Забранет влез за Роми во новиот Аква парк

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас генерално сум расист. Не знам зошто. Не ме воспитувале така, искрено. Убеден сум дека гадењето ми е создадено од искуството.
Посебно одбивност имам кон луѓе што живеат во земјава и немаат однос кон нејзе. Живеат без никакви обврски кон нејзе, не ги прифаќаат навиките и начинот на живеење на мнозинството.
Имам проблем со нивната хигиена, многу голем проблем. Имам проблем и со нивните навики. Типично друштво од истите, па и од шошоните (посебно од нив) не знае да комуницира под 120 децибели, без да и смета на околината, без да се наметнува. Нема културни навики во смисол на начин на јадење, пушење цигари, плукање, вршење нужда. После ова не ми срам да признаам расист дека сум.
Самата локација им е физички блиска да доаѓаат, да беше може негде на друго место ќе беше поинаку, може....
Ме чуди вашето чудење од тоа кој ќе биде најнаоштрен да оди да се бања таму. Нормално имаш партиски мајмуни кои мора да ја покажат лојалноста и да не остане незабележана оваа „генијална“ трипер идеја за трошење и крадење државни пари, нешто ситно оди нормален народ што мисли дека конечно има културен простор за разладување и другото е дива орда. Дива орда која ги има и кромањонци и неандерталци заедно истребено. Не ми се оди таму и не мислам да одам. Е тоа е дискриминација.....јас сум дискриминиран што уште од дома ми се кења од тој простор и од луѓето што одат таму.
Ај да не расукавам за нивните приоритети по факултети, средни школи и 300 други срања заради кои наш народ се чувствува како малцинство, па тешко им е да купат сапун и да тргнат тоа рѓата од себе.
Јебем ти држава која мисли само на таков народ. 5 милиони евра се спукани у смрден аква парк. Никој не дискутира околу тоа од кои пари се изгради тоа и до кога целава држава ќе гние у мизерија, него кој смеел да моча и кења у водата, а кој не....
Дискриминиран сум во градот во кој сум роден, живеам и ми се гади.....одам на кеј, од десната страна е подигнат еден див камп спроти паркот - горат кабли, ѓубриња растураат, се колат, се тепаат и на никого не му чуе. Најлесно ми е мене да си ја свиткам опашката и да не одам таму, а ми иде со моторњача да им улетам еден ден.....а не уште да ми цмиздрат дека некој не ги пуштал у аква-парк....у Вардар би ги фрлил....
Сакам да сум космополит, ама не сум и не само тоа него можам уште еден куп луѓе од моето опкружување да ги потпишам дека стојат под ова....избришете го постов ако го сметате за расистички ама тоа ви е суровата реалност.

И езерата се мислам јавни капалишта,некаде со бесплаатни плажи за секого.
Вчера бев(повторно) на езероно„Младост“и никогаш повеќе за викенд.
Половината беа Роми. Можеби велешки но и светиниколски или штипски.
Деца 3+1 на секое женско над 15 години а жените се разбира кај сите таму и тие во вода,ама со панталони низ кој се гледаат и гаќите,со мајци а нјодозгора сите како по договор и тенок прозирен фустан и се разбира во розе или сина боја. Г Н А С И.
Децата мочат кај ќе стигнат(не како и нашите во вода)туку тука пред водата на плажа.
Море добро е и ова,па некој плаќа за солена вода и солен песок и тоа некаде далеку,
а ние го имаме овдека кај нас,мислам и во Дојран дека не подобро,како да си на море.
Анчо тебе карта треба да ти наплаќаат Велешани, секој викенд им го мокрите Езерото плус им го кудите. Ова нечинело, тоа нечинело. Карта!

Да зазвучам и јас малу ко Охриѓани :D

Dave; мразам црнци и расна дискриминација е твоево.

Не бе таман си е, те задевам само, речиси 90% истото го мислат.
Не е баш за фалење....барем, не како изгледа на прва...

Лошото е што ние 90-те посто сме људождери, расисти, гадови, а тие се угнетените.....

Анчо тебе карта треба да ти наплаќаат Велешани, секој викенд им го мокрите Езерото плус им го кудите. Ова нечинело, тоа нечинело. Карта!

Да зазвучам и јас малу ко Охриѓани :D

Dave; мразам црнци и расна дискриминација е твоево.

Тоа е најдобро решение.Тоа и јас одамна го мислам и така треба.
На пример 100 денари од автомобил,супер би било ем ефтино ем општината ќе собере некој денар за одржавање. А може и целолетна карта(за рибарине и кој сака)
Вчера не сликав,нема ништо ново појди види.Да ти е гнас.
Контејнерите празни(три ги има на улицата) но затоа пак покрај езероно со камиони да собираш секаков смет а најповеќе пластика(ама овие Роми што беа таму не собираат)
Лани кога еднаш мојот отпад си го собрав и си го ставив во кола,велешеани гледаа и не им веруваа на својте очи.

џелем џелем лунгоме дроме
мала дилем шукаре роме
а ромале
а чавале
кинде лаке лоло дикло турско
ни волив ма ачол латар пусто....

Кога може Швајцарија- што да не па и Македонија
Читав дека властите во некои градови во Швајцарија планираат да го ограничат пристапот во базените, стадионите и библиотеките за емигрантите кои побарале прибежиште во Швајцарија - а целта на ваквата сегрегација е да се избегнат евентуалните конфликти со местното население(y)
и не е никаква расна сегрегација- да ви кажам унапред- да не случајно помислите и на тоа

Јас генерално сум расист. Не знам зошто. Не ме воспитувале така, искрено. Убеден сум дека гадењето ми е создадено од искуството.
Посебно одбивност имам кон луѓе што живеат во земјава и немаат однос кон нејзе. Живеат без никакви обврски кон нејзе, не ги прифаќаат навиките и начинот на живеење на мнозинството.
Имам проблем со нивната хигиена, многу голем проблем. Имам проблем и со нивните навики. Типично друштво од истите, па и од шошоните (посебно од нив) не знае да комуницира под 120 децибели, без да и смета на околината, без да се наметнува. Нема културни навики во смисол на начин на јадење, пушење цигари, плукање, вршење нужда. После ова не ми срам да признаам расист дека сум.
Самата локација им е физички блиска да доаѓаат, да беше може негде на друго место ќе беше поинаку, може....
Ме чуди вашето чудење од тоа кој ќе биде најнаоштрен да оди да се бања таму. Нормално имаш партиски мајмуни кои мора да ја покажат лојалноста и да не остане незабележана оваа „генијална“ трипер идеја за трошење и крадење државни пари, нешто ситно оди нормален народ што мисли дека конечно има културен простор за разладување и другото е дива орда. Дива орда која ги има и кромањонци и неандерталци заедно истребено. Не ми се оди таму и не мислам да одам. Е тоа е дискриминација.....јас сум дискриминиран што уште од дома ми се кења од тој простор и од луѓето што одат таму.
Ај да не расукавам за нивните приоритети по факултети, средни школи и 300 други срања заради кои наш народ се чувствува како малцинство, па тешко им е да купат сапун и да тргнат тоа рѓата од себе.
Јебем ти држава која мисли само на таков народ. 5 милиони евра се спукани у смрден аква парк. Никој не дискутира околу тоа од кои пари се изгради тоа и до кога целава држава ќе гние у мизерија, него кој смеел да моча и кења у водата, а кој не....
Дискриминиран сум во градот во кој сум роден, живеам и ми се гади.....одам на кеј, од десната страна е подигнат еден див камп спроти паркот - горат кабли, ѓубриња растураат, се колат, се тепаат и на никого не му чуе. Најлесно ми е мене да си ја свиткам опашката и да не одам таму, а ми иде со моторњача да им улетам еден ден.....а не уште да ми цмиздрат дека некој не ги пуштал у аква-парк....у Вардар би ги фрлил....
Сакам да сум космополит, ама не сум и не само тоа него можам уште еден куп луѓе од моето опкружување да ги потпишам дека стојат под ова....избришете го постов ако го сметате за расистички ама тоа ви е суровата реалност.

респекат!

јас бев на аква парк пред некој ден. дека не пуштаат цигани не е точно. баш имаше некој. но не пуштаат да се бањаш по хавајки а одоздола гаќи да носиш. или само по хавајки или по купаќи. баш влегоа 5 Албанци така по гаќи одоздола и одма ги вратија :D

А шо им праат на врата, ги проверуваат што носат под панталони? Ех мојата чудесна Македонија.... изгледа никој од тука што кака не искочил надвор да види што е аква парк и што е тоа што се нарекува култура и кодекс. Ако влезам по гаќи(а сум сакала таму да се пресоблечам), нема да ме пуштат да влезам? Ќе ми речат, дигни фустанчето да видиме што носиш, дал купаќа ил гаќи?:vozbud:

А шо им праат на врата, ги проверуваат што носат под панталони? Ех мојата чудесна Македонија.... изгледа никој од тука што кака не искочил надвор да види што е аква парк и што е тоа што се нарекува култура и кодекс. Ако влезам по гаќи(а сум сакала таму да се пресоблечам), нема да ме пуштат да влезам? Ќе ми речат, дигни фустанчето да видиме што носиш, дал купаќа ил гаќи?:vozbud:

хаха нема на врата да те проверат ама од кога ќе влезеш внатре се приметува ако носиш гаќи (ова машките под хавајки) и ги враќаат назад.

хаха нема на врата да те проверат ама од кога ќе влезеш внатре се приметува ако носиш гаќи (ова машките под хавајки) и ги враќаат назад.

Абе гаќи или хавајки или купачи - ако е заразен, смрдлив и нечист некој - не мења многу тоа....

Абе гаќи или хавајки или купачи - ако е заразен, смрдлив и нечист некој - не мења многу тоа....

А кој кажува дали си доволно чист за да влезеш во паркот?Има некое мерило колку треба да си чист/прљав?Или доволно е да си циган?Демек нашиве сите се чисти средени избањати,гарант никој од нашиве нема ни бактерија некоја нели.

Безвезе се овие наводни причини.Постарите сигурно памтат дека пред 10-15 години на Олимписки не пуштаа ни цигани ни албанци.Оди сега некој нека им забрани на шошоните влез на базен или во аква парков.Ова ми изгледа како покажување мускули на послабите,во ситуацијава циганите.И да не биде нели причината расизам,ај еве прљави се па не ги пуштаме.:гомце:

Не дека мене не ми сметаат,ми сметаат и тие и шошоните.Би сакал да отидам во аква паркот и околу мене да ги нема нив.По можност да има само млади голи тетки :DЈбг мора да прифатиме дека живееме со нив и ќе мора да ги гледаме меѓу нас.

Па и не се криви луѓето што им го затворија Плаја виста.Шубаво им беше,ем блиску,ем ефтино,ем никој не ги брани да си мочаат у базенот......

Епа нека ги тестираат на врата, предуслов да влезеш, да ти земат крв и мокрача:vozbud: и воедно full examine of the body, да не случајно имаш некоја гребаница на тебе:rolleyes:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom