Пивофест 2013 (18 - 21.07.2013)

• Креатор на темата Креатор на темата Network
  • Време на започнување Време на започнување
Caffè

Не му глеаш на рена бе, ако толку ти е грдо и глупо доста јадиш праски и банани едноставно прескокни го овој фест и то е то.

Caffè jас сум за една вечер да има музика како оваа од Ина, или кој било друг некој странски популарни, ама да свири од 9 до 1. Па другите 3 дена ако сакаат и најпосраните нека ги донесат.
--- надополнето: 21 јули 2013 во 17:08 ---
Гледате имало и запросување на пивофест.

Ако ме запроси дечкоми на пивофест има да го убијам тука.

Околу популарноста, Инна е далеку повеќе популарна од Горан Бреговиќ, али не ми е тоа поентата... Синоќа пројдов коа настапуваше Халид, околу 10 минути стоев во гужвата ради другарка, и пред мене одма забалежав еден дечко кој се потураше на главата со пиво потоа легнуваше на земја, па го креваа тие околу него, па плачеше, па пак легнуваше, потоа почна да се шири непријатна миризба итн итн.. самата таква музика наведува на тоа, а многу е непријатно за некој што гледа од страна. А кога таквите изведувачи би настапувале по штандовите каде што идат луѓе кои сакат таква музика, поубаво би ви било на вас, ем ќе си се чукате со чашите со Горан, Халид, ќе си мезите скара, ќе си пеете на раат.. зашо според мене на таквите изведувачи местото им е на такви места.. Додека на отворено би настапувале ѕвезди од друг калибар, и атмосверата би била поубава за сите.

A по твојов план ако ваква музика би била во склопот на штандовите што мислиш би имало бина за други изведувачи ?
Како што рекоа другите, ако не ти чини поарно седи си дома или гитла на некој наменски фестивал каде нема фрее забава за широки народни маси туки плати па клати...

Инна не ги врати парите вложени во неа, за разлика од неа за Брегович инвестицијата ќе се врати тродупло.

23:00 - Пиво фест Прилеп - Г. Бреговиќ пренос (канал 5)
Некој со тв карта да го снима вечер ова и закачи на нет ? :)

Caffè jас сум за една вечер да има музика како оваа од Ина, или кој било друг некој странски популарни, ама да свири од 9 до 1. Па другите 3 дена ако сакаат и најпосраните нека ги донесат.
--- надополнето: 21 јули 2013 во 17:08 ---
Гледате имало и запросување на пивофест.

Ако ме запроси дечкоми на пивофест има да го убијам тука.

Баш вечер ќе видиме дали ќе ме убијаш :)

абе сите не знајте кај терате - идајте со мене да ве просветлам :P

IMG_20130720_235515.jpg
слаби Шабанајзери ми сте :P IMG_20130720_235542.jpg

И така би било добро. Јас во Прилеп идев исклучиво ради Инна, па излегов порано за да бидам во првите редови, па 2 саати губев нерви за да заврши Владо ://.. за потоа околу 40-тина мин. да настапи Инна. Али не се жалам, настапот беше супер, иако краток. Како и да е, овие три дена добро беше и од 1h до 5h наутро, вечерва дефинитивно не идам да се нервирам слушајќи ја главната ѕвезда, туку ќе излезам после 1. :)
А многу ќе е подобро на идниот Пивофест една цела вечер да настапува некој странски популарен изведувач, барем ќе знаеме кога да идеме.. зашто вака од Владо забавата да премине на Инна.. некако нема смисла, Владо и Инна се две различни појави.

Јас мислам дека треба да размислат за поразлично искористување на просторот и да има повеќе пива во моментот пиво фест е се само не фестивал на пивото

:pos:
Дај немој вака.
Која е таа Ина? Колку време е ѕвезда?
Па била и повеќе популарна од Брега.
Отиде коментаров у Пост на кој сте се изнасмеале

Како и да е, мене уопште не ме занима кој е повеќе популарен, туку кој прави подобри журки според мене. Јас на темава само си го изнесов моето мислење.. мене не ми е битно дали 1 000 000 луѓе сеа ќе искочат на настапот од Горан, мене пак нема да ми биде забавен, нити пак ќе почнам да го слушам некогаш. Али глеам дека има доста луѓе кои го сакаат, па нека си го слушаат. Сепак се работи за вкус. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom