Fringe
Скитник низ паралелни светови
- Член од
- 24 септември 2011
- Мислења
- 7.898
- Поени од реакции
- 3.006
Лада Нива и Митсубиши Паџеро
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Mешаш работи!И ентериерот е антички.
Не е безбедно возило.
Вожњата (не викам комфор затоа што е срамота) е гомно.
Моторот е тромав, со стара технологија и троши како ламја.
Единствена позитивна страна е цената, но откако излезе Дастерот треба да си умноболен за да купиш нова Нива.
Зборувам стрикно за стариот модел, за новиот живи били па видели.
Го споредив со Дастерот поради цената, да не ме сфатите погрешно.Mешаш работи!
1. Дастерот е демек СУВ... не е теренско возило како што е Нивата. Дастерот неможе ни да се приближи таму кајшто Нивата ќе помине.
2. Нивата е дизајн и технологија од 1975 година, а ни тогаш, како и денес, не била замислена за возење по автопат или дејли драјвер по град. Се знае - теренот е нејзиното место... руски тајги и сл. Шминка нема тука... спартанско возило за тешки предели.
3. Бидејќи Нивата има три диференцијали, редуктор и доста комплициран пренос е трома и троши многу, ама тоа е нејзината суштина - да оди насекаде. Конфор и ербег и такви тракатанци немаат смисла кај такво возило.
4. Ако сакаш шминка, тогаш купи си Дастер. Ако сакаш да акаш по беспаќа - купи си Нива.
Нива имам возено пред едно 10-на години, модел од 2003-та со 1,7 мотор, и тоа баш таму кај што треба - по Беласица и Огражден. По козји патеки, по кал, по камења, по води по се... оди... не застанува... чат-пат сака малку редукција, ама излегува![]()
Го споредив со Дастерот поради цената, да не ме сфатите погрешно.
И тоа дека „оди секаде“ е во ред, не спорам, ама навреда е за мене да издвојам 10.000 евра за возило кое во нормални услови има возни карактеристики на Застава 101.
Не ја навредувај З101 која дури како стандард со 1,1 мотор има многу подобри возни карактеристики од НиваГо споредив со Дастерот поради цената, да не ме сфатите погрешно.
И тоа дека „оди секаде“ е во ред, не спорам, ама навреда е за мене да издвојам 10.000 евра за возило кое во нормални услови има возни карактеристики на Застава 101.
Ај прочитај ја првата реченица од постот уште еднаш.ти уште не разбираш што е разликата меѓу сув и прав теренец.
Јас сосема разбирам оти патот за НИВА-та продолжува таму каде што другите џипови застануваатти уште не разбираш што е разликата меѓу сув и прав теренец.