Толстој
екс Бомбастичен
стајте некој од оскариве. Пример 12 години роб или капетанот филипс.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу беше тежок квизот
Иначе не дека е лош филмот...али дека заслужува да биди спомнат со најдобрите филмови годинава ??? Или дека бил револуцинерно добар ?!?! Сценаријото беше тиња....Должина на филмот-тиња ....Глумата ништо посебно не се истакнува, али за тоа пак е сценаријото криво.... Едина добра работа во него се специјалните ефекти, што пак, на Хобитот може само вода да му носат...така да, ни еден оскар не заслужува...
Многу беше тежок квизот
Иначе не дека е лош филмот...али дека заслужува да биди спомнат со најдобрите филмови годинава ??? Или дека бил револуцинерно добар ?!?! Сценаријото беше тиња....Должина на филмот-тиња ....Глумата ништо посебно не се истакнува, али за тоа пак е сценаријото криво.... Едина добра работа во него се специјалните ефекти, што пак, на Хобитот може само вода да му носат...така да, ни еден оскар не заслужува...
Абе кога од еден Gravity направивте култен да биде тоа се кажува до кое ниво е Холивуд со оскариве. Заеби и симболики и се кога филмот е досаден, ова доаѓа од чоек на кој му се допадна Аmour (2012) или 2001: A Space Odyssey.Значи немам ништо против артистички филмови и такви ценам, но еден аматерски и ефтин Europa Reports беше далеку поинтересен од Gravity!
Навистина единствено нешто што го вади филмов е глумата на Сандра и визуелните ефекти. Толку.
Да го испробам мулти-цитатот па си реков ајде овде затоа што ми текна едно прашање - Што според вас требаше да се случи за филмот да не биде досаден?На речиси секои 15 минути имало некое ново? Па у Пијанист се дешаваше нешто побрзо!
Кога ќе излезе Волкот на убава снимка планирам да го ставам на дискусија затоа што ми изгледа како да има најмногу материјал за дебатирање.њот, кога ќе се мења името на темата, доста беше хејтање за гравити, давај нешто друго
Да го испробам мулти-цитатот па си реков ајде овде затоа што ми текна едно прашање - Што според вас требаше да се случи за филмот да не биде досаден?
Кога ќе излезе Волкот на убава снимка планирам да го ставам на дискусија затоа што ми изгледа како да има најмногу материјал за дебатирање.
Според мене најдобрите филмови се веќе направени и не очекувам многу понатака. Зошто би го споредил Gravity со тие филмови што ги наброја? Заради тоа што сите се оскаровци? Ако одиме по таа логика, види ги филмовите кои ги собраа оскарите последниве години, The King's Speech и The Artist. Би ги вметнал и нив во рангот на Кум, Зелената милја и слични? Времето е најдобар показател за тоа колку вреди филмот и ако разговараме за Gravity дали го постигна тој статус на култ, ќе треба да се вратиме на темава за едно десет години. Времето го создава култот, за кој сум сигурен дека нема биде епитет кај Кингс Спич, Бенџамин Батон, Мајкл Клејтон или Милк и сите останати минливи филмчиња кои се закитија со оскар.Далеку од тоа дека е лош филм, но вие го направивте да биде култен. Како Gravity би го ставил во друштво на One Flew Over the Cuckoo's Nest, Lawrence of Arabia, The Shawshank Redemption, Godfather и слични?
Gravity не е оскаровски филм. Тоа е моето субјективно мислење.
Уште стои ова за Gravity![]()
Хах, вкусови претпоставувам .
Хех, невкусови претпоставувам..