Пивофест 2013 (18 - 21.07.2013)

• Креатор на темата Креатор на темата Network
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам за вас, али јас не очекував дека Данијела ќе направи до олку јака забава. Според мене досега
1.Данијела
2.Ина
3. 2 Челос
4.Владо
А утре очекувам на врвот Брега да се најди. Се е во ред ама многу ме нервираат сељаците ко че почна да прска со пивото.

Не и ја сум за да има некој странски изведувач нека има од све по нешто,ја све слушам.Ама ете пак ќе се најде некој да мрчи за турбофолкот.
.А ова Горан Брегович што го викнале според мене е промашена работа.

Извини на муабетов ама за последното
Ако на ова не се испие колку што може и неможе тогаш не знам на што ...

Поздрав и се гледаме утре... брега не доаѓа како за нова година во скопје, сега е лето, има алхохол на тони и утре ќе е бетер од гуча, кој не верува има помалку од 24 часа да дојде да провери...

Како и да е кој сака да се дружи има прилика навидум единствена оваа година, е па ЖИВЕЛИ !!!

Не знам за вас, али јас не очекував дека Данијела ќе направи до олку јака забава. Според мене досега
1.Данијела
2.Ина
3. 2 Челос
4.Владо
А утре очекувам на врвот Брега да се најди. Се е во ред ама многу ме нервираат сељаците ко че почна да прска со пивото.

И мене ме нервират ама барем си ја напрајв фризурата со то шо ме испрскаја :icon_lol:

Како ме нервираат ова српскиве "ѕвезди" кои секоја година за последен пат настапуваат во Мк.. а уше повеќе ме нервира рајата што им иде на нивни настапи. Се надевам на нареден пивофест ќе има повеќе позначајни странски ѕвезди, ако ништо друго нека донесат повеќе романски изведувачи од типот на Инна, романскиот хаус е супер за журки. :)

Како ме нервираат ова српскиве "ѕвезди" кои секоја година за последен пат настапуваат во Мк.. а уше повеќе ме нервира рајата што им иде на нивни настапи. Се надевам на нареден пивофест ќе има повеќе позначајни странски ѕвезди, ако ништо друго нека донескат повеќе романски изведувачи од типот на Инна, романскиот хаус е супер за журки. :)

Aрно тоа ама на хаусот не се седи на маса, пие до стоедно и назад и порачува јадење кое не се ни пробува а се наплатува... и така... се е околу парите а парите диктираат да му се донесе на народот она што него го привлекува да плати...
Чисто за споредба... “сме“ пошле на пиво фест за музиката не за пивото и скарата каде што се парите... сакаме да одиме на прва борбена линија до бина, да се “журкаме“ на музикат... колку од таму сите што се со иста цел како нас ќе одат насекое до штандовите за да земат точено пиво/лименки итн...итн... ? Додека пак на “тубофолкот“ се седнува најчесто во комбинација од 3-4-5 па и до повеќе десетки луѓе во друштво и не се станува логички дур бар сите по еднаш не викнат тура за сите... сега види тука бизнисот...

Инаку искрено ич не сум задоволен од озвучувањето, кога веќе сакаат да се слуша тоа што е на бина има лек со мала инвестиција во изнајмување на опрема... растовари звучници насекаде по плоштад, поврзи се на иста линија од бина и кога грми таму има да грми насекаде исто... а вечер, да е така како што јас би сакал.... кога ќе свика Брега ќе биде навистина јудиш до дно на чашите !!!

Реално, Даниела растури вчера. И младо и старо, се крена на нозе. Секоја чест, не очекував да направи таква атмосфера.

А, вечер со Горан треба да биде врвот .. ;)

Дур не видам вакво играње пред бина, не признавам пивофест :D

Поздрав до сите се гледаме вечер

Aрно тоа ама на хаусот не се седи на маса, пие до стоедно и назад и порачува јадење кое не се ни пробува а се наплатува... и така... се е околу парите а парите диктираат да му се донесе на народот она што него го привлекува да плати...
Чисто за споредба... “сме“ пошле на пиво фест за музиката не за пивото и скарата каде што се парите... сакаме да одиме на прва борбена линија до бина, да се “журкаме“ на музикат... колку од таму сите што се со иста цел како нас ќе одат насекое до штандовите за да земат точено пиво/лименки итн...итн... ? Додека пак на “тубофолкот“ се седнува најчесто во комбинација од 3-4-5 па и до повеќе десетки луѓе во друштво и не се станува логички дур бар сите по еднаш не викнат тура за сите... сега види тука бизнисот...

Инаку искрено ич не сум задоволен од озвучувањето, кога веќе сакаат да се слуша тоа што е на бина има лек со мала инвестиција во изнајмување на опрема... растовари звучници насекаде по плоштад, поврзи се на иста линија од бина и кога грми таму има да грми насекаде исто... а вечер, да е така како што јас би сакал.... кога ќе свика Брега ќе биде навистина јудиш до дно на чашите !!!

Подобро би било коа турбо-фолкерите би настапувале само по штандовите заедно со тоа трубачите, односно таму каде што идат луѓе кои сакаат таков вид на забава, зашто според мене не доликува на луѓе како Горан Бреговиќ да им се мести бина.. сепак на "ѕвездите" од тој тип појше им доликува да настапуваат во затворен простор, како на свадби, крштевки, кафани, штандови.. Додека големата бина треба да им биде одстапена на тие кои што знаат да направат добра забава како на пример Инна оваа година.

Подобро би било коа турбо-фолкерите би настапувале само по штандовите заедно со тоа трубачите, односно таму каде што идат луѓе кои сакаат таков вид на забава, зашто според мене не доликува на луѓе како Горан Бреговиќ да им се мести бина.. сепак на "ѕвездите" од тој тип појше им доликува да настапуваат во затворен простор, како на свадби, крштевки, кафани, штандови.. Додека големата бина треба да им биде одстапена на тие кои што знаат да направат добра забава како на пример Инна оваа година.

Ако мислиш дека некој што твори и опстојува од 70тите до сега, го знае пола свет на планетата е побезвреден од некоја си MTV ѕвезда тогаш дефинитивно сме го промашиле муабетот.
По твое колку % од луѓето што беа во низ цел Прилеп во петокот а не само на тоа декар место пред комерцијална некогаш слушнале повеќе од една или ниедна случајно начекана нејзина песна на радио/тв или случно пред да ја слушнат низ звучниците таму?

Што е добра забава? Сакам дефиниција. Пеачка шо врска нема од пеење, а занесува со некој сексипилен изглед и прост рупци тупци ритам не е синоним за добра забава.
Брега јесте да не го мирисам, но многу повеќе ќе се вклопи за мнозинството присутни денес, од сите возрасти. Ина ти е женска фина за пубертетџии кои уживаат во нежно мелодиче и толку.

Се гледаме вечер на пивофест, околу 9 ќе сум таму, ќе седам до 1-2. Кој е заинтересиран да се види, нека пише, по можност женски :D

Ако мислиш дека некој што твори и опстојува од 70тите до сега, го знае пола свет на планетата е побезвреден од некоја си MTV ѕвезда тогаш дефинитивно сме го промашиле муабетот.
По твое колку % од луѓето што беа во низ цел Прилеп во петокот а не само на тоа декар место пред комерцијална некогаш слушнале повеќе од една или ниедна случајно начекана нејзина песна на радио/тв или случно пред да ја слушнат низ звучниците таму?

Околу популарноста, Инна е далеку повеќе популарна од Горан Бреговиќ, али не ми е тоа поентата... Синоќа пројдов коа настапуваше Халид, околу 10 минути стоев во гужвата ради другарка, и пред мене одма забалежав еден дечко кој се потураше на главата со пиво потоа легнуваше на земја, па го креваа тие околу него, па плачеше, па пак легнуваше, потоа почна да се шири непријатна миризба итн итн.. самата таква музика наведува на тоа, а многу е непријатно за некој што гледа од страна. А кога таквите изведувачи би настапувале по штандовите каде што идат луѓе кои сакат таква музика, поубаво би ви било на вас, ем ќе си се чукате со чашите со Горан, Халид, ќе си мезите скара, ќе си пеете на раат.. зашо според мене на таквите изведувачи местото им е на такви места.. Додека на отворено би настапувале ѕвезди од друг калибар, и атмосверата би била поубава за сите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom