Пивофест 2013 (18 - 21.07.2013)

• Креатор на темата Креатор на темата Network
  • Време на започнување Време на започнување
Да има само македонски изведувачи не подразбира само еден вид на музика.

Но не реков дека не треба да има странски изведувачи, мојот првичен коментар се однесуваше на Халид и турбофолкот. Даниела, Горан Бреговиќ и Ина не ги спомнав.

Ама вие кога некој ќе каже нешто против турбофолк и би сакал некаков поинаков музички избор, реагирате како мајка да ви опцул некој.

ммм,Соњичка беше многу разочарана пустата она, и таа публика што беше таму,не беше ради неа туку ради место да фати.И јас бев меѓу првите,иако ниту малце не и обрнав внимание на Тарчуловска ниту пак песна знаев од неа,Миле ја загреа атмосферата со народни песни а веќе Данијела напраи одлична атмосфера.Многу добра се покажа.Халид,дефинитивно ме испрати назад в хотел.Промашај за сите пари !

Но не реков дека не треба да има странски изведувачи, мојот првичен коментар се однесуваше на Халид и турбофолкот. Даниела, Горан Бреговиќ и Ина не ги спомнав.

Ама вие кога некој ќе каже нешто против турбофолк и би сакал некаков поинаков музички избор, реагирате како мајка да ви опцул некој.
Не и ја сум за да има некој странски изведувач нека има од све по нешто,ја све слушам.Ама ете пак ќе се најде некој да мрчи за турбофолкот.
.А ова Горан Брегович што го викнале според мене е промашена работа.

Нормално дека ќе реагирам бе. Ја по дома си слушам турбофолк и секакво српско, ти по дома слушаш нешто друго. Кога мојата музика ќе ја донесат на ваков настан ја сум среќен што можам да идам и да си ислушам некоја моја омилена песна во живо, сигурен сум дека истото важи и за тебе. Али ти тука ми пропагираш против музиката, без никаква провокација. Што да не очекуваш да ти преќутам?

Не и ја сум за да има некој странски изведувач нека има од све по нешто,ја све слушам.Ама ете пак ќе се најде некој да мрчи за турбофолкот.
.А ова Горан Брегович што го викнале според мене е промашена работа.
Не си во право,ќе видиш утре вечер што знае да направи Гоки.Јас утре,одам по втор пат на негов концерт.Прв пат бев во Гуча.Едноставно,прави атмосфера луѓето да сакаат и сакаат да пијат.

Вака беше на Xалид а:pos::pos:
%D0%9A%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D1%81%D0%BE-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%9C%D0%B5-%D0%B2%D0%B8-%D1%98%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0.gif

Дури дебатирате околу музиката чинела, не чинела, то време можи да го потрошите во заедничко пиење пиво и праење муабет во живо.
Погодена атмосфера за ширење познанства. Е сега не секој ужива во то чудо....

Не си во право,ќе видиш утре вечер што знае да направи Гоки.Јас утре,одам по втор пат на негов концерт.Прв пат бев во Гуча.Едноставно,прави атмосфера луѓето да сакаат и сакаат да пијат.
Може не викам не,може прае атмосфера .Ама ете гледаш вкусови са у прашање,сите сакаат различно.Него што викаш утре да идам на љокање,ќе честиш една ладно:D.

Дури дебатирате околу музиката чинела, не чинела, то време можи да го потрошите во заедничко пиење пиво и праење муабет во живо.
Погодена атмосфера за ширење познанства. Е сега не секој ужива во то чудо....
Ја не сум тој што се буни за нешто...

Ја не сум тој што се буни за нешто...

Jaс не спомнав бунење никаде :) Спомнав дебатирање. Разговорот во живо е подруг, воедно тука лежи шмекот на префрлањето од виртуелен свет во реален. Потоа само пофални зборови ќе следуваат и сите среќни и весели, а вие побогати за едно пријателство. Тоа ми беше муабетото. Но нели не секој вака размислува, што е негово право.

Може не викам не,може прае атмосфера .Ама ете гледаш вкусови са у прашање,сите сакаат различно.Него што викаш утре да идам на љокање,ќе честиш една ладно:D.

Мислам оти по компитабилно лице за фестивал на ПИВО,не можеа да најдат од Гоки :)

Ќе мора.. не дека сакам. Инаку жалам ако ви ги повредив чувствата, ама темава се однесува на Пивофест, и него го коментирав, не подразбира дека во темата треба да се пишуваат само розови коментари.

Пивофест би имал иста бројка и резултати и само со македонски изведувачи.

Оти дури пееја Соња и Миле Кузмановски можеше да си врвиш без проблем до штандовите за пиво, а ко почна Даниела и после неа Халид то врвење не беше возможно?
Баш ме интересира кој македонски пејачи според тебе ќе напрат таква забава како шо напрај Даниела?

Оти дури пееја Соња и Миле Кузмановски можеше да си врвиш без проблем до штандовите за пиво, а ко почна Даниела и после неа Халид то врвење не беше возможно?
Баш ме интересира кој македонски пејачи според тебе ќе напрат таква забава како шо напрај Даниела?
Слаткаристика будало:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom