Што се мачките?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу сте сите грешка....мачката е уствари лав арно ама чуван кај некој егеец :pos: :pos: :smeshko: :smeshko: :je: :je: :je: :pos: :pos: :pos:

Garfield напиша:
Мачка ако и умре стопанот, веднаш ќе почне да го глода, јаде, гризе и то.
Куче ќе чека додека не додје на раб на смрт, полуди од глад, па дури и тогаш можеби нема.
види па мачорот Гарфилд се најде у муабет...:pos::pos:за мачкомрзци!:pos:

Pa ne za dzabee kazano: men's best friend is the dog 4 ever

Ацид, ВМРО, Андроник, кога ви ги читав постовите, ми се преврте стомакот. Сериозно. Што лошо ти напраила мачкана па тоа да и правиш. Искрено, по прочитаново, во мнооооогу лошо светло се претставивте. Тоа шо го напишавте за фалење е? Ко демек машкост? Храброст? Сила? Ма ајде бе... Ќе ме наречете плачипичка, но (барем јас) ич не го очекував ова од вас. Арам да им е на оние шо ви дале зелена репутација за постот, начинот на кој сте ги убиле животните.

Мачки многу сакам, пораснав со мачки (буквално) скоро микогаш не сум имал проблем со мачки. Напротив, повеќе проблем ќе имам со глупа смрдлива џукела одколку глупа мачка.

Acid напиша:
Maчките се курвински животинчиња. Да можам, би фатил мачка, би и го полеал опашот со бензин, би и го запалил и би ја пуштил онака панично да бега, ем од болка ем од оганот кој цело време „иде” позади неа.

Колку мачки имам исшутирано во животот, ехехеееее. Порано сум излегувал од дома само за да шутирам мачки. Incredible fun!

А зошто курвински? Затоа што исти се ко курвите. Со тебе се додека ги храниш, тогаш се мазат, се умилкуваат, си играат. Кога ќе се најадат, ги нема никаде. Ќе ти свртат грб и си тераат работа. Користољубиви, како курви.

За разлика од злобните и курвински мачки, многу ги поштувам кучињата. Со тебе е и во добро и зло, кога си тажен тагува со тебе, кога се радуваш - се радува со тебе. Кога си гладен, заедно гладувате.

Куче - најдобар (животински) пријател на човекот.
Мачка - злобно и курвинско животинче што е со тебе само од корист. Паразит.

Во прилог на сето ова, иде и следнава игра.

Гњавете го мачево, палете го, збрцајте го на шилци и лансирајте го што подалеку - тоа би била поентата на играва.
Командите се едноставни:
- горе, долу и опалете на space! :)
хммм..исфрустрираниов пост ме подесети на нешто...неодамна прочитав дека некои од најдобрите психолози и психопатолози докажале дека мажите што на сакаат мачки односно се плашат од нив како во случајов,всушност се плашат од жени:)
бидејќи гледам дека си бааги неупатен Ацид,да те подсетам дека мачките биле најголемото Египетско божество,и дека имаа најдобра интуиција од сите животни,меѓудругото се и едни од најмоќните суштества и.т.н, еве информирај се http://www.petpublishing.com/catkit/articles/egypt.shtml ,
иначе јас имам персиска мачка и е најубавото,и најмилото суштество на светот.Воопшто не е себична,а најмалце курва...:kajg:
и да не заборавам-Тоа што си шутирал мачки сега те направило поголем и посилен маж,ај размисли околу тоа што си напишал,дека се гордееш со себе што си малтретирал мали,мили и невини животинчиња...брао!:)

Мери Џејн и Тореадор, само вие двајца од луѓето досега кои го прочитаа ова најдовте психолошка врска на мојата машкост (и онаа на Ацид) и убивањето на едни најобични штетници како што е мачката.

Целта (барем) на мојот пост не беше отворено да кажам дека не ги сакам жените (спомнав подолу во постот, а она споредување беше најобична шега) туку да ги опишам мачките во едно нивно вистински светло. Јас сум човек кој буквално обожава животни, чувал секакви видови на животни, денес имам миленичиња, но сите оние работи кои ги спомнав не претставуваат лично мислење, туку најобични и основни факти за мачките.

Секако дека можете да не се согласувате со моето мислење и да ме осудите зошто тоа сум го правел, но неможете да кажете дека јас мојата машкост ја искажувам со малтретирање на мачки. Ако е така, ќе ја искажував кон кучиња, птици и останати животинчиња, а тоа не е така.

И Мери Џејн, не, јас воопшто не се плашам од жени. :)

Андроник напиша:
Мери Џејн и Тореадор, само вие двајца од луѓето досега кои го прочитаа ова најдовте психолошка врска на мојата машкост (и онаа на Ацид) и убивањето на едни најобични штетници како што е мачката.

Целта (барем) на мојот пост не беше отворено да кажам дека не ги сакам жените (спомнав подолу во постот, а она споредување беше најобична шега) туку да ги опишам мачките во едно нивно вистински светло. Јас сум човек кој буквално обожава животни, чувал секакви видови на животни, денес имам миленичиња, но сите оние работи кои ги спомнав не претставуваат лично мислење, туку најобични и основни факти за мачките.

Секако дека можете да не се согласувате со моето мислење и да ме осудите зошто тоа сум го правел, но неможете да кажете дека јас мојата машкост ја искажувам со малтретирање на мачки. Ако е така, ќе ја искажував кон кучиња, птици и останати животинчиња, а тоа не е така.

И Мери Џејн, не, јас воопшто не се плашам од жени. :)
во право си не согласувам со твоето мислење,но дека се плашиш од жени не реков јас туку стручни луѓе кои се позанимавале со таа тематика и дошле до тој заклучок...

Да, имам уплав од жени и од мачки. :pos:
Абе мериџејнче...

не гледам поента во убивање невини животни, без никаква причина..

инаку, сем египетската митологија што ја спомна маријанџа, има уште нешто од таа област: викиншката божица на љубовта.. уствари, кај викинзите мачката симболизира љубов или сл.

убивањето на мачките си влече свој корен од средниот век, од dark ages, па заедно со вештерките мачките биле палени, биле фрлани од висина, биле убивани во вреќи и тн. христијанска догма..

мачката ја има и у некои хороскопи (виетнамскиот на пр., ама во кинескиот не).. у јапан пак важело дека мачка носи среќа..

мачката ептен е почитувана и во исламската култура..

у принцип, како и секое друго животно, и мачката си има свои култови и сл. е сеа, ако некој решил да убива животни.. нека му служи на чест.

иако ја поише сакам кучиња, не глеам причина некој да презентира лоша слика за мачки (мислам втф, ај ќе убијаме мачки)

а башка шо има тука двоен стереотип (сексизмот).

Психологијата вели: Оние мажи кои сакаат мачки,се плашат од жени.

Инаку моето мислење за мачките се сведува на тоа дека се тоа мали,ама опасни животињчиња.Ако случајно не им се оди по ќеиф. Ако не им дадеш да јадат,гребат,гризат,те напуштаат.А и ако им дадеш да јадат,пак го прават истото. Не ги сакам.Многу ми се користољубиви.
Повеќе сакам пријателски настроени животински видови.На пример куќиња.:)

Во принцип не сум голем љубител на животните, ама мачки ме вадат од такт! :nerv:

Мачките не се глупи туку се непослушни и независни, за разлика од кучето кое можеш да го дресираш и контролираш и тоа ќе те слуша. :)

Човекот сака да газдува, затоа повеќе преферираат послушни кучиња. :)

мачка е погана работа ако не и идеш по ќејф може да ти рипне и да ти ги ископа очите , мачка во присустство на бебе или мало дете во никој случај.
А за шутирање илиубивае мачки што знам никогаш не сум имал нагон, ама не дека го оправдувам, ради тоа што има доста луѓе би с згадиле од тоа.
Ама куче како домашен миленик обавезни би земал кога би имал куќа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom