Забранет влез за Роми во новиот Аква парк

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Пред една недела бевме на аквапаркот неколку колеги од факултет од кои двајца беа роми.Никој не им прави проблем на луѓе со барем основно ниво на култура и пристојно одржување на лична хигиена.Јас ако смрдам на расипан купус би ме пуштиле да влезам само зошто сум македонец?Абе ајде..

Пред една недела бевме на аквапаркот неколку колеги од факултет од кои двајца беа роми.Никој не им прави проблем на луѓе со барем основно ниво на култура и пристојно одржување на лична хигиена.Јас ако смрдам на расипан купус би ме пуштиле да влезам само зошто сум македонец?Абе ајде..
нажалост до толку мозоците на луѓево се загадени со дискриминација, што во све ја бараат истата.

Цигани како цигани насекаде се исти, не сум расист и никогаш не сум ги гледал како тоа дека се помалку луѓе од нас, но пред да почнат да зборуваат циганите за дискриминација нека прво се запрашаат, зошто тие самите се дикриминираат до другите групи и живеат во гета? Зошто се женат на 13-14 години, раѓаат на 13 години циганките? Зошто не одат на училиште? Зошто и покрај многубројните олеснувачки околности кои им се нудат не сакаат да се интегрираат туку понатаму ја тераат циганската? Тие се дискриминираат самите себе, никој не им е виновен...

По истиот пат се тргнати и албанците...

Цигани како цигани насекаде се исти, не сум расист и никогаш не сум ги гледал како тоа дека се помалку луѓе од нас, но пред да почнат да зборуваат циганите за дискриминација нека прво се запрашаат, зошто тие самите се дикриминираат до другите групи и живеат во гета? Зошто се женат на 13-14 години, раѓаат на 13 години циганките? Зошто не одат на училиште? Зошто и покрај многубројните олеснувачки околности кои им се нудат не сакаат да се интегрираат туку понатаму ја тераат циганската? Тие се дискриминираат самите себе, никој не им е виновен...

По истиот пат се тргнати и албанците...

Само една сличност во патиштата да ја напишеш?

Тачно, генерализација е, али ни јас не сакам да седам до некој кој мириса на контејнер (не навлегуваме у тоа дали му е тежок животот а у, изгенерализирам)

Имај ти вода 1 час во денот, па да те видам дали прво ќе испереш на рака, ќе пробаш да зготвиш или ќе се бањаш и ќе миеш заби.

Тоа циганите треба да се депортираат од тука, гнаси невидени. Нема шанси да влезам во иста вода со циган. Тие се извор на зарази и нечистотии. Пред некоја година поминуваме низ бисер и во тоа фонтаните што се влегла циганка со децата и водата црна - катран. Како што рече Anco треба да им се забрани да се бањаат и во езерата. Исто да се забрани бањање во езерата и за оние албанки од „религиозните“ семејства кои влезуваат со шалвари во езерата. На што лични тоа, ни во КСА не влегуваат така. :confused:

Само една сличност во патиштата да ја напишеш?
Еве јас ќе ти кажам неколку....двоцифрен број деца ви е врв у кариера, што раније родено то боље. Школо ви е „задња рупа на свиралу“ и на едните и на другите. Студирате на наши факултети гага, додека наша сиромаштија недај Боже да им го бива детето за учење, ако нема пари може К од студирање да им види истото. Државава исто ја гледате као странство, т.е „цицај колку можеш“ и све нешто сте дискриминирани и едните и другите. Давачки, комуналии, даноци - тоа е несфатлива материја и за едните и за другите, мислите на пример тоа струјата Господ дека ви дава.............и не ме влечи да ти редам - браќа сте, сите сличности не се случајни.

....и фала ти у потпис што си ме стаил, се надевам дека ќе допринесеш да станам популарен! Не можам да сфатам само идејата која ти е, ама нема везе, си праиш и ти некој филм интересно да ти биде....

Еве јас ќе ти кажам неколку.....

Прашањето не беше наменето за расист, но нека...

1. двоцифрен број деца ви е врв у кариера, што раније родено то боље
???????????

2. Школо ви е „задња рупа на свиралу“ и на едните и на другите

Каде живееш дечко???

Студирате на наши факултети гага, додека наша сиромаштија недај Боже да им го бива детето за учење, ако нема пари може К од студирање да им види истото.
ОВа немам време да ја дешифрирам....

Државава исто ја гледате као странство, т.е „цицај колку можеш“
Е овде имаш право, земаме социјална помош од 2000 ЕВРА...

и све нешто сте дискриминирани и едните и другите
Зарем не е така, зарем ни самиот не напиша погоре дека не сакаш роми на ист базен со тебе???

Давачки, комуналии, даноци - тоа е несфатлива материја и за едните и за другите, мислите на пример тоа струјата Господ дека ви дава.....
Има инстиутуции за ова, ич не се плаши, албанецот се казнувал само затоа што постои ако таков камоли да ја заслужува казната....

....и фала ти у потпис што си ме стаил, се надевам дека ќе допринесеш да станам популарен! Не можам да сфатам само идејата која ти е, ама нема везе, си праиш и ти некој филм интересно да ти биде....

Ти си само спореден дел од приказната, затоа олади.....

Се надеваш да станеш попиларен како расист???:tapp:

Каде живееш дечко???

Јас живеам во државата на моите дедовци, прадедовци, пра-пра-дедовци. Ти доселенику, не ми глуми Ганди овде и не се праи луд. Делиш памет и во оваа тема, демек вие орките сте големи човекољубци - еве ти http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=EBB7EB2C995E124FBB76D7AD72EAEA4B - твое факинг Косово ги има протерано 2000 само во Македонија и ако веста е од 2010 и во 2013, 14 години после војната што ја направивте на Косово, не сакате да си ги вратите дома. Тие сега се 6000, знаејќи како се котат како зајци и ја треба да ги пуштам да кењаат у аква-парк? Ќе продужиш да мрчиш за нашиот „расизам“? Би ги депортирал уште утре, сосе тебе у пакет, не дека сум расист, туку дека не ви е место овде и на едните и на другите - идете си у своја земја, која и да е......
Ве храниме и нив и вас и уште треба да те трпам тебе да солиш памет овде....

Албанија ке биде голема како што и сакат они. а ние дај боже да не прибере некој веке еднаш и у ку.,ац веке од овој живот нека не собере веке некој дали алб,буг,грц,срби оти оваа македонија стана пеколна и болна за секој поштен човек ми се смачи да живеам веке тука да работам бес пари за
200е и тие нема да ги земеш ,да не можеш да се осетиш како човек .жалосно и болно е овоа ама тоа е јас мислам једино решение да се спасиме од маките ...

Пропагирате нацизам и фашизам а? Ако убаво, се тоа убаво звучи, додека не го осетите на своја кожа. Само нуму после да цимолите.

Пропагирате нацизам и фашизам а? Ако убаво, се тоа убаво звучи, додека не го осетите на своја кожа. Само нуму после да цимолите.

Форест, јас сум, фашист, расист, нео нацист (ијам и нео адидас патики), па шо?

Далеку од мојот муабет со Форест, пошто сме едно национални по некоја основа да не речам..
Не ми смета ниту една националност, се додека се држат до правила и прописи и не праат лом околу и не загадуваат се пред себе, ако однесам дете да се шлапка во вода, нема сигруно да ми е кеиф да го вратам дома со мал миљон инфекции ебаго.

Јас живеам во државата на моите дедовци, прадедовци, пра-пра-дедовци. Ти доселенику, не ми глуми Ганди овде и не се праи луд. Делиш памет и во оваа тема, демек вие орките сте големи човекољубци - еве ти http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=EBB7EB2C995E124FBB76D7AD72EAEA4B - твое факинг Косово ги има протерано 2000 само во Македонија и ако веста е од 2010 и во 2013, 14 години после војната што ја направивте на Косово, не сакате да си ги вратите дома. Тие сега се 6000, знаејќи како се котат како зајци и ја треба да ги пуштам да кењаат у аква-парк? Ќе продужиш да мрчиш за нашиот „расизам“? Би ги депортирал уште утре, сосе тебе у пакет, не дека сум расист, туку дека не ви е место овде и на едните и на другите - идете си у своја земја, која и да е......
Ве храниме и нив и вас и уште треба да те трпам тебе да солиш памет овде....

Јас никаде не реков дека ние албанците сме цвеќе, ниту реков дека јас лично не сум дискриминирал ром, но сигурно знам дека не треба и не се гордеам со тоа како ти.....
--- надополнето: 13 август 2013 во 10:21 ---
Форест, јас сум, фашист, расист, нео нацист (ијам и нео адидас патики), па шо?

Далеку од мојот муабет со Форест, пошто сме едно национални по некоја основа да не речам..
Не ми смета ниту една националност, се додека се држат до правила и прописи и не праат лом околу и не загадуваат се пред себе, ако однесам дете да се шлапка во вода, нема сигруно да ми е кеиф да го вратам дома со мал миљон инфекции ебаго.

Јасно е, чистотата треба да биде услов.... но проблемот е овде што патат и чистите роми, затоа што мрзиме да ги разликуваме чистите и вредните и ги ставиме на куп сите со потемен тен затоа што помалку енергија трошиме од тоа да ги контролираме сите дали ги исполнуваат условите за да бидат на наша околност.......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom