Далеку од очи-далеку од срце?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani^^^
  • Време на започнување Време на започнување
vardarce напиша:
А кој се тие ретки исклучоци, дај објасни подетално.

Ако има некој од партнерите има план да се ожени/омажи со странец или некоја друга корист.

glupost....vaka sea, moze ke mi se smee nekoj poiskusen od mene, na moive zborovi...dosega,vo mojov zivot sum sakala samo ednaska, i toa deckoto bese od Skopje(ja ziveam strumica), i idevme 2ipol godini! mozam da kazam deka imavme vrska kakva so nikoja moja drugarka nemala dosega, mnooogu ljubov! sega se e zavrseno, a jas tokmu od nea sfativ deka NASLOVOT NA TEMAVA E GLUPOST!

JeCILaDy напиша:
Јас сум во ретките. :wink:

Ама вашата далечина воопшто не ја коментирам ... во границите на Македонија, сите далечини се блиски.

Дивајн напиша:
Ама вашата далечина воопшто не ја коментирам ... во границите на Македонија, сите далечини се блиски.

Дивајн, не се баш така блиски...

JeCILaDy напиша:
Дивајн, не се баш така блиски...

Можеш за два-три часа да си го посетиш партнерот? Секако дека да.
А и друго кога се фаќате за таквите врски ... што врска е тоа уствари? Седите сами на компјутер и само си кажувате дека се сакате, цело време си недостигате, се карате, си плачете, се смеете ама не сте еден до друг да се гушните и видите? Не боли тоа? Така треба да изгледа една врска?
Не се вреѓајте ама јас ќе си повторам ... за инат зборување, не:)

Дивајн напиша:
Можеш за два-три часа да си го посетиш партнерот? Секако дека да.
А и друго кога се фаќате за таквите врски ... што врска е тоа уствари? Седите сами на компјутер и само си кажувате дека се сакате, цело време си недостигате, се карате, си плачете, се смеете ама не сте еден до друг да се гушните и видите? Не боли тоа? Така треба да изгледа една врска?
Не се вреѓајте ама јас ќе си повторам ... за инат зборување, не:)

lele kolku si vo pravo tuka, kolku me potseti sega na samata jas pred godina dena, vakvite vrski imaat posebna ubavina, onaa ubavina narecena nedostiganje.lele be so gluposti zboram, leeee vecerva se napolniv so spomeni...

ima pravo Divajn..ama naslovot na temava, so e bezveva, bezveza e!

Тачно... не успева, ако воопшто може да се класифицира како врска :)
Вака, ако се гледаш еднаш или два пати у месец со девојката и до сега сте се виделе 15-16 пати а идете година дена... смешно, тоа дефинитивно не е врска и нема потреба да го коментираме :)
Е сега има вистинската ситуација е како таа на Гего ако не се лажам, идел со девојката и биле постојано заедно и таа оди у странство... тоа е веќе врска па преминува во врска на далечина... и што, па почнува да ја губи смислата :) Тоа важи за секоја врска... да е за кратко ќе опстане, ама за подолго тешко... далечината си го прави своето и секако работите нема да бидат исти :)

Dalecinata i go pravi na ljubovta ona sto veterot go pravi na iskrata.Ako e mala ke ja unisti,ako e golema ke ja razgori.

Немора да значи дека е пропадната врската. Може кога ќе се врати партнерот/ката ќе се зајакне уште повеќе врската. Ако се сака се може да успее.

Нема врска!

Мислам дека оваа изрека не држи вода затоа што имам поинакво искуство.Бевме оддалечени една година затоа што живеевме во различни градови и се гледавме еднаш месечно или на месец и пол.На телефон зборувавме постојано зашто носталгијата достигнуваше кулминација и тоа по добри 4-5 саати.Морам да признаам дека беше претешко ама кога некој сакаш се издржува.А спротивно имав другарка што со дечко и беа во ист град и тоа за мал град зборувам а тој ја вараше ненормално.Ние издржавме и заедно сме сега веке 4 години.Поздрав до оние со слично искуство
П.С-АКО САКА НЕКОЈ НЕКОГО ДА ВАРА ТОА И КЕ ГО НАПРАВИ КАДЕ И ДА Е!
:back::wub::back::wub::back:

Darkwind напиша:
Немора да значи дека е пропадната врската. Може кога ќе се врати партнерот/ката ќе се зајакне уште повеќе врската. Ако се сака се може да успее.

Kaj da se vrati?Temava e kolku so sfatv ja ako partnerot i partnerkata ziveat vo razlicni gradovi, drzavi...Jas ne sum za toa.Nemozam da izdrzam da ne si go gledam deckoto i da pravam so nego muabet i da spodeluvam se preku kompjuter i telefon.So ke bide koga ke mi bide potrebno nekoj da me gusne, baci, da bide nekoj so mene, a on e daleku.Vo sekoj moment ke se prasuvam so i kako pravi i dali mozda ima nekoj druga tamu.Treba stvarno da bide ljubovta golema i da se ima mnogu golema doverba za da moze toa da se izdrzi!!!zasto vo nikoj slucaj ne e lesno

и јас веќе не сум за тоа иако порано бев...иако љубовта може да биде многу голема...јас го доживеав тоа и верувајте несакате да ја почуствувате таа болка....

ихх колку е гадно само тоа...ми се случи ова лето...бевме заедно секој ден по цел ден не се делевме...најубаво на свет...полни два месеци!
ич не е убаво...потоа секој ден се слушавме али тие разговори со текот на времето престана....и колку е болно само кога ке ти пиши или јави по неколку месеци дека ти му недостигаш и те сака...:uvo:

Пфф бе, пфф.
Бев убедена у тоа дека може да успее, и се изгорев, но сепак УШТЕ сум. Може да успее со многу љубов и дупло повеќе труд и тродупло повеќе заслепеност дека вреди, иако добиваш повеќе болка отколку задоволство.

...Yet. You and me, forever in the dreams, in the whispers, in the angle's of our hearts. Where noone will notice us, noone will haunt our little hopes.
Meet me there.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom