Далеку од очи-далеку од срце?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani^^^
  • Време на започнување Време на започнување
mh, ima i uste eden moment: dali ke opstanete vo sled na promenite koi se neizbezni?

I vo brak da si, vo ist grad, ke trpite poradi promenite koi neizbezno se slucuvaat vo zivotot: onie koi ostanale zaedno, znaci deka go prosle toj test na zivotot, i deka i posle 30 god si se kompatibilni. Normalno, pod uslov da ne trpat vo ime na svetosta na brakot ( sto i ne mora da e negativno sfateno dokolku se zemat vo predvid decata).

Pa za ljubovi na dalecina, da ne pravime muabet. Poznavam samo 2 vrski koi opstanale na toj nacin podolgo vreme: glavnata cel za toa opstanuvanje ne bese samo ljubovta, tuku faktot sto se odese kon toa drugiot vo pogodno vreme da mu se pridruzi na onoj koj zaminal!
Ednas koga ke ja izgubis taa moznost od vid, koga idninata e nesigurna, ljubovta treba da e enormna za da opstane vrskata. A za poslednovo..nemam komentar

[Edit]
На сите прашања за љубовта кои си ги поставувате, првин одговорете си го следново:
ако не е вистинска ќе мине, ако е вистинска сите премрежија ќе ги надмине.
Каква ви е љубовта кон партнерот/ката?
Тоа прашање.
Вистинска или не?
Ако взаемната љубов е вистинска, реков, ако не ејебига, идемо даље.

Ne veruvam deka mozi da ostani istata ljubov ,so tekot na vremeto ljubovta ke izbledne ,a so toa i vrskata nema da bide istata pred da zamine stranstvo i posle vrakanjeto !

iako od sakaniot sum daleku samo 10 dena,
namesto daleku od oci-daleku od srce,
mislam deka(na nekoj nacin) dalecinata mi go doblizuva se poveke i poveke od srceto...

Неверувам.Неможе некој да биде далеку и да го немаш видено со години и да ти биде мил и да го сакаш исто како да би би тука,можеби ќе го сакаш или ќе те сака ама да остане таа љубов после 1,2,3... години многу е тешко,а ако има случаеви да,да,а не ми се верува.

Nema veze..daleku od oci,daleku i od srce...ako se sakaat i dvajacata nikakva dalecina ne moze da gi pobedi.Ne mora da se vo razlicna drzava,jas mnogu dolgo vreme ne ni kontaktirav so edna licnost,nitu pak se gledav so nego,i pak seto toa ne me spreci uste da go sakam i nikad da ne go zaboravam.Iako denes se e sredeno i on e so mene-taa dalecina sto bese megu nas nekogas ne ne razdeli.

Мислев далеку од очи
далеку и од срце,
ќе те скрие време
негде далеку од менееее....

И тогаш некоја будала
ќе го спомне ко на шааала,
твојто име,а ја без глас
ќе те проколнам
што не знам,не знам да те преболаааааам!!!

:oftopic:P.S.
Значи ништо од теоријата далеку од очи-далеку од срце

Jas od licno iskustvo(ustvari iskustvo na brat mi)ke kazam deka ne moze da opstoi.Eve i zasto:on imase zenska od budva i vrskata opstoi 3 godini i se gledaa na sekoj mesec.I posle toa zenskata na brat mi resi da otide edna godina vo amerika na studii i togas brat mi resi deka e dosta izmacuvanje.Vrskata opstoja tri godini na dalecina ama i dvajcata sfatija deka vrskata ide u nepovrat i deka edna godina da pomine bez vrska nema logika.Brat mi ja sakase zenskata i dvajcata se potrudija ama ednostavno ne idese.zatoa mislam deka ne moze da opstoi ama ne mora da znaci deka nema isklucoci

Licno iskustvo
Kolku i da e daleku koga ke ja vidis posle nekoja godina kako da ste bile zaedno vcera.
Ne e toa sto e ona daleku, poveke e zatoa sto ima nov zivot...

clemclem напиша:
Licno iskustvo
Kolku i da e daleku koga ke ja vidis posle nekoja godina kako da ste bile zaedno vcera.
Ne e toa sto e ona daleku, poveke e zatoa sto ima nov zivot...

Што сака нека е, кога не е до тебе заеби ... што ќе сакате тие години, буквите на монитор, гласот на телефон или можеби ракописот на писмото? Абе ај глупости ... љубов на далечина ... само за инат да се зборело.

Дивајн напиша:
Што сака нека е, кога не е до тебе заеби ... што ќе сакате тие години, буквите на монитор, гласот на телефон или можеби ракописот на писмото? Абе ај глупости ... љубов на далечина ... само за инат да се зборело.

Да те опитам нешто вака попатно, што мислиш има ли исклучоци?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom