Се за Армијата и Специјалните единици во Армијата

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
P.S - Да не ме сватите погрешно дечки , многу ја сакам и сегашнава власт и армијава наша златна ама ова што е таа моментално ни малку не ми се допага, ја и така едвај чекам уше година време да завршам школо па да се регрутирам ,да си отслужам војска :) :D
:facepalm:
Што е бе се плашиш да не те провери некој дали си ја сакал или не власта и армијата?:pos:

M

.:makedonec:.

Гостин
:facepalm:
Што е бе се плашиш да не те провери некој дали си ја сакал или не власта и армијата?:pos:
Е ај сеа не кењај, не оти се плашам него работата е што има многу агресивни дечки на форумот кој се против сите одлуки на сегашнава власт, па да не ме навлечат на расправија и конфликт во темава и да си лапнам бан на 6 месеци како претходниот пат ! :tapp:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Само ме интересира...
Планираме да војуваме против некого, или? :вонзем:
За да ни направат една „генералка“ на населението и онака убиваат деца и ги штитат вака бар да бидат по ефективни.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Е ај сеа не кењај, не оти се плашам него работата е што има многу агресивни дечки на форумот кој се против сите одлуки на секашнава власт, па да не ме навлечат на расправија и конфликт во темава и да си лапнам бан на 6 месеци како претходниот пат ! :tapp:
А демек мора да ја сакаш партијата на власт и армијата за да не јадеш бан?
У стил и администрацијата на форумов е од власта?
Не можеш да се контролираш ако некој нема исти мислења со тебе?
:confused:

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Оф мори мајко кој го пука вакви филмој нека оди нека се обеси.Па колку пари за тоа требаат.а државата нема пензии да даде и плати да исплати.Факт е дека треба да се спремиме за војна оти кај да е трета че има секако .Ама битно е и со кого че бидиме дали со РУСИТЕ или со американците.и башка то кој че оди војска ако дојди до нешто ,Платениците се малку да ти бранат држава а од резервистите не можис ништо да очекуваш.Језда војната во 2001 беше наместена ама пола македонија резервисти ги собраја само за западниот дел да го бранат а ако пукни трета кој че не брани.јас незнам шо се вели пачка да сменам а камо ли во војна да не викна.И единствено шо треба да се напрај е да се врати воената служба ако сакате да имаме добра војска.А гледам споредба со израел се прај ние ко израел че бидиме само тогаш ко че имаме буџет само за војската 100 милиарди и фазла.Е зато сега нека не ги пука толку филмој АРМ

M

Гостин
А демек мора да ја сакаш партијата на власт и армијата за да не јадеш бан?
У стил и администрацијата на форумов е од власта?
Не можеш да се контролираш ако некој нема исти мислења со тебе?
:confused:

Не не ти не сваќаш шо зборам ...тоа бе ше у смисол да не се скараме со некој па да ме банират ;)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Да прочитам нешто во стил: Македонија создава економија спремна за 21 век да сфатам, ама вакви Рамбо вицови едноставно се непотребно фрлање средства. Земја од два милиони народ како сака нека обучи војска, пак може да биде смачкана од било кој, освен ако не се спремаат за да спречат внатрешни немири, макар што тоа уште посмешно ми е. Едноставно како и да свртиш, работава е смешки.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.406
Поени од реакции
16.653
Чисто процедурално ме интересира, тоа наместените етнички конкурси се дел од овој проект?

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Nемора да се војува против некого за да имаме војска. Секогаш треба да се биди спремен :)
Question everything....
Замисли како би изгледал светот и дали би се плашел некој, кога не би постоело ниедно огнено оружје на светот?
Дали и зошто во тој случај би требало да бидеме спремни, и од што?
Колку пари би се заштедиле доколку досега сите пари што се вложени во воена опрема се тргнати на страна како еден фонд на пари на пример?
За што би можеле тие пари рационално да се искористат, дали има поголеми приоритети светот, од воената опрема?
Знаете ли за колку болести до сега би се пронашол лекот доколку парите наместо за воена опрема, да се вложиле во медицинска наука?
Значи освестете се малку, оружјето треба полека да ни станува застарен метод на решавање на одредени проблеми. Има и други начини само потребно е човекот постојано да е буден, свесен.
Еден мудар човек од далечниот исток (заборавив како се вика) рекол: За се прашувај, и ке знаеш,
Ние малку прашуваме, а многу слушаме медиумите (некој друг) што ке ни кажат, и тоа кажаното го прифаќаме за вистинито или нешто добро без да се запрашаме и да размислиме дали стварно тоа е добро?
Wake up the consciousness inside you.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Тоа е за поздравување само да не заборавиме дека армијата не беше ни 20 посто активирана кога беше конфликтот во 2001 .

Колку пари толку музика ,се е до парите.......................

M

Гостин
Тоа е за поздравување само да не заборавиме дека армијата не беше ни 20 посто активирана кога беше конфликтот во 2001 .

Колку пари толку музика ,се е до парите.......................
Да ама тогаш(во 2001) имавме 13 000 активна војска а сега само 7 600 ... башка имавме каква таква авиација и оклопни единици а сеа шо ... шо сеа ?:)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Денешниот состав на Армијата на Македонија
Љутви
Адеми
Бесники
Мустафа
Бајрами
Сејфула
Илири
Беџети
Ракети
Бомбети
Пиштољети
Конфети
Орљети
Бљебљетиии................

Македонските воини,по ѓаволите.. -.-
----------------------------------------------------------------------------------
-Важно се сите на платен список за плата и пензија
а кога ќе пукне .... пак право во шума...бараме права
а потоааааааааааа....во собрание-разбира се.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
а бе што се секирате за опремување и вооружување за македонска армија наскоро ќе имаме најнова верзија црешово топче;)

M

Гостин
За да ни направат една „генералка“ на населението и онака убиваат деца и ги штитат вака бар да бидат по ефективни.
Не кењај ... војниците на АРМ никогаш не биле директно вклучени во тепачки и напади врз цивилното население (е сеа има одментници, посебно тоа шипт*роците) кој што си работат работичка како војничиња и си лапаат 25 000 плата и плус со службениот пиштол пљачкаат по тоа обложувалниците и менувачниците ! :(
--- надополнето: 19 декември 2011 во 20:28 ---
Не кењај ... војниците на АРМ никогаш не биле директно вклучени во тепачки и напади врз цивилното население (е сеа има одментници, посебно тоа шипт*роците) кој што си работат работичка како војничиња и си лапаат 25 000 плата и плус со службениот пиштол пљачкаат по тоа обложувалниците и менувачниците ! :(
P.S - Тоа се истите оние помилувани припадници на ОНА ... си дремат сеа по касарните на АРМ и за забава крадат и окрш прават по тоа финансиските објекти (дел од нив ) !

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
738
Поени од реакции
660
Заради исполнување на квота од беа намалени критериумите за прием на тестовите само за вечно обезправените. А ако пукне се знае па ово није наша земља бре че идем у косово да го браним. Ако пукне...го ебавме ежот, затоа не ширете утопија кога Сен Симон умре пред 187 години ми се чини.

Kajgana Shop

На врв Bottom