Биди МАКЕДОНЕЦ, сакај ја својата ТАТКОВИНА !

• Креатор на темата Креатор на темата DameRM
  • Време на започнување Време на започнување
Ај супер си не замарај нема тема на која не кењаш против македонја ама нема врска ајде супер си ;)
Pics or it didn't happen.
А, значи ти си вистински патриот. Во твојата реченица, патем мноогу конструктивна, имаш неколку печатни грешки, имаш 2 србизми и не знаеш да користиш интерпункциски знаци, ама ајде нема врска, ти ја сакаш Македонија!

А, значи ти си вистински патриот. Во твојата реченица, патем мноогу конструктивна, имаш неколку печатни грешки, имаш 2 србизми и не знаеш да користиш интерпункциски знаци, ама ајде нема врска, ти ја сакаш Македонија!
Одиииии беее не замарај типичен "фенси" либерал модерен као не се замара он со патриотизам и слични сељачани -.- сум прошол покрај шутраци ко тебе

Ај некој нека ми објасно што патриотите ги прави патриоти?

Ирационалноста, како и кај религиите.
Убаво си праша ама наместо одговор ќе добиеш само цитати на кои ќе следат “дефанзивни“ ставови за наводна омраза кон државата, во случајот РМ, а може да е било која од постоечките 206 држави (од кои 193 во ООН).
Емоционални реакции, полни со омраза и навреди.
Тоа е така затоа што патриотизмот како и верата во богови не остава простор за преиспитување бидејќи мора да се прифати at face value. И да постои размислување во таков правец тоа ќе биде запрено од самоцезура поради замислено обезвреднување на “своите“ во време кога таму некаде вребаат “другите“.

Како и некој кој е католик кој не би бил премногу расположен да слуша за “активностите“ на нивните попови или некој суни-муслиман за бесењето на припадници на друга конфесија - бидејќи со тоа си ја прикажува својата припадност во лошо светло, така и кај припадноста кон нација мора да се верува во наводна “позитивна“ различност во однос на “оние другите“...

IgorChete ај ти објасни ја прво општо љубовта па ќе зборуваме.
Љубовта е хемиски процес кој произлегува од взаемна корист на две (или повеќе) лица, најчесто се согледува во потесно семејство и парови.

Љубовта е хемиски процес кој произлегува од взаемна корист на две (или повеќе) лица, најчесто се согледува во потесно семејство и парови.
Еве кажи зошто да не ја сакам земјава ?! Според тебе зошто ?! Па има ли земја на светот што има таква историја и такво големо име како нашата ... Поголема причина од тоа да си горд има ли ај кажи ?

Еве кажи зошто да не ја сакам земјава ?! Според тебе зошто ?! Па има ли земја на светот што има таква историја и такво големо име како нашата ... Поголема причина од тоа да си горд има ли ај кажи ?

:facepalm: :tapp:

Јас не кажав да не ја сакаш земјата.
Кажав дека не разбирам што значи да се сака една ‘земја‘. Во последно време многу стана актуелна поделбата на луѓе што ја сакаат земјата и луѓе што не ја сакаат, мене лично таа поделба ми е бесмислена, така да прашав убаво што патриотите ги прави патриоти?
Имаме богата историја. Па што?
Тоа што пред многу, многу долго време народот на оваа територија бил некој и нешто, не ни дава за право да заборавиме и да го игнорираме фактот дека во денешно време сме скоро никој и ништо. Посебно економски.
Треба самиоте да работиме и да се избориме за нашиот авторитет и сила во светот, а не да користиме војсководци од пред 23 века да го прават тоа за нас.

Леле брату ИгорИнглиш стварно си откачен ејјјјј "pics or it didn't happen". Стварно си на нивоу над нас, каква само фраза употреби... респекат за тебе, знаеш да поеш енглески. Море остај тоа и печатни грешки и србизми му најде ооо идолу мој.

Ајде дебата мајсторе па да видиме кој ќе се држи за глава и кој ќе се треска од земја ?! Може ? Уствари ти потекнуваш од мајмун незнаш да комуницираш убаво ...
Не ме вреѓај, од антички мајмум потекнувам :pos::pos::pos:
А дебата не можам.. не не.. не можам толку ниско да се спуштам без падобран :D
Се надевам читаш меѓуредови..

Леле брату ИгорИнглиш стварно си откачен ејјјјј "pics or it didn't happen". Стварно си на нивоу над нас, каква само фраза употреби... респекат за тебе, знаеш да поеш енглески. Море остај тоа и печатни грешки и србизми му најде ооо идолу мој.
Хахахахахахаха!!!!!:pos:

Од што потекнува љубовта спрема некој фудбалски клуб,од што потекнува воодушевувањето од некој цвет...едноставно ти се допаѓа.Јас се сакам како Македонец,малце ми е тешко што другите ме нарекуваат ФИР-ковец но и тоа еден ден ќе помине и нашето македонско име ќе блесне.Без минато нема иднина.Ако ние треба да се одкажеме од нашето минато тогаш ајде сите,цел свет да ја забраниме историјата и да ги изгориме сите историски книги.
Како Македонци сме родени,така сме воспитани и ќе се жртвуваме за таа “кауза“
На крај краишта,ако не си Македонец тогаш мора да си педер :)

Од што потекнува љубовта спрема некој фудбалски клуб,од што потекнува воодушевувањето од некој цвет...едноставно ти се допаѓа.Јас се сакам како Македонец,малце ми е тешко што другите ме нарекуваат ФИР-ковец но и тоа еден ден ќе помине и нашето македонско име ќе блесне.Без минато нема иднина.Ако ние треба да се одкажеме од нашето минато тогаш ајде сите,цел свет да ја забраниме историјата и да ги изгориме сите историски книги.
Како Македонци сме родени,така сме воспитани и ќе се жртвуваме за таа “кауза“
На крај краишта,ако не си Македонец тогаш мора да си педер :)

Човекот е политичко суштество и не може сам значи мора да живее во заедница во која интересите им се поклопуваат,истиот треба да ја сака и цени таа заедница но не да ги дискриминира другите.

На крај краишта,ако не си Македонец тогаш мора да си педер

Не само педер туку неспособно асоцијално суштество кое од Х причини не може да се интегрира во системот.
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 02:59 ---
Ирационалноста, како и кај религиите.
Убаво си праша ама наместо одговор ќе добиеш само цитати на кои ќе следат “дефанзивни“ ставови за наводна омраза кон државата, во случајот РМ, а може да е било која од постоечките 206 држави (од кои 193 во ООН).
Емоционални реакции, полни со омраза и навреди.
Тоа е така затоа што патриотизмот како и верата во богови не остава простор за преиспитување бидејќи мора да се прифати at face value. И да постои размислување во таков правец тоа ќе биде запрено од самоцезура поради замислено обезвреднување на “своите“ во време кога таму некаде вребаат “другите“.

.

Препорака-добра книга од Хаек.

Наслов Фатална Вообразеност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom