира или сл. едниот партнер, и тоа да влијае на другиот. Не мора да значи дека ако е љубовта вистинска, ќе се најдат пари, бидејќи имам тооолку многу примери како тоа не успеало. Тоа дали понатака ќе имаат пари или не зависи од самиот пар и нивните мани/доблести.
Исто така не мора да доаѓаат во прашање само парите, туку славноста и слично. Доколку „вљубувањето“ се случило со помош на парите, слава и сл. тоа не е вистинска љубов кон партнерот, туку кој материјалните нешта.

У главно е така, но сепак тешко можеме да прецизираме конкретно.
Има случаеви каде љубовта меѓу двајца дава испирација за успех и обратно. Како ќе си ја наредиш така.
Вистинската љубов е у ствари давање љубов, без земање...и да не ти е криво после без оглед на последиците. Ќе си се насмевнеш фино и ќе си кажеш да сакав и идеме понатаму....

Поточна неможе да биде. Во денешно време сите гледаат пари, а не љубов:tapp:

Симоница :wub: знае најбоље околу темава

Поточна неможе да биде. Во денешно време сите гледаат пари, а не љубов:tapp:

Не генерализирај.
Јас гледам цицка или газ, for example. Toa оти имам пари. :icon_cool

[MkD]Scout;2589292 напиша:
А може и јас да си ја додадам неодамнешната констатација?

- се шетав по улица и забележав една девојка , која буквално немаше ниту една мана.. прекрасна плава коса ,плави очи , става боли глава .. качена на штикла , бели панталончиња стегнати , кошулче плаво што и ги истакнува градите.. БУКВАЛНО со сите нишани..

Си оди таа така , и влегува во едно џипче.. Ауди Q7 , бел џип , 2967Кубика , 240 коњски сили , малку нашминкано со бандажчиња , стерео систем итн..

Проаѓам јас покрај џипот , и фрлам секако поглед внатре.. и кога внатре што да видам , МАГАРЕ (во буквална смисла) да го возеше џипот ќе беше поубаво од типот кој го возеше. Типот имаше ретки и црни заби , изгледаше како да е симнат од некоја планина , проретчена коса , слаб како сучка. Едноставно ГРД!! тотална спротивност на девојката погореопишана..

Си продолжив јас по патот , колнејќи ја судбината зашо татко ми не е некоја „фаца“ па да си имам и јас џип а уште повеќе криво ми беше и затоа што колку-толку сум поубав од типот!
и по некое време евоцирање на скорешната ситуација , дојдов до заклучок
„ Убавината на некоја девојка е правопропорционална со убавината на колата во која што се вози , а обратно пропорционална на убавината на типот кој ја вози таа кола!“
Скаут...не заебавај. Љубоморен си :) Криво ти е :)
Дали си размислил некад дека можеби тој магарац има ФИНА ДУША!!! :)...покрај шо е убав (колата) и шо е карактерен (парите)....што би било фина душа?? Хммм....викендица у Будва?? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom