Дај бе не зезајте вие од погоре со зезанциите од постовите,армијата е за психолошко јаки луѓе,кој што нема да потклекнат ниту една минута на бојното поле и да речат,јас не идам јуриш на противниците,страв ми е да не ми стегнат куршум во гради.
Во тие моменти нема страв,сето тоа е ненормален адреналин и секој можен филм ти се врти во глава,леле ако не ги одбиеме нападите на акмациве и не ги вратиме од каде што дошле во лимени сандаци,ни отиде државата во пропаст,ќе умреме и ние како зајци.
Не може во армија да служи некое пиченце што нема врска од животот,што не знае ни како се држи пушка.
Знам доста луѓе којшто служеа и сеуште служат во армијата,т.е во специјалните единици,еден од нив беше и вујко ми,исто така беше и активно вклучен во сите воени дејствија,почнувајќи од Тетово,па се до Кондово и Арачиново.
По враќањето попушти малку ментално,не можеше да спие навечер,но се врати во нормала и сега е како што беше пред тоа.
Инаку обуката за влез во Волците е смрт,толку напорна обука,а толку корисна и за остатокот од животот.
Нескафе дај пиши ако има обука и за влез во Воена полиција,имам слушано од други луѓе дека исто така и таму имало порано многу тешка обука,нешто налик Волците.
Јас немам лошо мислење за Армијата,сепак таа каква таква е последен браник за одбрана на државата од непријателите,но мислам дека сепак изгубена е довербата и во неа после дешавките со загинатите војници,нивно давање на помош во вид на пари пари,па одземање на истите на сметка на дошљаците(знаете на кого мислам).
Ова е мое мислење.