Далеку од очи-далеку од срце?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani^^^
  • Време на започнување Време на започнување
sosema netocno..zboram od iskustvo!Imav dolga vrska so nekoj so bese daleku od mene,a so go sakav(M) najmnogu na svet.Koga idev so nego mi se slucuvase da ne se vidime dolgo vreme,ama sekogas najvazno bese toa sto postoese LJUBOV,taa sekogas e najvazna,bez razlika dali sme sekoj den zaedno li ednas vo 2 nedeli!Glupo e da se kaze deka ke zaboravite nekoj ako e daleku od vas,uste poveke ke go zasakate i ke go spomnuvate negovoto postoenje vo sekoj del od denot.
Najlos nacin da zaboravite nekogo e da begate od nego,poso se poveke ke go spomnuvate..se ke ve potseka na nego!

Ljubovta e taa sto odlucuva dali vrskata na daleku ke opstane ili ne!Najvazna e ljubovta,DRUGO NEMA ZASO DA SE DISKUTIRA!!

Еци, а ајде да кажеме дека треба да си одделена од партнерот 1 година или повеќе и да е некаде преку океан, па да се гледате еднаш на 2 години по две-три недели? За такви врски мислам дека зборуваме ... далечината измерена од еден град до друг, во една иста држава, не е далечина.:kajg:

c c c Барам авторски права за насловот ке ве тужам:ija: :cug:

А колку е за вас дозволено? Онака... Со некој што го сакате сте и тој мора да отпатува? Колку би трпеле отсуство? Недела? 15 дена? Месец, Два? Три? Пола година...? КОја е разликата. Не сфаќам

Ќе правиме муабет за едно 10-тина години ... сега џабе и да објаснам.

Љубовта на далечина е како оган на ветер , ако е мала ќе се изгаси , ако е голема ќе се разгори.

znajs kako ojt to ako sakas nekoja i ne ja gledas 2-3 meseci mislis deka si ja zaboravil ama koa ke ja vidis ............
cel zivot ova mislam cela prikazka se menvit

Ретко успева ама од тие што успеваат обично завршуваат со брак.

VMRO напиша:
Izvini ovaka direktno...i za taa edna godina bez decko ti, ti ne si legnala so drug maz????

Pa ako go sakas nekoj ke izdrzis.Nema potreba od izneveruvanje.

Sandra напиша:
I da ste vo istio grad pak nema da znaes dali ti e veren ili ne ;) Verbata e skoro najvazna u vrskata (= zatoa ne ma vrska dalechina.. ako saka toj da e so druga ke bidi .. ni dalechina ni blizina nema da mu sprechi (=
Sepak ako ste vo isti grad,sansite da doznaes se nesporedlivo pogolemi odosto da si na dalecina od 2000 kilometri.Mislam losite vesti brzo se sirat neli?

girl_85 напиша:
Sepak ako ste vo isti grad,sansite da doznaes se nesporedlivo pogolemi odosto da si na dalecina od 2000 kilometri.Mislam losite vesti brzo se sirat neli?

(= dzabe .. kolku luge znam sho varale i bile so drugi .. a zenite/mazite ushte ne znat .. faktichki e deka lugevo ne go kazhuvat.. Molchat.. zatoa nema vrska dalechina ili ne .. coeko ke vara ako saka .. Ako ne te saka nema vrska ni blizina ni dalechina .. (=

Не е точно.
Љубовта не познава далечини и граници.
Ако е вистинска таа ќе надвладее и надмине се.
Ако не е, и еден до друг да се, ќе пропадне и ќе се скрши илуизијата.

Сите индивидуално пишувате , што е ОК до некаде, но општо земено ,реалноста е многу поинаква, а баш добро си знаете:)
Мое индивидуално :Не успева...тоа на многу „фин„ начин ми беше покажано:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom