Протести поради звучниците на џамиите

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде...ја ти кажувам информации од прва рака...сите знаеме пописот како беше напраен тогаш и зошто беше одложен пред 1 година. Од цело Албанско населени у Челопек пола и више се печалбари у Швицарска и Немачка и само за Бајрам у август ги има......така да со вакви смешни бројки немој молимте....67% албанци у Милетино :pos: ..ајде живејте си вие во вашите американски статистики зошто очигледно неможе да се води реална дебата со вас и не вреди да се оправам за нешто што нема цел затоа ајде чао

Тоа ти е официјална македонска статистика бе пријателе.
Па и да се печачбари,пак се државјани на оваа држава и тука се враќаат.
Пописот пред 1 година беше одложен колку поради албанците,толку и поради македонците.
Едните од страв дека нема пак да ги има толку,другите од страв да им излезат 100 000 бугари на попис :)

Абе вие многу развиени уши сте имале , од Челопек во Брвеница ви пречат езаните. Нели ви пречи автопатот кој 24 часа го имате на многу поголема близина него ли џамијата?

Извини но за Милетино имаш промашување големо ... 30% се христијаните а не муслиманите.
И при овие бројки, бројот на верски објекти во Милетино е:
5 христијаски
2 муслимански

Пријателе ти со математика не стоиш добро , како може 6.000 муслимани наспроти 1000 христијани да биде 50-50 ?

Нема зошто да се рокнат појачала на црквите , пошто тоа ќе биде очигледна провокација , исто како што би било провокација да викне езан 20 пати на ден.

Јао мајчице мила.
Ти ни сам не веруеш у ствариве кои го пишуваш човече.
Која близина на автопат у Брвеница ја бараш. Си бил, си видел? Или ова на гугл мапс мериш со прсти?

Друга ствар, од кај ги вадиш ова бројкиве на муслимани и христијани конкретно за Милетино. Стварно ме интересира.
Или по дифолт албанец=муслиман, македонец=христијанин?
Ако е така, соодносот на албанците и македонците у Милетино не е 70-30 како што кажуваш ти. Остај ти пописи и остали глупости по кои ти се водиш.
--- надополнето: 28 септември 2013 во 20:48 ---
Тоа ти е официјална македонска статистика бе пријателе.
Па и да се печачбари,пак се државјани на оваа држава и тука се враќаат.
Пописот пред 1 година беше одложен колку поради албанците,толку и поради македонците.
Едните од страв дека нема пак да ги има толку,другите од страв да им излезат 100 000 бугари на попис :)

Да?
Се плашеа тие од Гургурница, од Желино, Групчин и таму некои затуцани села од општина Желино кои сакаа у чајџилница со лекарски книшки под закани за живот да им наметнуваат на попишувачите да попунуаат формулари.
И тие кои чекаа инструкции од партија дали да се попишуваат или не.
Остај бе не ми отварајте вакви теми, аманте.

Koj vikase deka ostavale muslimani da se molat vo drugite stranski zemji za rabotno vreme? Bev vo dve evropski zemji nedelava kaj sto go postaviv istovo prasanje i vikaat deka samo za pauza mozes da pravis sto sakas, sakas jadi sakas moli se. A deka ve ostavale vas da si postilate cergi vo sred kancelarija da se molite na dva saata, malce morgen.

којзнае во кое село си била, он збори за големите градови, каде што има трговски центри ;)

Koj vikase deka ostavale muslimani da se molat vo drugite stranski zemji za rabotno vreme? Bev vo dve evropski zemji nedelava kaj sto go postaviv istovo prasanje i vikaat deka samo za pauza mozes da pravis sto sakas, sakas jadi sakas moli se. A deka ve ostavale vas da si postilate cergi vo sred kancelarija da se molite na dva saata, malce morgen.

Веќе реков дека молитвата одзема максимум 5 минути.
И,ти си бил и прашал,а јас сум бил и го поминав сето тоа.
Нормално дека не секогаш и не на секое место ќе те пуштат,но муабетот ми беше дека ако човек се потруди,може се. па дури и во европските држави каде што има 4-5% муслимани.
А камо ли во македонија каде има 30+%,тоа треба да биде нормална работа,а не уште да се навредуваме по форуми затоа што јас сум бил муслиман.
Ако не сте свесни дека Муслиманите се реалност во Македонија,и премногу се за да бидат занемарени по било кое државно прашање, не чини работава. :)

Е сега,математика за овие 4 села што ги спомна:
Христијани: 4 349
Муслимани: 6 139

Груба математика е дека се 60% со 40% во овие села,а само во Милетино 70% со 30%.

Верски објекти:
7 цркви.
5 џамии.

Ако нашиве аргументи се инвалиди,тогаш твоите се парализирани одамна.

За да останеме до крај прецизни

9 цркви
5 џамии (можеби и помалку)

Ајде...ја ти кажувам информации од прва рака...сите знаеме пописот како беше напраен тогаш и зошто беше одложен пред 1 година. Од цело Албанско населени у Челопек пола и више се печалбари у Швицарска и Немачка и само за Бајрам у август ги има......така да со вакви смешни бројки немој молимте....67% албанци у Милетино :pos: ..ајде живејте си вие во вашите американски статистики зошто очигледно неможе да се води реална дебата со вас и не вреди да се оправам за нешто што нема цел затоа ајде чао

Да ги видиме и последните резултати од изборите во Милетино

Македонците: 409 гласови (37%)
Абанците: 695 гласови (63%)

На училиште, македонците 2 паралелки , албанците 5.

Другар грешка си нешто

За да останеме до крај прецизни

9 цркви
5 џамии (можеби и помалку)

Да ги видиме и последните резултати од изборите во Милетино

Македонците: 409 гласови (37%)
Абанците: 695 гласови (63%)

На училиште, македонците 2 паралелки , албанците 5.

Другар грешка си нешто

Ne e greska... Cekaj sega ce ti kaze deka i oni glasale za albanci... i taka slobodno mozes ponatamu da si go gubes vremeto na nepotrebni diskusii...

ИВЗ: Не дискутираме за намалување на гласот на езанот

Исламската верска заедница отврли секаква можност за разговарање со Комисијата за односи помеѓу верските заедници околу намалувањето на гласот на езанот.
ИВЗ и порачаа на претседателката на оваа комисија да се занимава со решавање на вистинските проблеми на верските заедници и да ги остави на мира Муслиманите во извршувањето на верските обврски.

Она треба да се занимава со поголемите прашања како што е возобновување на Бурмали џамијата , Чарши џамијата во Прилеп , отстранување на крстовите над Саат Кулата (во Прилеп ли ?) ...

http://alsat-m.tv/lajme/nga_vendi/9943-bfi-nuk-diskutojme-per-uljen-e-zerit-te-ezanit.html

ИВЗ: Не дискутираме за намалување на гласот на езанот

Исламската верска заедница отврли секаква можност за разговарање со Комисијата за односи помеѓу верските заедници околу намалувањето на гласот на езанот.
ИВЗ и порачаа на претседателката на оваа комисија да се занимава со решавање на вистинските проблеми на верските заедници и да ги остави на мира Муслиманите во извршувањето на верските обврски.

Она треба да се занимава со поголемите прашања како што е возобновување на Бурмали џамијата , Чарши џамијата во Прилеп , отстранување на крстовите над Саат Кулата (во Прилеп ли ?) ...

http://alsat-m.tv/lajme/nga_vendi/9943-bfi-nuk-diskutojme-per-uljen-e-zerit-te-ezanit.html

Kako na primer porastot na islamskiot radikalizam na balkanot od koj ne se imuni i Muslimanite vo Makedonija. Osven ako imaat bolna zelba da se samoraznesuvaat na pazari izvikuvajki Alahu ekler.

Искрено и мене ми пречат езаните, особено во моето живеалиште имаме оџа со врски ставен кој има ужасен глас, целосен антиталент...а живеам 20 м блиску џамијата, да бидам искрен сабајле не го забележувам воопшто, не знам, можеби го намалуваат тонот...

Во Скопје сум за да се намали тонот, најверојатно има начини како да се пресмета колку децибели треба да биде звукот за да чујат само околните верници...
Ако муслиманите така сакаат, мислам дека тоа треба да го почитуваме...

Да не ме хејтат и муслиманите овде..

Инаку, додека студирав. живеев во Чаир, блиску црквата не знам како се викаше, и сабајле во 7 почнуваше камбаната со звук кој ме будеше од сон, мислам секој час ја пуштеа.... и не знам како ќе го намалат звукот на камбаната....

Инаку, додека студирав. живеев во Чаир, блиску црквата не знам како се викаше, и сабајле во 7 почнуваше камбаната со звук кој ме будеше од сон, мислам секој час ја пуштеа.... и не знам како ќе го намалат звукот на камбаната....

Не те хејтаме бре Puno, ич да не се секираш.

Можеби решението е во намалување на камбаните, онака помалечки, како клапотошките ( ѕвончињата)од овците.;)

Не те хејтаме бре Puno, ич да не се секираш.

Можеби решението е во намалување на камбаните, онака помалечки, како клапотошките ( ѕвончињата)од овците.;)

И ќе ми ти го закачиме на врат,баш ќе ти прилега:)Овчичко:X3:

Па јас отворено реков дека со таквите нити сум бил,нити сум,нити ќе бидам за соживот.
Што не е јасно тука. :)

И ти најде да ми кажуваш дека треба да им објаснувам нешто на моите сограѓани? Лицемеру еден одвратен!

Искрено и мене ми пречат езаните, особено во моето живеалиште имаме оџа со врски ставен кој има ужасен глас, целосен антиталент...

Сте размислиле ли за талент шоу "Харачин ајдол" или "Харачин има таљент" на кој ќе го изберете најдобриот тенор за оџа? Иншалах, тоа може да биде и отскочна даска за понатамошни успеси, на пример може да ја пее песната за интрото на новиот Џемс Бонд.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom