Ги чувате ли старите добри детски песни?

• Креатор на темата Креатор на темата PaPucaR
  • Време на започнување Време на започнување
Ако може некој да ми ја даде од златно славејче 1998-а весна ја нема што ли сега прави...тананан :kesa:

Може на некој од постариве(геријатрија) ќе им текне на оваа:

Се скаравме вчера со Бојан
Нека си мисли ќе плачам
книгите што му ги должам
поштенски ќе му ги вратам..
Ме нарече мамина прчла
каква што сакам ќе бидам
другар ми беше но сега
несакам ни да го видам,

Реф. Боби, баш ми е гајле
нема да плачам по тебе,
нека сум нула но ти си
едно разгалено бебе,
Боби се што ми рече
знам јас е масло на Светле
таа не скара и сега ти си
едно разгалено петле!!!

:pipi:

Леле како ме мрзи да префрлам касети в компјутер уффф ... Порано префрлав, ама ми се смачи... ај ко ќе ги допрефрлам сите ќе ја имате најголемата колекција од детски песни :helou:

Да. Имам многу касети дома од повеќе детски фестивали. Ги немам пуштено со години :).

Може на некој од постариве(геријатрија) ќе им текне на оваа:

Се скаравме вчера со Бојан
Нека си мисли ќе плачам
книгите што му ги должам
поштенски ќе му ги вратам..
Ме нарече мамина прчла
каква што сакам ќе бидам
другар ми беше но сега
несакам ни да го видам,

Реф. Боби, баш ми е гајле
нема да плачам по тебе,
нека сум нула но ти си
едно разгалено бебе,
Боби се што ми рече
знам јас е масло на Светле
таа не скара и сега ти си
едно разгалено петле!!!

:pipi:
Zosto bre od gerijatrija? I jas ja pamtam pesnava, ili pak moz veke evergrin bila jas prvpat ko sum ja slusnala, ama se mislam deka togas izleze:toe:
"Dus Dibidus" dali ja pamti nekoj? Na Shek-Shek bese mnogu eksponirana! Ama maliot kakva koreografija imase, pa toa cekor li bese:pos:
"Mi Rece Cao" , ja izvedov na patronat vo zabavishte zaedno so edna drugarka! Ni dadoa eden mikrofon i jas na pola pesna go grabnav i ne go ispustiv! Ne sakav da ja lisham publikata od celosno uzivanje vo mojata sposobnost za glasoven performans:pipi:

Kako se vika onaa .."Roker jas sum mil mamo sviram na gitara
zenski srca krsam mamo....
ooooo truba so edna raka
ooooo saksofon bez makaaaa..."
I neznam ponatamu kako idese ama mnooogu ja sakav i tipot simpatija mi bese pokraj Oliver od "Dajte muzika". :pos:I naslovnata tema od Dajte muzika so Risto Samargiev!

Luge abe ovaa so idese
Rodenden e denot sto go cekamee,
cela godinaa, cela godina... aj ako ja ima nekoj neka mi ja prati na pp, i ovaa od Natasa, stipjanka e devojceto, ali ja neam, cokolado, cokolado cokolatcence, mama veli prestani ke stanes burence, a ja sedam bolna doma nejkam apcinja, sakam samo cokolatcinja :)

Luge abe ovaa so idese
Rodenden e denot sto go cekamee,
cela godinaa, cela godina... aj ako ja ima nekoj neka mi ja prati na pp, i ovaa od Natasa, stipjanka e devojceto, ali ja neam, cokolado, cokolado cokolatcence, mama veli prestani ke stanes burence, a ja sedam bolna doma nejkam apcinja, sakam samo cokolatcinja :)

Леле ме потсети на Роденден е денот што го чекаме :)
Колку прекрасна песна :)
Да не ја чува некоЈ ?? Ако ја чува обавезно чекам ПП со песната :smir:

Хехе, со нив пораснав и кога и да ги слушнам, се враќам во тоа време... Имам некои од нив, од Златно Славејче најмногу. Никола, Никола; Дувна ветре развигорче; Еј гулаби гулаби бели; Марионка; Крокодил; Рингишпил...Како ли јас да пораснам(таа мислам дека од Сидо беше) итн. итн. И да се разбира Во светот на бајките. До пред да го изгубам телефонот, секоја вечер со неа си заспивав:)

Ај од туфи и двојче кој ја има новогодишната....милион светла нека горат лампиони и балони стара година ке мине покрај нас...и со новата што иде генијално ке ни биде генијалци срекно да ни биде :kesa:

Како јас да пораснам - фала ви за песнава :vozbud::vozbud::vozbud:
Дали знаеш
Прва љубов

Највише ги сакам песневе, уште си ги пеем :pipi:
п.с. да не ја има некој таа :
... позз ти праќа Белчо Црниот од училиште најпалавиот...бла бла :kesa:

да...
сеа пред некој ден си најдов касета од Распеано рибарче... леле мераци:vozbud:
а од златно славејче многу си ги сакам Марко Матадор и Дали знаеш и секако песните од Здраво Генијалци шо нигде неможам да ги најдам:(

lele baram so meseci pesni od zdravo genijalci.....belco crniot,igraj zoki i edna so ne ja znam kako se vika ama odi vaka magare e toj sto krsi prozorec gavranot e pocrn posle sekoj kec,slinot java nova pravosmukalka svinjata si igra doma kosarka lele topp pesni :D aj ako gi ima nekoj ili neka prati link ili neka mi pise pp ke se dogovorime za kako da gi dobijam :D:smir::smir:

Ехеее уште чувам видео касета од Златно славејче 1996.Таа година и момците од Некстајм пееле Фудбалер фудбалр јас ке станам мајко фудбалер, кошаркар кошаркар јас ке станам мајко кошаркар:pos2:Ама пејачии станаа.Судбина
Инаку во школо на одмори знае да откачи некогаш тој што пушта музика па да ја пушти Никола Никола Боби баш ми е гајле и Во светот на бајките.
Во светот на бајките ја имам и во телефон и некогаш ред спиење си ја пуштам:vozbud:
Најубава песна е бе:pipi:

ееее израснав со СИДО И ЗЛАТНО СЛАВЕЈЧЕ
се секавате на "сакам кола убава нејќам старо фичо- фичо фичо вози чиќо"

lele baram so meseci pesni od zdravo genijalci.....belco crniot,igraj zoki i edna so ne ja znam kako se vika ama odi vaka magare e toj sto krsi prozorec gavranot e pocrn posle sekoj kec,slinot java nova pravosmukalka svinjata si igra doma kosarka lele topp pesni :D aj ako gi ima nekoj ili neka prati link ili neka mi pise pp ke se dogovorime za kako da gi dobijam :D:smir::smir:

И јас одамна барам песни од Здраво Генијалци! Ај ако ги има некој, нека постави линк, ве молам!

Ако може некој да ми ја даде од златно славејче 1998-а весна ја нема што ли сега прави...тананан :kesa:

Е и оваа!
Прекрасна песничка!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom