Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
фала друже , ама ме буни тајмингот на livescore и rezultati.com пишува 03,35

Толку од бугарскиот Дон Жуан ,Бенето го збриша експресно , е сега бугарот има или нема муда ,кој ке го знае ? јави се Маша
--- надополнето: 14 јануари 2013 во 03:14 ---
па јас сум бил прозван за збор бе :)
никого не прозвав , затоа нема бан . Не напишав
п.с Марко е морон . ( директна навреда) . Тоа е најпросто правило на форумот. Во фудбал има цело време муабети "сисајте хејтери" "на ви го' и слично , но со овие фрази никој директно не е прозван . Ако некој се нашол во мојата реченица , честито.

Инаку извини другар, јас сум скоро 3 години на форумот, немам досега опомена и секогаш сум бил коректен кон сите членови , а да ти кажам ако се даваше построго бан ти немаше да бидеш во состојба ни да ме спомнеш.

Леле Гергес ми е прва на програмата :pipi: . Со една русинка игра Душевина , мислам дека нема лесно да помине Јуленцето. Ќе треба да се испоти добро за да пројде.
--- надополнето: 13 јануари 2013 во 22:00 ---
Гофан мислам дека не му одговара тоа што на најжекиот термин му е мечот. Чоколадниот ( да не го навредам нели) Вердаско тука е во предност, но ќе навиваме за Белгијчето.
cold breath ,морам еден виц да ти кажам:
-мајка и татко седат у дневна ,нивниот едногодишен син на нокшир на сред соба кака и двајцата коментираат:
Мајката : златен на мајка,кога ке порасне ке биде архитект .
Таткото : нема врска ,каков архитект ,ке биде политичар .
Мајката : е од кај знаеш бе ,политичар ,како.
Таткото : па види го , сере и у очи те гледа .

ако се најдеш во овој виц ,честито

Ај срекна стара Нова година дечки

Во очекување сум на уште едно гриндерско финале од 6 часа, во кое ќе преовладува "прекрасен" тенис исто така познат под терминот "кој прв ќе згреши" R.I.P. тенис.

Во очекување сум на уште едно гриндерско финале од 6 часа, во кое ќе преовладува "прекрасен" тенис исто така познат под терминот "кој прв ќе згреши" R.I.P. тенис.
не верувам , многу работи се поразлични од лани .Го нема Надал ,Мареј има повеке самодоверба и игра поагресивно од лани ,така да ако се е по планот ,Новак да е од едната страна ,од другата ке е или Федерер или Мареј ,работите ке се одвиваат значително побрзо

Уф , на шкрги пројде Гергес против одличната Душевина.
Бугаринот многу в'в кревета се троши изгледа , го исчистија брзопотезно.
- ГОфан губи веќе 1-0 во сетови , ајде кај се фановите ? Златен Глобус ли гледате ? :)

не верувам , многу работи се поразлични од лани .Го нема Надал ,Мареј има повеке самодоверба и игра поагресивно од лани ,така да ако се е по планот ,Новак да е од едната страна ,од другата ке е или Федерер или Мареј ,работите ке се одвиваат значително побрзо

Мареј вс Ноле, мачење ќе биде.....AO е ужасно спор слем, така да дури и да играш агресивно, играчи кои брилираат во дефанзива како Ноле и Мареј, ќе имаат многу работа за да си одземат поен во меѓусебините дуели.

лично мислам дека Мареј ке ја усере до полуфинале , јас повеке типувам на Делпо и Федерер ,ама зошто мачење ,па зарем ланското финале не беше прогласено за најубав тениски меч или грешам

Зависи од кој аспект гледаш на работите, јас колку што знам Ноле едвај играше во одредeни поени, се премори...тоа за мене лично не е убавина, да интересно е да гледаш неверојатна физичка борба за секој поен, но нема многу убавина во тој тип на игра.....прво за тенисерите е многу лошо, а второ бидејќи и едниот и другиот знаат дека многу тешко си зимаат поени, ретко се одлучуваа да нападнат директно, поените се градеа доста долго, идеа во размена од 20+ удари на поен.....немаше доволно напаѓачки изградени поени, све се сведуваше на тоа кој прв ќе згреши......или ќе го извади на другиот од неговата најдобра зона.

добро ,ти сакаш трки на сто метри ,друг на 1500 трет на 5000 м. Маратонот е најценет
а и се е до вкусот .
Алмагро се мачи со Џонсон , од очај каков челенџ бараше во тај брекот:facepalm:
Еве го пак

Марија ја збриша Олга Пучкова со два компира, Новак веќе води 2-0 во сетови и ита кон лесна победа, а Гофан е пред пораз од Вердаско, 2-2 е во сетови но Вердаско води со брејк во последниот сет. Бердих иако води 2-0 и 5-3 во третиот сет сепак некако на мускули ја дотера до тука работава, неколку пати му беше и одземен сервисот. Димитров летна уште на стартот, јебига немаше среќа во ждребот, Бенето не е воопшто наивен тениер, Федерер ќе изгубеше од него за малце на Вимблдон прошлата година. Алмагро едвај со Џонсон, Радванска и Ли лесно иако Радванска сакам да изгуби у следно коло зашто ме заеба на спортска, офца скапана, со 1247 рангирана тенисерка играше и изгуби 5 гема во прв сет...
Следни добри мечеви за следење ќе бидат Багдатис-Рамос кој не би требало да почне пред 09:00 часот по наше време, Јанович-Болели кој не би требало пред 7 да почне иако не знам дали ќе има пренос од овој меч бидејќи може и да биде на некој терен што не е покриен со камери, а кај жените нема нешто посебно, единствено Кербер-Свитолина и нормално Иванович-Мелинда Цинк, чисто да видиме Ана во каква форма е.
Околу подлогата, имаше најави дека оваа година ќе биде доста побрза од ланската али не е, дури мислам дека е и поспора, така да ако игра некој од Ноле/Мареј во финале а реално е да игра ќе гледаме доста долги поени. :)

Димитров бе :pos: .. вака се станува тенисер, загуби во прво коло на гренд слем, после гази си на челенџери.
Вердаско - Гофан изиграа одличен тенис :cuc: .. штета за Гофан што не го доби мечот, а имаше изгледни шанси за тоа.
Изненадување направи Кузњецов, го совлада Монако.:eek:
А Троицки е веќе пропалица, па и не е некое изненадување поразот во 5 сета од Степанек.
Моментално играат добар тенис, Багдатис и Рамос.

Кај жените немаше изненадување. Сите фаворитки си го добија мечевите.

Аууу , кој дуел ќе се игра во вечерниот термин ( наше рано наутро после 9 часот)

Должополов - Монфилс

Тука мислам дека ќе има многу мрднати поени со многу пукање и трчање , знаејќи ги какви точки се и двајцата тенисери.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom