statusQuO
Модератор
- Член од
- 18 јуни 2008
- Мислења
- 13.038
- Поени од реакции
- 7.616
зашо да имаат вода само 1 час во денот?Имај ти вода 1 час во денот, па да те видам дали прво ќе испереш на рака, ќе пробаш да зготвиш или ќе се бањаш и ќе миеш заби.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
зашо да имаат вода само 1 час во денот?Имај ти вода 1 час во денот, па да те видам дали прво ќе испереш на рака, ќе пробаш да зготвиш или ќе се бањаш и ќе миеш заби.
зашо да имаат вода само 1 час во денот?
Форест, јас сум, фашист, расист, нео нацист (ијам и нео адидас патики), па шо?
Далеку од мојот муабет со Форест, пошто сме едно национални по некоја основа да не речам..
Не ми смета ниту една националност, се додека се држат до правила и прописи и не праат лом околу и не загадуваат се пред себе, ако однесам дете да се шлапка во вода, нема сигруно да ми е кеиф да го вратам дома со мал миљон инфекции ебаго.
Oн ако е на диво струја вода и дигнал камп на сред тревник на запуштено место или под некој мост - ондак од кај он 200 денари за на базен бе.Демек имале рестрикции.....не е ни тоа оправдување. Дигни камп каде стигнеш, на нечија туѓа земја, не плаќај ништо на општина, на држава, приклучи се диво на вода, струја и после ние сме им криви, расисти сме биле....
Oн ако е на диво струја вода и дигнал камп на сред тревник на запуштено место или под некој мост - ондак од кај он 200 денари за на базен бе.
Ја не си дозволувам да идам, а не па он. Со 200 денари иди купи вода, зами се, лекувај се, јади, облечи се, и ако ти останат еби ги на базен.
Гумп пријател, едно нешто не ми е јасно. Немам ништо против да се шлапкаат Ромите во аква паркот, ако се средени. Да си го кажам ставот, најпрво.
Но, чудно ми е како, ниту еднаш не отвори тема или не напиша мислење на тема и осудиш, кога некој Македонец ќе го претепаат муслимани, или ќе го тераат да кажува зборови од Куранот, држејќи му нож под грло, или ќе заколат 4 деца на езеро.
Овие теми редовно ги избегнуваш.
Се некако погоден си од вакви тривијални настани, не пуштале роми на базен или испрскале баба со пиво...
Пред да ми залепиш етикета прочешлај поубаво. Да пишував и за 4-те деца на езерото и секогаш сум осудувал бил каков нечовечки чин. Ти Вертер вака шом лично ми се обрати, да те запрашам како му приоѓаш на човек? Ко на пасош, матичен број, битно ти е од шо материјал е направен или?
Oн ако е на диво струја вода и дигнал камп на сред тревник на запуштено место или под некој мост - ондак од кај он 200 денари за на базен бе.
Ја не си дозволувам да идам, а не па он. Со 200 денари иди купи вода, зами се, лекувај се, јади, облечи се, и ако ти останат еби ги на базен.
А важно ли е тоа како јас приоѓам ? Инсинуираш нешто ? Ќе ми залепиш етикета на фашист ? Слободно.
Види, ти не коментираш на таквите теми, јас немам прочитано твое мислење на такви теми.
Помалку смешно е како на вакви теми, веднаш се ставаш на браникот на демократијата, ламентираш за некакви дискриминации, лепиш етикети како стигнеш, и останати пикантерии.
Од друга страна, имаме малцинство, кое тепа деца кај ќе стигне, сели од дома семејства, убива, а тебе на тие теми те нема. Или многу, многу ретко (јас немам видено осуда).
Не е фер вакво лицемерие да продаваш, не проаѓа.
Тоа е тоа брат, шо ја луѓето не ги делам на наши и ваши, ама тоа е више ствар на ограниченост и ти ко самодеклариран фашист носи си ја. Добро ти стои.
Хигиенски стандарди ДА, но за сите исти аршин. Оти нали и на нас останатите азотниот сулфид не ни мириса на невен.