Далеку од очи-далеку од срце?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Катја, олади бе, аман, дечко ми, женска ми. Љубопв ли е тоа или допаѓање.
Изградена врска е онаа каде нема вакви прашања.
Оди едниот за добросостојбата на обајцата.
Жртвата ја поднесуваат обајцата, како и благодетите.
Во вистинска љубов нема невера, нема губње, отуѓување, има само љубов.

Или не е љубов, ами занос, симпатија, допаѓање, вљубеност која не раѓа љубов и.....!

Токму она кое сакав да го кажам ама немаше да успеам да го направам како што треба. Фала Гарфилд.
И да додадам дека не секогаш се двајцата во можност да отидат. Јас би ја дала таа една година во патење без саканиот ако знам дека после тоа ќе бидеме среќни заедно...

Анастазија напиша:
Ама не станува во муабетов збор за врска што се гради по телефон туку за веќе изградена, стабилна врска во која едниот мора да оди некаде на одредено време.

Zarem iskreno veruvas vo ona "izgradena i stabilna" vrska koja bi podnela se? Ok, site sakame da veruvame vo ova, ke ja izgradis, stabilna e i furaj ponataka...ne, spored mene, vrskata konstantno se gradi i odrzuva, a dalecinata si go prai svoeto kolku i da se trudis da uspee, veruvaj!

Да, верувам во таква врска. И не ја сфаќам поентата на твоето прашање. Далечината прави проблем - не можете да имате физички контакт но тоа не ја убива љубовта.

Izbegafte od tema .. sakam da kazham deka dalechina neam vrska ako ima ljubov ! Zar do sega nikoj nemal/a dechko/zenska tuka do vas 24/7 ..sigurno ima i luge sho imale maz/zena i razvedeni se sega.. znachi ne uspeele .. i to ne bilo ljubov... ! a ZASHO raskinafte/se razvedifte voopshto.. blisku befte se sakafte .. neli ? Ajde sega dalechina ima megju vas.. ako ne e kazhano nema ni da bida ! Ako nema ljubov nema ni da bidi ! Ali ako vistina ima ljubov.. nema da ima varanje.. nema da pochnite pomalce da se sakate.. ke uspeete ...

spored mene,ako stvarno ima ljubov,vrskata ke uspee!
iako sekomu moze da mu se sluci nekoja greska-nikoj ne e sovrsen,taka da moze i da go izneveri partnerot,ama ako i dvajcata stvarno se sakaat,mislam deka ke uspeat.

Без разлика на тоа дали таа/тој не е блиску до тебе или пак 24/7 е покрај тебе тоа ништо нема да смени, само ако вистински знаеш да сакаш. Јас со љубената моја сум скаран некаде 1 година и 2-3 месеци и одвај се гледам со неа, ама никако да ја избркам од главата и да престанам да мислам на неа. Секогаш ќе постои љубов во она вистинското што го сакаш:kez:

Ste imale li takva vrska vie koi rekovte deka moze da opstane takva vrska? Anastasija ti vikas deka dalecinata ne ja ubiva ljubovta...od iskustvo ili od veruvanja? Jas ke vi dadam licen primer...Odev so eden decko 3 godini...Vrskata od ubava poubava...Se sakavme do beskraj...Od privatni pricini se razdelivme, jas vo edna zemja toj vo druga.Taa prekrasna vrska koja se granicese so sovrsenstvo se zavrsi za nekolku meseci a so nea pocna da se gasi i ljubovta kon nego t.e. kon mene. Seto ova se slucuvase pred 5 meseci i evo po tolku malku vreme (za tolku dolga vrska) toj ima druga zenska i jas imam drug decko....Ljubovta poleka isceznuva koga ne e pokraj tebe toj a ima milioni maski koi ti se pustaat i ti se svigaat.

Jas imam vrska 2 godini so decko koj sto zivee vo Ohrid a jas vo Strumica,super funkcionirame se gledame kolku sto mozeme pocesto a toa e dosta retko barem za mene.Sepak nie ne sme tolku daleku kako nekoi cija ljubov e vo druga zemja.Odbivam da veruvam deka ako navistina pomegu niv postoi lubov deka taa ke zavrsi neslavno.Imam bratucetka koja ziveese vo Strumica a nejziniot decko e vo Italija i bea razdeleni poveke od 3 godini..Denes se zaedno mazeni i ziveat vo Italija,znaci nisto ne e nevozmozno i takvata vrska moze da uspee ako tie uspeale zosto da ne mozam jas ili bilo koj par koj se naoga vo slicna ili ista situacija.Tesko e ponekogas duri i e pregolem tovar za nas no vredi da se trudime za taa ljubov

imam really long distance vrska,znaci 1300km odalecenost, no veruvam deka koga sakas nekoj se se moze,nie se gledame sekoj mesec dali ja idam vo mkd ili on tuka ne e bitno se naoga kompromis ako se saka.toj mesec dodeka ne se gledame edvaj cekam da pomine,no se slusame sekoj den,postojat web cameri -cuda,znaci dokolku nekoj navistina go sakas moze se da postigne.

Macedalien напиша:
Најпрвин мислев дека “далеку од очи - далеку од срце“ ќе биде кога ја раскинав врската од 2 години во Скопје ама испадна дека не било така. На прво враќање во Скопје (по цели 9 месеци поминати џенем) - првата работа на којашто помислив е “Да се јавам да се видиме?“... Ехехеееееее... Се влечкаше до лани до април месец чувството дека ништо не се променило и сеуште бев “вљубен“ (а што е најтрагично е фактот дека бев вљубен во две личности)... Мина време, ланското лето се прибрав во Македонија, се сретнавме (т.е. се одминавме) и сфатив дека некои навики не се менуваат така лесно - колку и да бидат далеку од очи.

Сега е се ОК - поминаа апстиненцијалните кризи и се создаде нов “дух на мислење“. Заљубен сум до уши, добро ми е, се ми оди како што треба (уште неколку работи да се средат па се надевам дека ќе биде се како што посакувам - не идеално ама бар блиску до состојба на “среќа“)... Понекогаш растојанието не е битно туку можноста, способноста, да се седне во 4 очи и да се разговара како возрасен човек : искреноста е болна работа ама знае да ве направи посилен :wink:

bravos voodusevuvacki post me potseti na mene i deckomi koga se vrati od amerika barvooo:bravo:

Kratko i jasno:
Dani,ne si go gubi vremeto...
Jas izgubiv cela godina taka,me povredija i verovatno mnogu povrediv....ama ne bese toa celta...
Zenska ti ili decko ti u tvoj slucaj,ti treba sekogas,dnevno,i vo dobro i vo loso...
Paralelno so toa neprestajno se nadgraduvame,(jebes li ga,mozda se unazaduvame,a ko ce ga znat....),se promenuvame,moze i da ne go poznaes (duhovno) onoj sto si go sakala posle podolg period vreme...
Najkulturno i najbolje za dvajcata e da napravis muabet u cetiri oka,da raskinete i da ostanete cisti eden kon drug......Za da moze nekogas( i Negde:nesum: ) da produzite pak.
Zosto inace...pa ne bi da te razocaruvam,ama ednaska koga nestata ke iskocat od kontrola i ke trgnat po nadolna linija......za zal nema nazad.Samo gubis vreme

Ако е вистинска љубов, тогаш далечината не претставува голем проблем.

АуРоРа напиша:
Мислев далеку од очи - далеку и од срце, ќе те скрие време негде далеку од мене, и тогаш - некоја будала, ќе го спомне ко на шала твојто име , а ја без глас ќе те проколнам, што не знам како да те преболам .....
бај Владо Јаневски

Go poddrzvam Vlado vo ova,a pokraj nego i tebe.I sekogash koga ke pomislam deka go zaboraviv (toj na koj so mislam najmnogu) mi teknuva na pesnava i iskreno mi se placi:(

Dalecinata i ljubovta se kako veter i ogin , veteot moze da ja rasplamti ljubovta ako e jaka a dokolku e slaba da go ugasi ljubovniot ogin.

Inace preduslov da funkcionira vakva ljubov e amputacija na SEBICNOSTA, LJUBOMORATA i POSESIVNOSTA , ako toa go nema dvostrano KE USPEE.Ako stalno mislite da ne me vra , dali ke me ostavi , dali ova ke se sluci ke naleta nekoj drug/a da me zameni dodeka jas glup/a cekam doma i ne go/ja varam u start se sjebuvate sami i toa sto go mislite vleguva vo potsvesta i tokmu toa ke Vi se sluchi. Zatoa opushteno sto e vashe ke si dojde.

Pa i ako ne uspee sto ima veze ne bila taa vistinskata ljubov za Vas.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom