Се за Армијата и Специјалните единици во Армијата

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Заради исполнување на квота од беа намалени критериумите за прием на тестовите само за вечно обезправените. А ако пукне се знае па ово није наша земља бре че идем у косово да го браним. Ако пукне...го ебавме ежот,
----------------------------------------
ај да видиме .... додека можам
-сакам и јас да имам споменик на плоштад

Член од
8 август 2011
Мислења
232
Поени од реакции
79
Да прочитам нешто во стил: Македонија создава економија спремна за 21 век да сфатам, ама вакви Рамбо вицови едноставно се непотребно фрлање средства. Земја од два милиони народ како сака нека обучи војска, пак може да биде смачкана од било кој, освен ако не се спремаат за да спречат внатрешни немири, макар што тоа уште посмешно ми е. Едноставно како и да свртиш, работава е смешки.
Ако се бројат и македонците,кои што се под окупација на Буграија,Грција,Србија,Албанија тогаш сме 15 милиони :sneaky:

M

.:makedonec:.

Гостин
Ако се бројат и македонците,кои што се под окупација на Буграија,Грција,Србија,Албанија тогаш сме 15 милиони :sneaky:
Да да 35 милиони ... абе ајде па и ти не претерувај, да бидеме реални во целиот свет нема повеќе од 4 000 000 македонци било кај и да се тие ! ;) :)

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
738
Поени од реакции
660
леле а овие во Кина, Индија и Бразил ги заборави...реалната бројка е 350-400 милиони, завалијата :tapp:

B

Black Guard

Гостин
Да се споредуваш со Израелската војска значи дека си на многу јаки дроги.
Не туку дека има глуп народ.

Израел за еден војник троши над 70 000 долари а ние м???

Сепак не сме за потценување барем дефанзивен капацитет имаме само ме нервира фактот што почнаа никакви да примаат во војска-никакви мислам на џанки,криминалци и.т.н
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 08:34 ---
Да се споредуваш со Израелската војска значи дека си на многу јаки дроги.

Да бидеме реални нашите МИ-24 модернизирани во израел од елбит систем се генерација напред од оние на соседите барем малку објективни да бидеме.

Колку е само во право Лазански униформата не ја добива војната ,арсеналот е битен.Е сега дали НАТО би дозволил купување на хеликоптери,авиони и тенкови и од каде тоа е друго прашање

Кој те лаже дека НАТО издава дозволи за купување оружје??
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 08:41 ---
А за шо се спремаме уствари?
Да се испотепаме меѓусебе,за жал ова е реалност-вистинската закана за Р.М не е од надворешен агресор туку од внатрешна природа,а за да се испотепаме мрѓусебе не ни требаат авиони туку пешадиско оружје и артилерија кое го имаме бајаги....илјадници парчиња оружје легално и нелегално.

B

Black Guard

Гостин
КАТАСТРОФА

2010 година буџетот беше над 200 милиони долари,за потоа да се симне НЕСМАСНО на смешни 90 милиони евра кои не се доволни ниту за обувки и керозин,а иронијата е што пак буџетот на МВР расте сега има скоро 300 милиони.

Само во Македонија:tapp:

S

Shellshock nam67

Гостин
КАТАСТРОФА

2010 година буџетот беше над 200 милиони долари,за потоа да се симне НЕСМАСНО на смешни 90 милиони евра кои не се доволни ниту за обувки и керозин,а иронијата е што пак буџетот на МВР расте сега има скоро 300 милиони.

Само во Македонија:tapp:
abe tie pari za cizmi nemaat ce kupuvaat oruzje sedi miren :pos:
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 09:23 ---
Не туку дека има глуп народ.

Израел за еден војник троши над 70 000 долари а ние м???

Сепак не сме за потценување барем дефанзивен капацитет имаме само ме нервира фактот што почнаа никакви да примаат во војска-никакви мислам на џанки,криминалци и.т.н
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 08:34 ---

Да бидеме реални нашите МИ-24 модернизирани во израел од елбит систем се генерација напред од оние на соседите барем малку објективни да бидеме.

samo pogledi kakvo vozduhoplostvo ima Grcija i Srbija i Bugarija vo kava kondicija e nivnoto !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom