S
Stef Bachatero
Гостин
И мавровската пастрмка е од фарма па не гледам некој да се буни.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Проблеми нема ама е грозно да го гледаш хранењето па после да ја јадеш. Кинезине јадат кучиња, мачки бубашваби и што уште не и ене гајле немаат, ама оди јади да те видам??Документарец не се факти.
Според агенциите за храна кој вршат проверка нема никакви проблеми со конзумирање на пангата.
http://www.ava.gov.sg/FoodSector/FoodSafetyEducation/Debunking Myths on the Pangas Fish.htm
Науката и фактите, да. Ама ти си далеку од нив пријателе.Твоето верување е твое мислење, науката и фактите зборат друго.
Секоја риба освен предаторите како туната која има жива е ок да се јаде секој ден.
Дедо ми има тврда столица и висок шеќер. Дали маслиново масло е добро за столицата и дали истото смета на шеќерот?Не. Ако имаш особено дупло над границата.
Златко ти кажа за јајца дека повеќе се поврзани со холестерол што е точно, но има и тесна поврзаност со тр3. Ако имаш супституција за нив (а постои) подобро избегавај ги. Можеш чисто бело месо за протеини, помалку крвавите/црвени меса, мелено уште помалку. За риба немаш гајле, само подобро е да не ја јадеш онаа туна во обично масло туку или во саламура (поевтина) или во маслиново.
Зеленчук, овошје во изобилство, маслиново масло, јатки во умереност.Дедо ми има тврда столица и висок шеќер. Дали маслиново масло е добро за столицата и дали истото смета на шеќерот?
Да да Стефчо, овошјето е лек за шеќерот.Зеленчук, овошје во изобилство, маслиново масло, јатки во умереност.
Протеини исто така, на постарите луѓе им треба повеќе протеини од младите.
не треси глупости бе, овошје во изобилство, и таквиот шеќер влошува ситуација, нема везе дали природен или преработен.Зеленчук, овошје во изобилство, маслиново масло, јатки во умереност.
Протеини исто така, на постарите луѓе им треба повеќе протеини од младите.
Заклучок јадење на овошје во изобилство во сирова форма = нема дијабетис. Овошјето содржи фруктоза, штетна е ако се конзумира над 100 грама, но содржи исто и диетални влакна.не треси глупости бе, овошје во изобилство, и таквиот шеќер влошува ситуација, нема везе дали природен или преработен.