5.400 тони државна пченица и јачмен продал Зоран Даневски и избегал од државата.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Мореее завидл'к .....човекот здиплил 1.5милионче....а вие едни орбит мастики неможете....со алал нека си ги троши....оваков професионалец со овакво знаење,треба потхитно да го вработат во антикорупциска....бидејќи ги знае сите шеми и канали.:sneaky:

?

..........

Гостин
Браво! оваа свиња дебела гнасна рошава залоена туку така си украл 5000 тони пченица и тоа од државните резерви...браво!

Властите можат комотно да си поднесат оставка......сите од......до на мајка им пичката!
--- надополнето: 13 декември 2011 во 17:01 ---
Мореее завидл'к .....човекот здиплил 1.5милионче....а вие едни орбит мастики неможете....со алал нека си ги троши....оваков професионалец со овакво знаење,треба потхитно да го вработат во антикорупциска....бидејќи ги знае сите шеми и канали.:sneaky:
Или ке да е тоа, или му го лижел газот на премиерот химселф, 5500 тони пченица се носат преку граница со редица камиони....ни Чак Норис неможе тоа без амин од главниот!

М

Мартин`

Гостин
Ќе го уапсат... на куково лето. Море цело вемере нека си се уапси. Лопови. Ако не му помогнале да го продаде...еве на.
Епа тоа и јас викам.. главен спознор на кампањата за општина Лозово а може и на на ниво на цела Македонија и ќе го уапсат ? не би рекол.. а и веснициве сите пишуваат како ги украл вие пари од житото, а кај се да напишат што 15-тина милиони им должи на луѓето што предале грозје.

А чисто сумњам и дека некој ќе се нафати да ги превземе сите работи со се толкав долг за исплаќање :rolleyes:

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Тоа е стока што треба да се стрела на лице место. :) Не стрелање, имам уште подобра идеја за казна. Да го натераме човекот да ги изеде сите 5400 тони пченица што ги продал во рок од 24 часа. :D Море каков патриотизам, кога ќе видиш толкави пари, пакувај куфери и бегај од држава. Реално, секој ја дупи Македонија како сака и кога стигне, ја не знам дали приметувате тоа хаха. Курташак држава, тоа ти е! Кога еден Б.Ц. и Н.Г. можат 20 години да дупат 2 милиони луѓе, па зашто да не се најде 1 што нив ќе ги издупи. :))))))))) Хаха јака компарација, нели? :D Државава ни е грабни и бегај! Катастрофа!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Де бе вие за 1.5 милиони евра ли сте, циции низаедни. Ами од што ќе живеат неговите поколенија? Ич да се немало осет :)

Член од
29 октомври 2011
Мислења
28
Поени од реакции
5
eve vi biznis se nafacate na lugjeto platite da im gi splatete vo rok od dve godini ja zimate negovata rabota i celata firma taka da drzavata nema rezervi za zito i ke go otkupi celiot vas proizvod po solidna cena i za edna godina ke izvadite deset pati povece od vlozenoto

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Де бе да му ебам мајката.. Па пченица барем може да се произведе и субвенции и кредити сите поволности овие најдоа да крадат.. прости луѓе

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
Postalo nam navika da ne radi ni jedna fabrika,
maloverzacije presutimo da se ne ljutimo,
navikli smo, na gebiru i u miru.
Mladi iz zemlje bjeze, izbjeglice se vratit nece
ne moraju nek zaradjuju, nek nam salju para
mi cemo zivit u mraku i jedni drugima jebavat majku....

B

Borg_Drone

Гостин
Што љубоморен народ ќе бевме... :)
И јас тоа го велам.Што па сме се фатиле да му завидуваме на човекот.Очигледно е дека си ја разбрал лекцијата видел дека нема фајде во државава и дека секој краде, му потпомогнале и неговите следбеници („Д'Артањан“, „Портос“, и „Unknown Man/Unbekannter Mann“) во неговите намери и му ја здувале.И да ги делат на неколку дела парите, ќе си отвори некаде фирма со тој капитал и ќе си го троши капиталот на курви во Бугарија.А ние тука од чесно ќе си јадеме сега и чесно поскап леб.Само да не поскапи ептен па после и на чесен начин да умираме за леб.Тогаш ќе се оствари мојата визија за Македонија, а тоа е дека сето изумрено ќе оди на рециклажа или пак правец Дрисла, со цел успешно спроведување на дератизацијата во целата држава.Како што и треба да биде според мене, и после очекуваш држава од ваков народ.Да ти е**м државата почнувајќи од илјада деветстотини и деведесетата година па наваму.

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.296
Поени од реакции
567
5500 тони пченица се носат преку граница со редица камиони....ни Чак Норис неможе тоа без амин од главниот!
можда не знаеле дека пченицата е од државните резервиo_O, па не пишува на секое зрно дека е резерва :icon_lol:

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
можда не знаеле дека пченицата е од државните резервиo_O, па не пишува на секое зрно дека е резерва :icon_lol:
Како не знаеле?!Па во околината да не живеат ослепените војници на Цар Самоил па не виделе ништо.Преку 1000 камиони да изнесуваат роба од "дуќанчината" а никој ништо не видел молим ти се..

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Му се може бе ако е лесно да се лапа сите ке беме како него ама не сме нели така да освен БРАВО немам друг коментар.

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
742
Поени од реакции
683
Ударни вести! Во спектакуларна акција наречена "На куров капаче" полициската единица наречена Алфа(по потреба и Омега) уапси криминална банда составена од цели 12(ДВАНАЕСЕТ) циганчиња(деца од ромска националност) кои што долги години проселе и питале по раскрсниците на главниот град и притоа не плаќале данок на испросеното! Заради оштетување на државата и прикривање данок на добивка изречена им е мерка притвор од истражен судија во времетрање од 90 дена!
:pos:
Без зборови, дела!

Kajgana Shop

На врв Bottom