Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
А со кредитните картички дали ви се случила некоја злоупотреба? На една пријателка при нарачка и фалеле 1000 денари на сметка.
Никогаш немој да користиш кредитна картичка на ниту еден онлајн систем за плаќање, користи само дебитни картички. Со ова избегнуваш секаков ризик на злоупотреба.

Дечки сеа за сеа стигнаа 2 порачки се ок. Една порачка заглавена на царината изгледа. Што се прави во ваков случај ? ај дајте некој совет, да идам да се карам со царината или да чекам?
02.10.2014 00:00 Arrival at inward office of exchange, held by import Customs, MK

LQ2KYLVhE3zrjG.jpg

Дечки сеа за сеа стигнаа 2 порачки се ок. Една порачка заглавена на царината изгледа. Што се прави во ваков случај ? ај дајте некој совет, да идам да се карам со царината или да чекам?
02.10.2014 00:00 Arrival at inward office of exchange, held by import Customs, MK

LQ2KYLVhE3zrjG.jpg

Појди им во Пошта2 под Железничка и види каде ти заглавила пратката.

дали можам да нарачам на али, а во адреса да пишам адреса од Шведска..сакам да си нарачам еден часовник, но за кај нас се наплаќа шипинг од 135 долари, а целиот саат кошта 15долари :D, го барав од други селери но нема...а имам роднини во шведска па до таму не се наплаќа..мислам нема да има проблем нели?

дали можам да нарачам на али, а во адреса да пишам адреса од Шведска..сакам да си нарачам еден часовник, но за кај нас се наплаќа шипинг од 135 долари, а целиот саат кошта 15долари :D, го барав од други селери но нема...а имам роднини во шведска па до таму не се наплаќа..мислам нема да има проблем нели?
можеш да :)[DOUBLEPOST=1414444809][/DOUBLEPOST]

LQ2KYLVhE3zrjG.jpg
демек ке ти се замара некој, никој у нашава држава не превзема одговорност шо и да напраиш така да ке си чекаш и ке си ќутиш и најверојатно ке си чекаш писменца за однаночување ако ти е пратката над 21е

Последно уредено:
демек ке ти се замара некој, никој у нашава држава не превзема одговорност шо и да напраиш така да ке си чекаш и ке си ќутиш и најверојатно ке си чекаш писменца за однаночување ако ти е пратката над 21е
Најиронично тоа што порачките повеке од 21 евро сите стигнаа без никакво оданочување а ова се некој приврзоци за клучеви со вредност максимум 10 евра, незнам зашто ги заглавеле, изгледа му се бендиса на некој цариник...:)

Појди им во Пошта2 под Железничка и види каде ти заглавила пратката.
Па тоа пишува на тракинг во поштата дека пратката е во царина, незнам зашо би идел пак во пошта да ми кажат што порачката е во царината? Или ке ми дадат некое друго инфо?

@alekso.mk тоа е брат најчесто они проверуваат нешо ако им е сомнително или пак е тежок пакетот, види таму да не истече времето за да не останеш без паре и јаре

Го згрешив бројот на јакната, а пратката се уште не е пратена. Му пратив порака на продавачот дали може да ја смени но нема вратено сеуште. Што ќе се случи со парите ако ја откажам пратката ?

Го згрешив бројот на јакната, а пратката се уште не е пратена. Му пратив порака на продавачот дали може да ја смени но нема вратено сеуште. Што ќе се случи со парите ако ја откажам пратката ?
Ќе ти ги вратат, слободно кансел мавај.

@alekso.mk тоа е брат најчесто они проверуваат нешо ако им е сомнително или пак е тежок пакетот, види таму да не истече времето за да не останеш без паре и јаре
Нема да правам рефунд,сигурно е до царината а и во прашање се некој 6-8 евра, ме интересираше дали може тој процесс во царината да се контролира некако, ама изгледа не, ај ке почекам или ке најдам некој познат од царина да се распраша тој таму.

Сакам да порачам чизми, ама ме интересира дали ако на пример не е добар квалитетот и изгледаат далеку од тоа што е на сликата дали имам право да барам да ми вратат пари или некој друг начин на решавање на таков проблем? Вака ми изгледаат доста солидни ама сепак....

Сакам да порачам чизми, ама ме интересира дали ако на пример не е добар квалитетот и изгледаат далеку од тоа што е на сликата дали имам право да барам да ми вратат пари или некој друг начин на решавање на таков проблем? Вака ми изгледаат доста солидни ама сепак....
враќаат пари е сеа ако им ги вратиш назад у целост ке ти ги вратат, а можеш да побараш да ти вратат 50 посто да кажам од ххх причини (оштетено, не е во целост моделот ист ко на сликата итн) ама за ова треба селерот да одобри откако претходно ке му испратиш слики од маната на продуктот :)

Пред да порачаш напрај си муабет со селер, тие се доста комуникативни, прашај го за квалитет, повеке слики, и т/н. Обично добро идат у контакт. Друга работа кога порачуваш чевли обавезно напрај мерка на ногата и прашај го какви им се тие броеви шо имат, оти кинески да кажеме 38 не е ист со европски 38. Ајде со здравје да ги носиш :)

Вака ми стаса денес мемориска картичка со читач и адаптер за неа. Во описот пишуваше дека има и гаранција ама гаранција немаше во пликот. Нејсе адаптерот не работи т.е картичката неможе да влезе во него ,а читачот го работи на ком но неможеш да ставаш со него на мемориската има некој проблем со др читач си работи перфектно. Сеа како да ја дефинирам жалбата за да ми се вратат барем дел од парите ?
Некој да ми каже и за пејпал може во мк и колку провизија се зема за пристигнати средства треба да ми вратат 5 долари од али...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom