Протести поради звучниците на џамиите

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Сте размислиле ли за талент шоу "Харачин ајдол" или "Харачин има таљент" на кој ќе го изберете најдобриот тенор за оџа? Иншалах, тоа може да биде и отскочна даска за понатамошни успеси, на пример може да ја пее песната за интрото на новиот Џемс Бонд.

За успеси во музиката треба вие да работите ептен, а и имате недостиг на таленти, изгледа до гените ви е... но сепак имате талентирани вие Пандев, Трпчевски и ...

Ние имаме победник од харачина гот талент, победникот еве го http://www.youtube.com/watch?v=Syo6tLeZfHw

Дај бе некој Прилепчанец сограѓанин нека кажи овде дека кога циганиве прават свадба се слуша низ цел град од звучниците, а истите звучници се користени во џамијата каде шо се населени циганиве а се на крајот од градот. Живеам блиску до таа населба, џамијата не ми е видлива со око, ама затоа насабајле како од телевизор volume 90% да имам пуштено се слуша. Не го следам муабетов на темава ама нека не ве лажат ептен, ЕПТЕН прегласно е барем овде во Прилеп.

Искрено и мене ми пречат езаните, особено во моето живеалиште имаме оџа со врски ставен кој има ужасен глас, целосен антиталент...а живеам 20 м блиску џамијата, да бидам искрен сабајле не го забележувам воопшто, не знам, можеби го намалуваат тонот...
.

Не е за тука муабетот, ама имаше еден поп и клисар, толку немузикални, толку иритантни кога пееја, од што беа за ниакде, луѓето пна еден погреб престанаа да плачат.

Искрено и мене ми пречат езаните, особено во моето живеалиште имаме оџа со врски ставен кој има ужасен глас, целосен антиталент...а живеам 20 м блиску џамијата, да бидам искрен сабајле не го забележувам воопшто, не знам, можеби го намалуваат тонот...

Во Скопје сум за да се намали тонот, најверојатно има начини како да се пресмета колку децибели треба да биде звукот за да чујат само околните верници...
Ако муслиманите така сакаат, мислам дека тоа треба да го почитуваме...

Трк до џамијата, барај нешто слично на ова. Треба да има VOLUME - , епа сврти го два три круга обратно од правецот на стрелките на часовникот.

Behringer%20Xenyx%20802.jpg

Нека си урла оџата, ама проблемот е што намерно се провоцира. Еве ние јаки сме, ќе правиме што сакаме. Така е, признавам. Се додека некој ден на некого не му прекурчи и го направи она што треба.

Ердоган го прекина говорот за време на Езанот

Ердоган зборуваше пред илјадници граѓани , во еден момент почна Езанот , при што го прекина говорот и го слушаше езанот до крај.

По незнам кој пат, се залетувам да коментирам и да се објаснувам, и во последен момент, ги загледав убаво никовите/имињата на кои треба да им реплицирам.

Tab closed.

Многу убаво,религија и политика да се мешаат заедно.
Тоа стана Турција за жал...

Стварно за жал. За жалење се ептен.
Глеј кај нас како е убаво,религија и политика не се мешаат.
:)

За мене секоја религија ми е глупост и манипулација.
Тоа не му дава на човекот разум и рационализација на проблемите.
И во било која држава,религијата да се меша е лоша работа.
Само кажува фактот што е уназадена.

Тоа ќе да е проблемот на турција што е вака уназадена,а Македонија унапредена.

Ердоган зборуваше пред илјадници граѓани , во еден момент почна Езанот , при што го прекина говорот и го слушаше езанот до крај.

Oficijalno Turcija ja izgubi sekularnosta.

E de golema rabota dozvolil feredze. Nisto strasno.

Ova so ezenot klasicen populisticki potez :)

Toj e pod celosna kontrola na SAD

Who cares so se desava u Turska.
Vidi do kaj odtide svetot ....
http://www.space.com/19126-golden-spike-northrop-grumman-lunar-lander.html
A ti ne truish tuka so ezanite vo turska....

Неверојатно, и тоа на сред говор, сигурно и за време а секс запира и го слуша езанот?
Видете ја муслиманската глупава логика... ако утре те изгазат на улица главата ти распука и течности од мозокот ти капат на мокриот асфалт, полека умираш зошто особљето од брза помош запреле со работа да го слушат езанот...
Синдикатот или здруженијата за работнички права во турција слободно може да побарат измени во законот за работно време, да можат нели и тие да запират со работа и го слушат езанот, сеа некој може нема да слуша езан, ке си запали цигара но како и да е...... председателот им дава пример... и покажува колку е паметен и мудар......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom