Се за Армијата и Специјалните единици во Армијата

abe tie pari za cizmi nemaat ce kupuvaat oruzje sedi miren :pos:
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 09:23 ---

Абе нема потреба од оружје-освен неколку ПВО системи,и на крај краеви се смета дека во Р.М имаме над 50 000 парчиња пешадиско вооружување и тоа од калаш до зоља,за оружје имаме да се браниме туку мене ми е друго маката-да не се испотепаме меѓусебе.

Абе нема потреба од оружје-освен неколку ПВО системи,и на крај краеви се смета дека во Р.М имаме над 50 000 парчиња пешадиско вооружување и тоа од калаш до зоља,за оружје имаме да се браниме туку мене ми е друго маката-да не се испотепаме меѓусебе.

e da i taja varijanta e mozna, no sega za sega neostvarliva ali se zavisi od amerite koi sega za sega od interes im e Iran

На САД им одговара стабилна Македонија,да не ја заборавиме новата амбасада и инсистирањето на САД да влеземе во НАТО,всушност тоа е и целта на НАТО на некој начин да добие геостратешко влијание бидејќи нови сили идат како Индија,Кина Бразил па и Иран.

Епа ете колку се паметни нашиве политичари ... ќе ги обучат добро ''brakata'' и после они со тие знаења ќе ,почнат повторно ''пролетна офанзива'' :tapp:

Веќе очигледно е дека ке има војна со браќава сите браќа го зборат тоа ,и на вести си зборат ако сака Албанецот ке направи што сака поише ,за нив сао треба затвор и мучење како што се правело порано,ако кажеш нешто лошо за државата ајт у затвор

Модернизираат војска за да не се срамат во авганистан,ирак .... имаме наши момци тамо во мировни мисии
Пак за безвезе фрла пари држава што не е ново

Веќе очигледно е дека ке има војна со браќава сите браќа го зборат тоа ,и на вести си зборат ако сака Албанецот ке направи што сака поише ,за нив сао треба затвор и мучење како што се правело порано,ако кажеш нешто лошо за државата ајт у затвор

Нема проблем ,... нема проблем може да си ја пробат среќата, ама заебано ќе завршат овој пат, посебно во време кога во земјава почнува да се мота каква таква свест за усовршување на армијата и полицијата(која според мене е на максимално можно ниво, ... дури извршува и воени работи- обезбедување на границите) ;)
--- надополнето: 10 јануари 2012 во 15:00 ---
Модернизираат војска за да не се срамат во авганистан,ирак .... имаме наши момци тамо во мировни мисии
Пак за безвезе фрла пари држава што не е ново

А и тоа колку е ''јака'' работа само,... замисли одиш да смириш некои други кои се тепаат а кај тебе дома е хаос,... и не се знае кога може да зоврие состојбата !

Абе шо да зоврие овдека .... се стори со војни на балканов
А да срамота е со војскава зш ја ко бев војска носев исти зиври што носел татко ми во времето на ЈНА

Абе шо да зоврие овдека .... се стори со војни на балканов
А да срамота е со војскава зш ја ко бев војска носев исти зиври што носел татко ми во времето на ЈНА

За жал не се завршено со војните - допрва ќе ги има, во Р.Српска состојбата ескалира , сакаат да се припојат према Србија, а незнам колку ќе го испоштуваат тоа муслиманите и хрватите, посебно тие што живеат на територијата на Р.Српска ... у Македонија допрва ќе се игра battlefield 3 у живо !

За жал не се завршено со војните - допрва ќе ги има, во Р.Српска состојбата ескалира , сакаат да се припојат према Србија, а незнам колку ќе го испоштуваат тоа муслиманите и хрватите, посебно тие што живеат на територијата на Р.Српска ... у Македонија допрва ќе се игра battlefield 3 у живо !

Абе стани од на компјутер оди прошетај малце па размисли со бистра глава ! колку години имаш 14 ?
Тој прдле знаел дека во македонија бф 3 ке имало .... политика и интереси се во прашање за решавање на еден воен конфликт а не сила .... тетово за 1 сат моеше да ги смазнат , во приштина србите ќе имаа српско знаме за помалце од 24 часа
шо мислиш зошто вака испадна ? а моеше да е поинаку

Абе стани од на компјутер оди прошетај малце па размисли со бистра глава ! колку години имаш 14 ?
Тој прдле знаел дека во македонија бф 3 ке имало .... политика и интереси се во прашање за решавање на еден воен конфликт а не сила .... тетово за 1 сат моеше да ги смазнат , во приштина србите ќе имаа српско знаме за помалце од 24 часа
шо мислиш зошто вака испадна ? а моеше да е поинаку

За жал таквите како тебе ги има многу ! ... луѓе кои што не ја сваќаат целосната ситуација и со изопачени мислења и сваќања, не сум 14 години:pos: и фала богу наместо да мислам како да градиме соживот, да се потценуваме ние македонците како народ, и да се понижуваме во сопствената земја, јас мислам на Македонија во која македонецот ќе биде домаќин а не тугинец, како што во многу наврати ''двоглавите'' ''сограѓани'' не нарекувале ... и не трескај глупости таму ... земи читај малку на википедија ако немаш учено основно или средно !

За жал таквите како тебе ги има многу ! ... луѓе кои што не ја сваќаат целосната ситуација и со изопачени мислења и сваќања, не сум 14 години:pos: и фала богу наместо да мислам како да градиме соживот, да се потценуваме ние македонците како народ, и да се понижуваме во сопствената земја, јас мислам на Македонија во која македонецот ќе биде домаќин а не тугинец, како што во многу наврати ''двоглавите'' ''сограѓани'' не нарекувале ... и не трескај глупости таму ... земи читај малку на википедија ако немаш учено основно или средно !
Имам завршено средно,имам служено војска и имам работено странство со еден збор далеку повеќе од тебе!. За жал повеќе има тапчовци како тебе кои се заслепени од тој пуст патриотизам и тоа е главна причина за се полошота економска и политичка ситуација во МК

Имам завршено средно,имам служено војска и имам работено странство со еден збор далеку повеќе од тебе!. За жал повеќе има тапчовци како тебе кои се заслепени од тој пуст патриотизам и тоа е главна причина за се полошота економска и политичка ситуација во МК
Oк ... остани си песимист до крајот на твојот нашетан живот,... џабе си служел војска кога немаш морал а се гледа колку конташ ти ... ништо не конташ !

Oк ... остани си песимист до крајот на твојот нашетан живот,... џабе си служел војска кога немаш морал а се гледа колку конташ ти ... ништо не конташ !
Контам јас многу убаво , а тоа што со свој очи ја видов нашата армија ми ги отвори очите ... уште кога јас служев се зборуваше за таа модернизација која во услови на ваква економска криза е сосема непотребна. Ако ти е за љочкиве ние сме појаки тие апсолутно нула армија имаат ама имаат добра подршка од западот и затоа победуваат овде.

Дигитални маскирни униформи, електронски визири, ласерски нишани, поставени на специјални пушки како во научнофантастичните филмови, наскоро ќе бидат секојдневие за македонските војници.

:pos::pos::pos:
Леле леле,одлепија новинариве.Под модерна технологија се сметаат дигитални униформи и ласери на пушка:tapp::pos:
Бог да чува,овие работи се на запад 30 години,нити ново нешто е нити нешто напредно.Најверојатно дигиталната униформа мислат дека е нешто на струја:pos:

Иначе тоа што го направи власта сегашна на војската е срамота,во рок од 4-5 години крајно ја ослабе и ја фрли на колена нашата армија која и така беше анемична а сето тоа само за да се засили полицијата.
Сега е катастрофа,со срамен годишен бучет(4 милиони долари за набавка на нова опрема)војската наша личи на се само не на војска.Стари искинати униформи,најчесто од различни серии па гледаш пантоломите М92 кошулата м96,тактичкиот миле драгиќ.Различни чизми,различни униформи,искинати капи.И капак на сето тоа оружје кое е произведено во 60ти те,и користено од 60ти те наваму,до крајност разнолико и изабено.Една единица калашникови М70,друга М95 трета М4ки-Логистички кошмар.

Пиштолите исто,кој што нашол,еден носи ЧЗ75 друг ЦЗ99 трет ЦЗ70.Снајперските пушки да не зборувам 1000 години назад сме.М76 и М93 Црна стрела-катастрофа првата не се смета ни за снајперска пушка повеќе е формациско оружје со поголем домет,црната стрела не е ни наменета за човечки цели абе кошмар.Купиле САКО снајпери во најретардиран калибар 12,7 наместо ко цел свет да си земат САКО 308 или .338 лапуа.

И уште истите луѓе најлицемерно пласираат вакви наслови и се сликаат по весници дека прават некакви ,,реформи,, срамота!Плукам на нивните реформи,сите тие ќе бидат одговорни доколку овде избувне некаков конфликт,ние ќе бидеме фатени со турнати гаќи.За разлика од нас нашите соседи не спијат на уши.Видете и сами.И кога се прашувате за што се спремаме,запрашајте се и тие за што се спремаат?:unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom