Далеку од очи-далеку од срце?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Не била сигурно :kajg:

Ем, де, тоа велам, ако е вистинска немало да пропадне, ако не била, нема греда, немало да успее и да сте биле еден до друг. Не очајувај, вистинската е на пат, знам, знаеш и самата, треба да пристигне, но појди, срети ја некаде, за побрзо да се најдете.

Garfield напиша:
Ем, де, тоа велам, ако е вистинска немало да пропадне, ако не била, нема греда, немало да успее и да сте биле еден до друг. Не очајувај, вистинската е на пат, знам, знаеш и самата, треба да пристигне, но појди, срети ја некаде, за побрзо да се најдете.

Se soglasuvam :) ako e vistinska ljubov.. nema vrska dalechina ili blizina :)

A od kade ste site tolku sigurni deka partnerite ne ve izneverile i vie ostanale verni koga ste bile razdeleni?

girl_85 напиша:
A od kade ste site tolku sigurni deka partnerite ne ve izneverile i vie ostanale verni koga ste bile razdeleni?
А од каде си сигруна дека не си кариката која недостига??
Од каде си сигурна дека не си претерано глупава??

Дали изневерувале е прашање на дефиниција на невера глупачо.

Во вистинската љубов нема неверства. Така што не ти држи теоријава.

П.С. Некои деца не треба да пишуваат, оти само ја потврдуваат дарвиновата теорија дека луѓето настанале од мајмуни.

girl_85 напиша:

A ti 24/7 so dechkoti si ? (= ne go ostavash sam da izleguva ili ti sama da izleguvash ? (= i togash bi trebalo da ste razdeleni . od kaj znaes deka tie veren togash ? (= Glup koment .. i pak ke ti kazham .. dalechina nema vrska za neverstvo .. ako ne te saka .. ke te vara .. pa makar i da ste vo istio grad !

O.K zavisi i od karakterot na covekot i od vrskata.

girl_85 напиша:
Ееее, тоа е тоа. Никогаш неможеш да си сигурен. Кога ќе станеш свесен за потенцијалниот ризик почнува црвот да те јаде.:)

Многу е јасен насловот Далеку од очи далеку од срце
Кога нема контакти и се сведува на телефонски разговори се губи врската па колку и грчевито да се трудите да јазачувате.

girl_85 напиша:

А од каде знаеш ти што прави дечко ти кога не е со тебе? Ако некој сака да изневери биди ти со него не 24/7 туку 25/7 ко куче влечкај го по тебе и пак ќе те изневери. Така да .. далечината тука и нема многу врска. Секој може да изневери и тоа во секое време.

Iskreno,ne veruvam deka takva vrska moze da opstoi(sekoja cest na poedinci), no spored mene, vrska ne se gradi po tel. i so ponekoja sredba odm vreme na vreme...zboram od iskustvo...takva vrska,ednostavno...it sucks...ako gradam vrska, bi sakala toj da e blizu do mene, da mozam slobodno da go planiram vremeto so nego , a ne da cekam vikend or whatever za da go vidam...

Ама не станува во муабетов збор за врска што се гради по телефон туку за веќе изградена, стабилна врска во која едниот мора да оди некаде на одредено време.

Анастазија напиша:
Ама не станува во муабетов збор за врска што се гради по телефон туку за веќе изградена, стабилна врска во која едниот мора да оди некаде на одредено време.

А зошто мислиш дека било која врска некогаш може да се каже дека е изградена? Нели нон стоп додека трае се надградува и надградува и надградува ... така да и во тој случај штети ако се направи некоја долга пауза ... во никој случај не зборуваме за месец-два, туку за подолг период. Во таков случај ако веќе толку се сакаат партнерите не би требало да си го приредат тој циркуз ... или ќе останат каде што се заедно, или ќе заминат кај што, треба исто заедно ... ако е тоа вистинска љубов, ќе најдат било каков начин да не се разделат.

asterix_m напиша:
Многу е јасен насловот Далеку од очи далеку од срце
Кога нема контакти и се сведува на телефонски разговори се губи врската па колку и грчевито да се трудите да јазачувате.

Пак истиот муабет
Има различни случаи, различни личности и околности и дефинитивно не може да се зборува за сите - некои успеале, други не.
Јас сепак верувам дека ако се работи за вистинска љубов нема ниедна сила која би направила да се прекине чувството или да се изневери саканата личност. А ако не била вистинската, како што веќе кажа Гарфилд таа ќе пропаднела, а прашање би било само на време кога ќе се случи тоа.

Анастазија напиша:
Ќе морам да те прашам истото што те праша и дивајн .. како можеш да кажеш дека некоја врска е изградена? Врската секојдневно се изградува. Исто така не можеш да кажеш дека некоја врска е стабилна. Тоа ти е исто како да кажеш јас со дечко ми ќе одам само еден месец и после ќе му раскинам. Но, ајде да го тргнеме тоа на страна. Врската е стабилна и изградена .. тогаш зошто двајцата дозволиле една таква врска ( која без сомнение заради далечината нема да е тоа што била додека биле заедно ) да пропадне? Ако двајцата се сакаат ќе најдат ама каков било начин да се заедно, па макар и едниот да мора да замине. Ако толку се сакаат заедно ќе заминат или воопшто нема да се разделат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom