Забранет влез за Роми во новиот Аква парк

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема везе ова, бев пред 4 дена и секакви ги имаше внатре, роми, албанци, па дури и неколку фамилии Срби... Ромите беа најбројно малцинство внатре, убедливо.
На врата само проверуваа ради реда дали имаш за јадење или пиење нешто земено.

Па веќе овде не се дискутира дали има дискриминација или не, туку дали треба да има....

Хаха кој цигански комплекс ни го имаат сторено Евројпаниве и Грциве :) па сега ние им се светиме на Ромиве :) си најдовме и ние жртва

Би сакал да го видам твојот другар во толпата која не била пуштена во аква паркот и да дознам дали би го пуштиле....
прашањево од глупо поглупо не може да ти биде. Колку сакаш роми има во аквапарков, еве сега од таму ти пишувам ;)само никој не се глупира, никој не е неприкладен, не ја терај плачење политиката и тука.

И од ѓупак до ѓупак има разлика..има дури некои шо неможи да се препознаат дека се.
Жими таквото од вакви шо ги жалат, ко има некои добро примери шо излегле луѓе од нив можат и другите..како мене од небо да ми паднало. Сите кај нас денес имат еднакви права, чак тие имат и некои плус можности од нас.
Како прво уличарите ѓупци не би биле способни карта да си платат а не пак да влезат во базенот.

Ај и јас да пишам нешто.
Ромите не секогаш,беа вакви какви сега ги прикажувате. А и во тоа време немаше контејнери,поточно и не се толку буричкаше по ѓубрето и кантите или бункерите.
Но да не полемизирам за порано еве за сегашнава состојба,грешите во нешто.
Има ромски семејства многу добро средно ситуирани каде двајцата работат,и каде нивните деца се барабар со нашите еднакви во образованието без протекции.
Исто така кај овие семејства да влезете ќе се изненадите коку им е среден и чист домот,па и дворот но и целокупната хигиена и култура.
Едно од такви семејства е и ова. Имаат куќа во населба Хиподром (на последна).
Таткото работеше на Трансфузиологија,ама и како новинар-спикер во нивната ТВ.
Мајката работи во забна амбуланта.Децата Роми-поинтелегентни и почисти од многу наши и секако дека овие деца нема да ги вратат од било каде и дискриминираат.
Сега се сигурно при крај средно или на факултет.

Ај и јас да пишам нешто.
Ромите не секогаш,беа вакви какви сега ги прикажувате. А и во тоа време немаше контејнери,поточно и не се толку буричкаше по ѓубрето и кантите или бункерите.
Но да не полемизирам за порано еве за сегашнава состојба,грешите во нешто.
Има ромски семејства многу добро средно ситуирани каде двајцата работат,и каде нивните деца се барабар со нашите еднакви во образованието без протекции.
Исто така кај овие семејства да влезете ќе се изненадите коку им е среден и чист домот,па и дворот но и целокупната хигиена и култура.
Едно од такви семејства е и ова. Имаат куќа во населба Хиподром (на последна).
Таткото работеше на Трансфузиологија,ама и како новинар-спикер во нивната ТВ.
Мајката работи во забна амбуланта.Децата Роми-поинтелегентни и почисти од многу наши и секако дека овие деца нема да ги вратат од било каде и дискриминираат.
Сега се сигурно при крај средно или на факултет.

Веројатно си во право, има и такви. Но имај на ум и дека има и богати македонци а македонците се сепак сиромашни. Мора да се согласиш дека една исецкана виршла не прави шведска маса :)

Штом таткото од едно од децата е навреден и излегува да се жали за дискриминација, детето не е од тие што раснат во контињер, а веројатно ни тие со неа што биле. Може да се забрани влез за нечисти луѓе и да им се даде слобода на обезбедувањето да проценат кој ќе влезе, ама никако по боја на кожата туку по облеката по косата ако е некое никогаш неизмиено ќе знае

Не е ова дискриминација , вие некој дома да пуштите да се избања и да ви сере и моча во кадата нормално дека више нема да го пуштате

Јас кога ќе влезам во полна када се гнасам од самиот себеси, а не пак од другине што се по базенине и езерана :pos:.

Сум бил еднаш на Преспанско, и еднаш на базен... Во Преспанското се капев, ама мал бев, знаете среќа, дете, цел живот не видело толку вода... и што ми остави спомен од езероно кога видов цело јато испоумрени риби...мислам...:facepalm:
А во базен бев пред 2-3 години, со роднини, не ми беше меракот да се капам, не за друго, кога ќе дојдев дома пак требаше да се капам, а некако мрза ме фаќаше :icon_lol:. А инаку пред да влезиме во објектот обезбедувањето бркаше и Македонци, Албанци, Марсовци итн, ако немаа соодветна опрема за капење ги враќаа назад, многу нормално... само што ова со дискриминацијава поминува само кај нас, во Македонија... некој погоре пишал како во Франција ги протерувале Ромите, па никому ништо, ама кога се работи за кај нас... тоа е дискриминација од невидени размери... Хитлер не направил такво зло во Втора Светска Војна, како ние што сме направиле

:facepalm:

Не се Ромите проблем, туку ХИГИЕНАТА.

Јас не гледам тука дискриминација.

Прво нека се искиснат саат време убаво,па да најдат асална опрема за на базен и да им се одземат сите телефони,касетофони и грамофони..пошто се болни да пуштаат циганска музика до даска..после може.

Не треба циганите да се пуштаат на базен. Не одржуваат никаква хигиена, немаат никаква култура, ниту почитување спрема останатите. Секоја чест на исклучоците, но генерално не треба да се мешаат со нас.
Некој ке рече дека треба да бидеме толерантни спрема сите. Па зарем не сме? Зарем не ги толерираме циганите што ни се бањаат голи во центарот на градот? Зарем не ги толерираме циганите што ги бањаат коњите и говедата на нашите излетнички места, додека со фамилијата приготвуваме ручек?
Зарем не сме толерантни, што ги оставаме циганите да ни го нарушуваат јавниот ред и мир дишејки лепак и просејки среде бел ден?
И што прават тие за да ја возвратат таа толеранција? Слободни се да прават што сакаат, додека јас ке бидам казнет 50 евра ако фрлам мастика или пикавец на улица (никогаш го немам направено тоа).
Извинете ме, но за мене толеранција е да ги прифатам грешките на другите и да бидам мирен се додека не се поправат истите грешки, но кај циганите и кај другите етнички групи, тешко и многу споро оди тој процес на учење.
Така да, треба се построги да бидеме спрема нивните грешки и да им дадеме до знаење дека генерално треба да се променат. Една нормална ромска фамилија е засенета од стотици други невоспитани роми. Факт.

Џабе ви се сите дискусии се сведува на една единствена работа: туш на влезот и туширање пред да се влезе во јавно капалиште!

Lazy river ака Мрзлива река не е за идиоти, дебили, шoшони и цигани. Пред да кажете дека сум националист или расист, има разлика од шошон и албанец или циган и ром.

Мој статус од ФБ, објаснува многу работи кој како се однесува според мое видување во Аква паркот. И не, не треба да ги пуштат, 95% се ретардирани

Џабе ви се сите дискусии се сведува на една единствена работа: туш на влезот и туширање пред да се влезе во јавно капалиште!

И езерата се мислам јавни капалишта,некаде со бесплаатни плажи за секого.
Вчера бев(повторно) на езероно„Младост“и никогаш повеќе за викенд.
Половината беа Роми. Можеби велешки но и светиниколски или штипски.
Деца 3+1 на секое женско над 15 години а жените се разбира кај сите таму и тие во вода,ама со панталони низ кој се гледаат и гаќите,со мајци а нјодозгора сите како по договор и тенок прозирен фустан и се разбира во розе или сина боја. Г Н А С И.
Децата мочат кај ќе стигнат(не како и нашите во вода)туку тука пред водата на плажа.
Море добро е и ова,па некој плаќа за солена вода и солен песок и тоа некаде далеку,
а ние го имаме овдека кај нас,мислам и во Дојран дека не подобро,како да си на море.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom