Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
I jas sum so prv bratuced od 2013 vejke 3 ipol meseci nemam nikakva promena a kako sto gledam nekako ne odi rabotava so prvi bratucedi ne davaat

Здраво дечки.
Бев на интервју Октомври 2015. Бројчето ми е 6ХХХ/2015. Пред 7-8 дена статусот ми се смени во По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Може ли некој што има искуство со тоа да ми каже колку време се чека до следната промена и што всушност е следно?
Ви благодарам.
Sledna promena e za nekoi 3-4 meseci kade sto ke te izvestat dali baranjeto ti e reseno pozitivno ili ne.

Ќе ми каже ли некој каде се завршува побрзо процедурата, ако аплицираш во мк (амбасада конзулат) или дирек во бг?

Да не знае случајно некој кои се членови на Советот за гражданство, со име и презиме? Некој линк да има или слично?

http://www.lex.bg/laws/ldoc/-12834814
Еве како функционира советот,
Благодарам на одговорот, го имам читано тоа.
Прашањето ми беше за членовите на советот, моменталниот состав со име и презиме.
На овој линк http://www.saveti.government.bg/web/cc_58/1 има кој се членува, ама не и со име и презиме.

Да не знае случајно некој кои се членови на Советот за гражданство, со име и презиме? Некој линк да има или слично?
Ke gi baras na facebook za da im pises da te pustat??? :icon_lol:

11XXX od 2013 По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Prethodnp na dopolnelna, sega ova go pisi.
Dali e i kaj drugite vaka od 2013?

S
11XXX od 2013 По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Prethodnp na dopolnelna, sega ova go pisi.
Dali e i kaj drugite vaka od 2013?
so kakvi dokumenti si

На овој начин е одбиен пријател .
Смешки !
Година 2014 е он
! - Сеуште има надеж за (2013)
извини пријател но прашањето им е на место,,,,,ГРАЖДАНСТВО и НАРОДНОСТ се различни работи како фичо и вселенски брод,,,едното шета во вселената а другото се влече по земјата.,.,ти кажувам хипотетички

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom