Битка на ликовите (Daenerys Targaryen Vs. Cersei Lannister)

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување

Daenerys Targaryen vs Cersei Lannister

• Вкупно гласачи
    50
Ја сум за Хауард, на почетокот изгледа така забегано ама после коа ќе почне да ги треска, нема стоп никогаш за него, во секоја прилика си се покажува со тоа неговите морбидни заебанции без разлика на темата, ама најголем врв ми е секој разговор со мајка му. :ROFLMAO:

Првите сезони Хауард ми беше втор најинтересен лик после Шелдон. Ама некако ми го затупавија од кога го наместија со Бернадет, а Раџеш ми стана многу посмешен.

Може ова да иде, би било морбидно али може да се проба. :icon_mrgr:

Barney Stinson (HIMYM) vs Russell Dunbar (Rules of Engagement)

И двата лика се на место, и имаат иста улога во двете серии...:icon_lol:

Резултатите од ова гласање ќе бидат многу - на малку во корист на Барни.
Господин како Барни
barney%20stinson.jpg

И сељак како Расел
images

Барни е 100 пати позабавен лик, а Расел знае на моменти и да е многу одбивно суштество. Гаден е, лигав, нема осет за ништо, шегите му се прости... А Барни е легенда :D

Оо не сум го видела дуелов. Гласам за Хауард, бидејќи Раџеш е многу одбивно суштество. Го лигави гласот, шегите му се ко на петгодишно дете. Заедно со Ленард - најслаба алка на Биг Бенг теоријата.

Оо не сум го видела дуелов. Гласам за Хауард, бидејќи Раџеш е многу одбивно суштество. Го лигави гласот, шегите му се ко на петгодишно дете. Заедно со Ленард - најслаба алка на Биг Бенг теоријата.
Можеби и тоа е поентата, дека во секое друштво има еден таков childish лик. Како и да е, Шелдон и Пени според мене ја држат серијата на ниво, некако, можеби и субјективно, се издигнуваат над другите. Уствари у серијава се гледа како неколку различни луѓе, со доста различни карактери, функционираат заедно како друштво.

Predlogot se usvaja!

Koja e vasata milenicka? Dali Khaleesi so nejzinata transformacija kako lik ili veke definiranata Cersei so nejzinata neopisliva jebozovna pojava. :3

dkALBqs.jpg

vs.

hhGQO33.jpg

Te go April.. :3
@Ilumious ke mozes da ja restartiras anketata?

Ја, Данерис би ја избацил од книгата и серијата, заедно со змаевите, Дотраците и цел Есос, без слободните градови (нив би ги оставил).
Змаевите не ни биле планирани, некоја пријателка го наговорила Џорџ да стаи змаеви.
Серсеи е далеку подобро изграден лик.

Еј од толку предлози за овој се фативте :(

Ланистерката го добива мојот глас каде каде по комплексен лик од Даенерис е (добро и оваа е зезнат лик ама Серсеи како лик ми е многу поинтересен за пратење од Даенерис, некако она ми влегува во онаа стереотипна фаза на главен јунак..не е до толку ама навлегува полека)

Серсеи дефинитиво! Не можам да кажам не на авторитативна, доминантна и моќна жена. Тоа е лик на кој не можам да бидам бесен колку и да сакаат луѓето да ја деградираат. Не сум само заслепен од убавината, дикцијата, движењето на усните, смирениот а остар тон... Факт е дека Серсеи е еден од насовршено претставените ликови. Кај неа немаме надоградба бидејќи во старт ја имаме онаква каква што ни треба. И тоа е добро. За разлика од неа, Данерис е дете што не знаела за себе кога му бил земан тронот на татко и, па сега глуми лудило како ќе го вратела назад. Помири се женска, татко ти беше кретен. Тргањето од тронот беше најдобро нешто што се случило во Вестерос до тој момент. Не знам кој е доволно будала да застане на нејзина страна ако некогаш се реши да влезе во Вестерос. Кои се нејзините вредности за да стане она кралица? Се заканува со одмазда, рже на сите страни... Така не се гради лојалност во очите на народот. Така се гради страв. Татко ти така владееше, па заврши под мечот на Ланистер. Башка тоа, толку е заслепена од желбата да пролее крв и да седне на тронот што постојано го игнорира Мормонт. Откако сфати дека е мајка на змејеви да не стана лезбејка случајно?

...

Зарем треба да постои анекета за ова?

Калиси...
Истово сакав да го напишам! Мислам... неспоредливи се![DOUBLEPOST=1394568521][/DOUBLEPOST]П.С. Рестартирајте ја анкетата, вака изгледа ко да сум гласал за Серсеи. :sick:

Има одбивност во Серсеи од поголемиот дел од публиката поради тоа што таа е од кај „лошите“ а Дени е од кај „добрите“ а во Вестерос нема ни добри ни лоши, сите се борат за една иста цел. Тронот.

Серсеи е жена во секоја смисла на зборот. Најубавата жена во Вестерос која и покрај нејзината убавина и стереотипот дека убавите се глупави, не е ни малце наивна и се бори постојано за да ги заштити тие што ги сака, без да ги бира средствата кои ќе ги употреби. Многумина се butthurt :P поради тоа што дозволи Нед да биде обезглавен но Нед беше наивен кога мислеше дека ќе може да ја уценува една Ланистер како неа, со други зборови, ја потцени. Како што кажав, заштитничкиот инстинкт кај неа преовладува, за нејзините деца спремна е да го запали цел Вестерос ако треба, гледаме дека му се стрви дури и на нејзиниот роден брат. Не и е воопшто страв да се спротистави на единствениот човек кој има влијание и и задава каков таков страв - Тајвин Ланистер. Заклучок , едноставно убавината + мајчинскиот инстинкт + лукавоста ја прават standalone character. Од тројцата деца на Тајвин таа најмногу потсетува на него, женска верзија од Тајвин би рекла кој ми е нај машки карактер во серијата досега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom