Триглицериди

• Креатор на темата Креатор на темата Nessa Alcarin
  • Време на започнување Време на започнување
Пробав со кефир, и тоа токму тебе те послушав, и го пиев неколку месеца, ама џабе. И тоа најдов од тоа тараната за кефир и сам го правев според сите слатанати и прописи.

Пробав со кефир, и тоа токму тебе те послушав, и го пиев неколку месеца, ама џабе. И тоа најдов од тоа тараната за кефир и сам го правев според сите слатанати и прописи.
може рецептот за кефир??

нема рецепт, треба само да најдеш од тоа тараната пто ја викам јас и шибај. Иначе се што разбрав и правев и научив за кефирот беше од тука http://forum.kajgana.com/threads/Кефир.66444/

има навистина многу многу корисни информации и ако те интересира навистина интересно е и за читање. Воедно прашај таму кој има од тоа тараната ке ти дадат без проблем.

п.с. таму тараната мораш да ја нерекуваш култура пошто ке ти се лутат, давање разни надимаци на културата го гледаат како навреда. :D

OK тогаш, немам што да додадам. My bad:(

Повеќе зеленчук и овошје, активност и помалку кекс повеќе секс.

Те разбрав и првиот пат, не мораш да ми кажуваш се едно исто по 100 пати. Како жена ми си, исто.

Него кажете навечер шо да праам, ми се јаде навечер ми се плаче. Мада реков дека не јадам после 19:00 часот али не се издржува. Вчера истрпив некако ама морав да изедам едно јаболко и 10-тина ореви и бадеми ама живи онака без сол и сл. Ваљда тамам е тоа да се јаде, а?

Повеќе зеленчук и овошје, активност и помалку кекс повеќе секс.

Те разбрав и првиот пат, не мораш да ми кажуваш се едно исто по 100 пати. Како жена ми си, исто.

Него кажете навечер шо да праам, ми се јаде навечер ми се плаче. Мада реков дека не јадам после 19:00 часот али не се издржува. Вчера истрпив некако ама морав да изедам едно јаболко и 10-тина ореви и бадеми ама живи онака без сол и сл. Ваљда тамам е тоа да се јаде, а?
Па јади кој ти брани? Јас секоја вечер си пијам кока кола, си јадам чипс и сладолед, мхмхмхмх. Еве уште малку 32 ќе ги начукам. Крвта ми е супер, сите индикатори ми се во рамки на нормалата и одсекогаш ми биле а никад не сум внимавал на исхраната. Овошје и зеленчук дали еднаш у неделата јадам. Цело време сум на свинско, хамбургери, плескавици, помфрит, скара, сланина со пржени јајца. Си јадам само тоа што ми е вкусно. Никад не сум бил дебел. Како мал бев слаб а сега сум просечен. Никад не сум имал стомак.
Она што сакам да ти кажам е дека џабе ги слушаш овие на темава за здрав живот, ако твојот организам може да одржи хомеостаза тогаш ќе немаш никаков проблем а ако неможе тогаш и цел ден овошје и зеленчук да јадеш пак ќе си имаш проблеми.

Друже Stef, да имам повеке слободно време попрво ке го поминам со децата него ли со испотени мажи со стенкаат у теретана. :)

:pos::pos::pos::pos::pos:
Е ова ти се вика пајак, нели? Никако не можеш да се откачиш од него. :pos::pos::pos:

Ако ти се јаде немој да трпиш. Јас за време на мојата диета си јадев и навечер. Јадев или овесни житарици со јогурт, или соини шницли. Плус, не ти кажав дека јас јадев и леб (но од тој збогатен со диететски влакна од Жито Лукс), по 5-6 парчиња дневно, а сепак успеав да ги нормализирам триглицеридите.

Ако не можеш секој ден риба, не се плаши да ги земеш Мега Омега 3 таблетите, ќе ти помогнат многу, а не се штетни воопшто.

Триглицеридите као што ти кажа Алтернатив, се генетско пореметување на џигерот, нетолку страшно ако ги имаш малце над границата, но да не претераш сеа. За да ги тепаш можеш со омега 3 капсули, здрава исхрана (буквално онаму каде што е обичен зејтин користиш маслинов, многу грејпови/цитрусни воќа и коренкасти зеленчуци, ништо јаткасто и јајцесто барем ако се работи за голем број на тр3) и најважно движење. Не вежбање, туку движење. Тоа како ќе го распределиш зависи од тебе, но препорачливо е да го практикуваш.

Триглицеридите као што ти кажа Алтернатив, се генетско пореметување на џигерот, нетолку страшно ако ги имаш малце над границата, но да не претераш сеа. За да ги тепаш можеш со омега 3 капсули, здрава исхрана (буквално онаму каде што е обичен зејтин користиш маслинов, многу грејпови/цитрусни воќа и коренкасти зеленчуци, ништо јаткасто и јајцесто барем ако се работи за голем број на тр3) и најважно движење. Не вежбање, туку движење. Тоа како ќе го распределиш зависи од тебе, но препорачливо е да го практикуваш.
Јајцето е штетно за холестеролот, нема некој значаен ефект врз триглицеридите. На повеќето табели за исхрана кои ги најдов на интернет стои дека е дозволено 1-2 јајца неделно.

Значи јаткасти плодови како бадеми, ореви, семки од тиква и сл. нема јадење, а?[DOUBLEPOST=1412675264][/DOUBLEPOST]Бај д веј го направив шејкот од овесни снегулки ниско мастен јогурт и банана + му ставив и цимет... Прва лига, кој и да ми го кажа (пошто ме мрзи да барам назад у темава кој беше) многу му благодарам.

Значи јаткасти плодови како бадеми, ореви, семки од тиква и сл. нема јадење, а?
Никако! За грицкање - печени зрнца соја од Виталија. ;) Мене освен за благото најтешко ми беше и што морав да се откажам од чипсот. Пред една недела за прв пат грицнав чипс во 2014. :place::place::place:

Значи јаткасти плодови како бадеми, ореви, семки од тиква и сл. нема јадење, а?
Не. Ако имаш особено дупло над границата.
Златко ти кажа за јајца дека повеќе се поврзани со холестерол што е точно, но има и тесна поврзаност со тр3. Ако имаш супституција за нив (а постои) подобро избегавај ги. Можеш чисто бело месо за протеини, помалку крвавите/црвени меса, мелено уште помалку. За риба немаш гајле, само подобро е да не ја јадеш онаа туна во обично масло туку или во саламура (поевтина) или во маслиново.

Бај д веј го направив шејкот од овесни снегулки ниско мастен јогурт и банана + му ставив и цимет... Прва лига, кој и да ми го кажа (пошто ме мрзи да барам назад у темава кој беше) многу му благодарам.
Молам! :pipi:
Ти реков дека има чинијата да ја лижеш одпосле! ;)

Ок, штом може соја тамам е. И за риба, штом моќе од конзерва не е проблем пошто само и таква јадам.

Ке кпам после и тоа омега 3, мега омега моделот. :)[DOUBLEPOST=1412680377][/DOUBLEPOST]Кажи ми овие Мега Омега 3 таблетите, ги има во сите аптеки? Зегин или еурофарм на пример? Или се посебни некој?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom