Се за Армијата и Специјалните единици во Армијата

Заради исполнување на квота од беа намалени критериумите за прием на тестовите само за вечно обезправените. А ако пукне се знае па ово није наша земља бре че идем у косово да го браним. Ако пукне...го ебавме ежот,
----------------------------------------
ај да видиме .... додека можам
-сакам и јас да имам споменик на плоштад

Да прочитам нешто во стил: Македонија создава економија спремна за 21 век да сфатам, ама вакви Рамбо вицови едноставно се непотребно фрлање средства. Земја од два милиони народ како сака нека обучи војска, пак може да биде смачкана од било кој, освен ако не се спремаат за да спречат внатрешни немири, макар што тоа уште посмешно ми е. Едноставно како и да свртиш, работава е смешки.

Ако се бројат и македонците,кои што се под окупација на Буграија,Грција,Србија,Албанија тогаш сме 15 милиони :sneaky:

Ако се бројат и македонците,кои што се под окупација на Буграија,Грција,Србија,Албанија тогаш сме 15 милиони :sneaky:
Да да 35 милиони ... абе ајде па и ти не претерувај, да бидеме реални во целиот свет нема повеќе од 4 000 000 македонци било кај и да се тие ! ;) :)

леле а овие во Кина, Индија и Бразил ги заборави...реалната бројка е 350-400 милиони, завалијата :tapp:

Да се споредуваш со Израелската војска значи дека си на многу јаки дроги.

Не туку дека има глуп народ.

Израел за еден војник троши над 70 000 долари а ние м???

Сепак не сме за потценување барем дефанзивен капацитет имаме само ме нервира фактот што почнаа никакви да примаат во војска-никакви мислам на џанки,криминалци и.т.н
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 08:34 ---
Да се споредуваш со Израелската војска значи дека си на многу јаки дроги.

Да бидеме реални нашите МИ-24 модернизирани во израел од елбит систем се генерација напред од оние на соседите барем малку објективни да бидеме.

Колку е само во право Лазански униформата не ја добива војната ,арсеналот е битен.Е сега дали НАТО би дозволил купување на хеликоптери,авиони и тенкови и од каде тоа е друго прашање

Кој те лаже дека НАТО издава дозволи за купување оружје??
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 08:41 ---
А за шо се спремаме уствари?

Да се испотепаме меѓусебе,за жал ова е реалност-вистинската закана за Р.М не е од надворешен агресор туку од внатрешна природа,а за да се испотепаме мрѓусебе не ни требаат авиони туку пешадиско оружје и артилерија кое го имаме бајаги....илјадници парчиња оружје легално и нелегално.

Колку ни е буџетов годинава?

КАТАСТРОФА

2010 година буџетот беше над 200 милиони долари,за потоа да се симне НЕСМАСНО на смешни 90 милиони евра кои не се доволни ниту за обувки и керозин,а иронијата е што пак буџетот на МВР расте сега има скоро 300 милиони.

Само во Македонија:tapp:

КАТАСТРОФА

2010 година буџетот беше над 200 милиони долари,за потоа да се симне НЕСМАСНО на смешни 90 милиони евра кои не се доволни ниту за обувки и керозин,а иронијата е што пак буџетот на МВР расте сега има скоро 300 милиони.

Само во Македонија:tapp:

abe tie pari za cizmi nemaat ce kupuvaat oruzje sedi miren :pos:
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 09:23 ---
Не туку дека има глуп народ.

Израел за еден војник троши над 70 000 долари а ние м???

Сепак не сме за потценување барем дефанзивен капацитет имаме само ме нервира фактот што почнаа никакви да примаат во војска-никакви мислам на џанки,криминалци и.т.н
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 08:34 ---

Да бидеме реални нашите МИ-24 модернизирани во израел од елбит систем се генерација напред од оние на соседите барем малку објективни да бидеме.

samo pogledi kakvo vozduhoplostvo ima Grcija i Srbija i Bugarija vo kava kondicija e nivnoto !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom