Што се мачките?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Sith_Lord напиша:
Za site sto tolku samozadovolno stavija postovi za nivnite golemi i hrabri bitki so poganiot macji rod, imam nekolku zbora- vie ste bolni. Ebani ste u glava be, psihopati usrani sadisticki. Ama aj. Ke ve stigne i vas karma. Ke plakate stokratno za vaseto "zadovolstvo"...

Sea ako sakaat moderatorite neka me baniraat. Ja kazav sto imav da kazam.

Sith
Мјау?

Sith_Lord напиша:
LOLOLOLOLL! :icon_lol::icon_lol::icon_lol::bip::bip::bip:

Kolku smesno... a sepak tuzno. Zasto tuzno? Bidejki ova e odlicen dokaz deka covestvoto namesto da evoluira- devoluira.
Ако мислиш да чувам и да обожавам некое смрдливо животно што иде по контејнери и е извор на милион зарази, тогаш навистина човештвото деволуира, а жив доказ за тоа си ти. Најголемите зарази во светот (сида, птичји грип и тн...) потекнуваат од животните. Јас во принцип сакам животни, иако никогаш не би чувал некое дома. Ама мачките се толку бескорисни животинки кои ги чуваат само педерлаана како тебе, па затоа не гледам некоја посебна поента зошто не би ги шутирал по улица...
Sith_Lord напиша:
Hehe :) Peder ne sum, a za toa moze da posvedoci majka ti. A ti produzi with whatever it is you are doing. Od ovde inteligencijata moze samo da ti se zgolemuva. Podolu ne ni moze da otide.

Srdecni pozdravi,

Sith
Глупи копиљски финти и фрази од основно... :icon_lol:

Поздрав и по прав. :bip:

Sith_Lord напиша:
Za site sto tolku samozadovolno stavija postovi za nivnite golemi i hrabri bitki so poganiot macji rod, imam nekolku zbora- vie ste bolni. Ebani ste u glava be, psihopati usrani sadisticki. Ama aj. Ke ve stigne i vas karma. Ke plakate stokratno za vaseto "zadovolstvo"...

Sea ako sakaat moderatorite neka me baniraat. Ja kazav sto imav da kazam.

Sith
тотално се согласувам... малце сум изненаден од администрацијава... и мислам дека некои типци тука се дефектни

Sith_Lord напиша:
Ebani ste u glava be, psihopati usrani sadisticki.
ми го зеде зборот од уста

Acid напиша:
Ако мислиш да чувам и да обожавам некое смрдливо животно што иде по контејнери и е извор на милион зарази, тогаш навистина човештвото деволуира, а жив доказ за тоа си ти. Најголемите зарази во светот (сида, птичји грип и тн...) потекнуваат од животните.

Грешка си.
Луѓето се единствени носители на ХИВ вирусот. Луѓето понекогаш мислат дека ХИВ може да се пренесе од животните, поради тоа што некои од нив се носители на вируси што даваат слична болест на сидата т.е болести на намален имунитет. Таков е примерот со ФИВ вирусот кај мачките, за кој е докажано дека не може да го зарази човекот. СИВ вирусот, кој што живее кај некои видови на мајмуни и предизвикува болести на намален имунитет, сеуште не е докажано дали воопшто може да предизвика болест кај човекот. Од друга страна, човекот не може да ги зарази домашните миленици, како мачките и кучињата со ХИВ вирусот.

whitecat-2-188.jpg

Acid напиша:
Ако мислиш да чувам и да обожавам некое смрдливо животно што иде по контејнери и е извор на милион зарази, тогаш навистина човештвото деволуира, а жив доказ за тоа си ти. Најголемите зарази во светот (сида, птичји грип и тн...) потекнуваат од животните.

Ахем... ебате човекот, заебан фашиста. Да си се родил пред 60 години би бил газда на Аушвиц, јас ти гарантирам ова. Поарно би галел бездомна мачка која се обидува да преживее, макар и со идење по контејнери, него да бидам во близина на некој како тебе... (нејќам повеќе да пцујам ама ептен сум изнервиран)
Ќе ти се врати ова во животот ќе видиш. Никој не верува во “Се се враќа се се плаќа“ додека не искуси.

Абе може некои од администрацијата делуваат сурово во односот со мачките , ама размислете подобро, на светов многу повеќе луѓе се однесуваат посурово кон други луѓе, и сега ако до толку ги жалиме мачките ќе испадне дека се позаштитени и дека се привилегирани во однос на суровоста од луѓето.
Значи понесурово е да се шутнат три-четири мачки отколку да се бомбардираа цели држави при што повеќе од четвртина настрадуваат невини луже како колатерална штета.

Bacillus gagous напиша:
Абе може некои од администрацијата делуваат сурово во односот со мачките , ама размислете подобро, на светов многу повеќе луѓе се однесуваат посурово кон други луѓе, и сега ако до толку ги жалиме мачките ќе испадне дека се позаштитени и дека се привилегирани во однос на суровоста од луѓето.
Значи понесурово е да се шутнат три-четири мачки отколку да се бомбардираа цели држави при што повеќе од четвртина настрадуваат невини луже како колатерална штета.
Ако имаш ти такви сфаќања за релативноста на доброто ОК али ако така мислиш постојано ти се повеќе пропаѓаш етички.
Според твојата логика, ако постои група на луѓе што убива повеќе луѓе и ти ќе речеш ако можат тие да убиваат толку луѓе и јас ќе си убијам некој,:lud: еве на пример да почнеме со мачки: ќе ги убивам од проста причина што идат по контејнери :lud:, што сакаат да живеат.
Наместо да го спознаеш доброто и она што е правилно ти се деградираш максимално.
И крај краева тие што бомбардираат цели држави имаат некоја причина и цел: доминација, ресурси, позиција... итн.
А твојата единствена причина е што што сакаш да си излечиш комплекси на некое јадно животинче што се обидува да преживее!

Администрацијата на Кајгана не ги застапува личните ставови на Андроник и Ацид, тоа да ви биде јасно. Значи не играјте на таа карта, кај мене тоа не проаѓа.

Што се однесува до мачките ваши. Што се исплашивте толку од двајца тројца будали кои уживаат во малтретирањето на овие усрани, подмолни, ништожни животни? Во ред е да не се согласувате со моето мислење, ама да ме споредувате со фашисти, садисти и секакви глупости...

И најсмешната работа, ми зборувате за "се се враќа, се се плаќа" и за лоша карма. Сврти се околу тебе. Излези низ мало, излези низ град, излези од собата која нон стоп седиш и галиш мачки. Фер е светот? Фер е животот? Погледни ги луѓето околу тебе? Среќни се? Има правдина? Отвори еден весник прочитај што се случува. И што мислиш? Се се враќа? Па уште ми споредуваш некоја си правдина за малтретирање мачки. Џабе шо пишувам, сега сфатив дека си недораснат.

Zeratul напиша:
И крај краева тие што бомбардираат цели држави имаат некоја причина и цел: доминација, ресурси, позиција... итн.

Значи според тебе масовното убивање луѓе е оправдана цел него малтретирањето/убивањето мачки?

Одма осетив, сите фашисти застанаа во одбрана на мачките, се разбира откако свршија 4 пати на сликата од Сталин.

Zeratul напиша:
А твојата единствена причина е што што сакаш да си излечиш комплекси на некое јадно животинче што се обидува да преживее!

Многу точно. Дрско, ама ептен вистинито.

Искористување на надмоќта, болно изживување, тортури и све.. без трошка човечност.

Андроник напиша:
Значи според тебе масовното убивање луѓе е оправдана цел него малтретирањето/убивањето мачки?

Одма осетив, сите фашисти застанаа во одбрана на мачките, се разбира откако свршија 4 пати на сликата од Сталин.

ОПРАВДАНА ЦЕЛ? изгледа си го читал мојот коментар наопачки, РЕКОВ ДЕКА БАШ ТОА НЕ СМЕЕ ДА СЕ ОПРАВДУВА! На тоа ми се основа тој коментар!

Андроник напиша:
И најсмешната работа, ми зборувате за "се се враќа, се се плаќа" и за лоша карма. Сврти се околу тебе. Излези низ мало, излези низ град, излези од собата која нон стоп седиш и галиш мачки. Фер е светот? Фер е животот? Погледни ги луѓето околу тебе? Среќни се? Има правдина? Отвори еден весник прочитај што се случува. И што мислиш? Се се враќа? Па уште ми споредуваш некоја си правдина за малтретирање мачки. Џабе шо пишувам, сега сфатив дека си недораснат.

Кога тогаш ќе си ја чукнеш главата и ќе видиш дека си направил многу кретенски работи, ќе се најдеш во гадна ситуација, ќе бидеш ти на позиција на беспомошната страна (мачката) и ќе видиш како е, ќе видиш колку е “фашистичко“ тоа размислување.

Офчар напиша:
Многу точно. Дрско, ама ептен вистинито.

Искористување на надмоќта, болно изживување, тортури и све.. без трошка човечност.

Ете, одма од психолошка гледна точка. Јас немам друг живот освен оној кога ќе излезам на улица да бркам мачки од контејнери и да ги газам под нозе. Таа дефиниција е добра за една книга, но... И сам знаеш, шо има да цртам.

Zeratul напиша:
ОПРАВДАНА ЦЕЛ? изгледа си го читал мојот коментар наопачки, РЕКОВ ДЕКА БАШ ТОА НЕ СМЕЕ ДА СЕ ОПРАВДУВА! На тоа ми се основа тој коментар!

Шо знам, мене не ми звучеше така, изгледаше како да се восхитуваш на тие "огромни" умови кои масовно убиваат за да искористат ресурси и ус пат да ги искористат оружјата кои ги создале.

Одма тргнуваш од тоа која е причината за малтретирам такво животно? Кога 80% од луѓето на оваа тема (верувам и останатите) одговорија дека не ги сакаат мачките, едноставно не треба причина зошто да ти објаснувам зошто сум ги малтретирал. Во твој случај јас многу добро би се замислил и запрашал зошто јас спаѓам во останатите проценти.

Зошто луѓето како мене и Ацид немаат желба да малтретираат кучиња, зајци и други животни? Зошто баш и само мачки? Има една голема работа што вие нажалост не сте ја согледале кај другите животни, еве пример кај кучето, кучето ти ја дава сета негова љубов, ама баш дали било нахрането или не. Тоа не е случај кај мачката. Кучето знае за безусловна љубов кон сопственикот, а мачката не знае Љ од љубов. Има многу за зборување, а отидовме многу офтопик. Темата беше една мала шега за жените кои некои погрешно ја сфатија. И да, ме провоцирате со навредиве ќе ви ставам слика што ќе ви го преврти стомакот ако продолжете. :)

Андроник напиша:
Кога 80% од луѓето на оваа тема (верувам и останатите) одговорија дека не ги сакаат мачките, едноставно не треба причина зошто да ти објаснувам зошто сум ги малтретирал. Во твој случај јас многу добро би се замислил и запрашал зошто јас спаѓам во останатите проценти.
Еј едно е да мразиш, друго е да МАЛТРЕТИРАШ И УБИВАШ и тоа на таков крајно нечовечен и суров начин!! Се што мразиш мора ли да малтретираш и убиеш? Сега ти ме нервираш и јас треба да земам да те утепам?:lud:

И бај д веј сакаш да направиме анкета за тоа колку луѓе би малтретирале и убивале мачки на таков начин? и оние кои малтретирале дали се каат во себе за тоа што го направиле.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom