Кафичи и дискотеки за запознавање на осамени личности

• Креатор на темата Креатор на темата osamen1
  • Време на започнување Време на започнување
аууу колку сте станале невоспитани, дрски и безобразни ц ц ц.
Да точно секој има право да си го каже мислењето!
Ако за една женска особа правиш проценка по начинот на пишување на форум кај што нали всашност си дискутираме онака како што сакаме, јасно ми е и зошто повеќе згодни жени во реалниот свет шетаат сами.
п.с.И порано мажите биле одбивани од жените, ама имале храброст да пријдат.
п.п.с Седете дома пред PC никој нема да ве одбие
како иде времето жените се помалце ке личат на жени страшно!
Да не беше фејсбук и форум, кај ли ќе се фалеа "мажите" дека се храбри?

Trajce толку многу исцитира за да добиеш заклучок:Незнам што зборувам!

Уште кога и жените би знаеле што сакаат, би имале нормлано опшество.

Ако за една женска особа правиш проценка по начинот на пишување на форум кај што нали всашност си дискутираме онака како што сакаме, јасно ми е и зошто повеќе згодни жени во реалниот свет шетаат сами.

И на нас (со примарна половна карактеристика-ташаци) будалите редно беше да ни дојде памет.

И на нас (со примарна половна карактеристика-ташаци) будалите редно беше да ни дојде памет.

Ептен на место :icon_lol:
Соло систем ќе градиме,што ни е гајле,да живее Валијант!

До некаде сите сте во право,со што двојно ја комплицирате работата...
Мое мислење е дека сепак машките треба да го прават првиот чекор,е сега има секакви ситуации,но како и да е квалитетни зборови и задржување на вниманието е најбитно....се појавуваат некои шмизли на кои им го кренеш егото со таквото однесување и на крајот те поебат,ама и за тоа си има лек , "берзанската работа",и ја намалуваш цената,не во смисол да ја запцуеш одма,или да ја отераш во курот,туку фино лепо и ги "кратиш крилата"...така да на крајот или излегувам со ќар или со зголемено его на кој сум и поебал вечер на некоја шмизла...секако,некогаш и со црвен образ...има девојки со тешки раце...:)

Всушност кога веќе правиме муабет ,одамна имам желба да запознаам една(незнам зошто,чуден филинг),мислам дека се викаше Александра(не сум сигурен),никот не и е Александра,но си знае таа која е( и имам понудено еднаш покана за состанок)...не сакам јавно да кажам,ке излезам под дифолт сељак кој го користи моментот да стави некого во тесно....не е мој стил

Збориш за онаа Александра со плава коса, плави очи што студира на ПМФ???

Ако е таа тогаш не е твоја лига.
Она бара парајлии ко мене.

Збориш за онаа Александра со плава коса, плави очи што студира на ПМФ???

Ако е таа тогаш не е твоја лига.
Она бара парајлии ко мене.

Море момче да ја знаев мислиш ке ја барав преку форуми?? :)а и искрено ме здоболе патлакот а верувам и колегите од форумот дали си парајлија или не...така да финансиски комплекси лечи во подфорумот психологија...

Да, ама знаеш што ми светна сеа? Уствари може жените завршуваат со сељаци, пошто додека нормалните момци се нервираат и фрустрираат заради некои што глумат “Анџелина Џоли“ или Парис Хилтон и затоа општо не приоѓаат на ниедна девојка, сељаците не се замараат си викаат, ме боли јас ќе си пробам, па кај која упали упали (пошто нАли дупка си е дупка). И додека чекаат жените нормален да им пријде, више им доаѓа преку глава од чекање и едноставно се дешава да завршат со сељак. Е сега они по кратко време ќе станат свесни дека завршиле на сељак, ама the damage is done. :)

И ова ти е можна теорија. :)
Апсолутно се согласувам со ова Макар што мене “Анџелина Џоли“ или Парис Хилтон не ме палат толку такви девоки :toe: си сакам скромни нешто што ќе ми фати око ама да не е до толку некоја што ја гледаш дека намерно се прави некоја такви не ми приоѓам ич 98% е корпа тие глумат лудило

Уште кога и жените би знаеле што сакаат, би имале нормлано опшество.
Овде ние мажите сме во предност, само ретко кој така гледа на работите. Баш дека не знаат што сакаат, тука си ти да му го свртиш мозокот, и да си мислат дека ти си тоа што го сакаат ;)
Е сега гледам, овде многу жалат, демек многу ги корпосувале девојкиве. Епа не можи бе, си научил 3 акорди и деветтата симфонија да ја свириш. Ако му се пушташ на јаки пички, шо му се пуштаат секоја вечер по 10 души, не очекувај дека ќе направиш нешто со твоето „девојко, можи да се запознаеме?“
Затоа, почни си со девојчина на кој реткост му е некој да му пријди. Запознај ги како функционираат во психата, и скала по скала нагоре.
Ко ќе добијаш доволно искуство, ќе знаеш мн добро да ја процениш ситуацијата, и ќе знаеш што точно сака да слушни девојката што сакаш да и се пуштиш. Тогаш и: Девојче, абе цела вечер во мисла ми е да те прашам, градиве природни ти се или...? нема да ти биди чудно да го кажиш, во вистински момент :)

Мене ми изгледа клуб за запознавање на очајни личности, се согласувам со Сусаро дека кај нас локалите се само места за да бидеш виден и ништо повеќе, не знам и како би ја убедил некоја за нешто кога до мене јачи звучник од 200 децибели и кога зборувам треба да грмам како свети Илија за да ме разбере нешто.

Личности не се запонаваат во клубови или барем ретко

Еве ти неколку места каде што се запознаваат личности и не си толку осамен

-јога клуб
-планинарски клуб
-училиште по германски, англиски и зулу јазици
-теретана
-друштва за заштита на животни таканаречени ПЕТА
-клуб Валијант :) should be a joke
-факултет, разни курсеви, црква, џамија, погреби, родендени, имина, болница, автобус итн итн

Знаењето е сила, умешноста е моќ. Да, факт е дека има цури кои мислат дека треба да си го испотиш газот за да ги освоиш и на крај пак ќе ти се прават фуфици. Сум имал искуство со такви бајаги, ама од самиот човек зависи како ќе гледа на целата работа. Не секогаш треба да се иде како слеп за стап. Да, ти се свиѓа девојката, ама ако воопшто не е заинтересирана за флерт или мување или било што, џабе ти е што и да се трудиш. Таквите девојки лесно можеш да ги приметиш. Повеќе се заинтересирани за друштвото со кое се дојдени отколку за било кој околу нив. Штом не можеш да воспоставиш првостепен контакт од типот шмекање, па ненадејно погледнување очи во очи итн, значи типката не е вечерта за фаќање, флерт, мување или било што. Доколку од некоја причина не може да те примети, а сепак сакаш да се обидеш кај неа, никогаш не се оди директно. Мораш првин да си поставиш атмосфера, да го опипаш теренот на нашки кажано. Тука спаѓаат оние глупите фори као случајно поминување пред неа (истото го прават и девојките) за да видиш дали ќе ти обрне внимание, „девојко упаљач“ бла бла и сл. Доколку и тогаш не ја заинтересираш, џабе везеш. Додека пак моментот частење пијачка од самиот почеток те открива дека не те бива за муабет, не знаеш како да пријдеш освен со пари и затоа не може ни ништо друго да очекуваш, освен ако не се најде девојка што само пари ја интересираат па да упали.

Се имам запознавано со девојки на милион начини: во воз, во бус, на снимање реклами, на одмори (добро ова е стандард, ретко да нема некој што не запознал некоја на одмор), по кафиќи, дискотеки... скоро секаде. Со некои сум имал нешто, со некои не, но не е тоа најбитната работа. Најбитното е секогаш да оставиш позитивен впечаток. Дури и кога губиш, губи со насмевка. ;)

Веројатно овие два поста се најпоучни и најнатема:) Доволно јасно кажуваат се`, па нема потреба да ги коментирам, а сакав мамата.

Еве зошто

-Може да се запознаеме-Инстант феил
-Частење пијачка-Инстант феил
-Ако имаш дрмнато некоја чашка плус-Инстант феил
-Девојко татко ди да не е терорист, пошто ти си бомба-Инстант феил

Препорачувам на некоја девојка, да напише книга Како да и пристапиш на девојка во клуб а да не е инстант феил? И (со апостроф на и-то) гарантирам бестселер барем кај нас. Оти за аристократкиве Македонски мора да бидеш добро скоцкан, мора да бидеш оригинален, пристапот мора да ти биде директен односно да не вртиш од околу или не дај Боже преку другар оти не си тогаш Мудоња, ама па не и предиректен оти тогаш си нападен. Не смееш да си поднапиен, јазикот не смее да ти се сплетка, мора да бидеш инветивен, оригинален, забавен, да и го погодиш тајмингот оти ако денес нејќе вчера сакала односно синдромот Доџи ми јуче, да знаеш каков муабет да и направиш, да ја шармираш, да ја импресионираш со паметниот разговор, да си над метро и осумдесет по можност со мускулеста градба, истакната вилица и очи во кои таа ќе се стопи како снегулка во огнот.

Ако ги исполнуваш следниве услови преоѓаш од статус инстант феил во моуст пробабли феил.

Немам намера да те обвинувам, кога веројатно зборуваш од искуство и со право си огорчен од целата таа ситуација. Од сите наведени работи да ти помогнам во изборот. Треба секогаш да си оригинален. Тоа не мора да запали кај секоја и не може, многу јасно. Кај една да фати е доволно, затоа што само така ќе знаеш дека си нашол некоја со која ќе ти тргне убаво. Значи се разбирате и и одговараш како партнер со веројатно секое делче од тебе. Мислам, нема логика твојот лик и карактер да го прифаќа секоја. Затоа треба труд и помалку плачење. Ќе си ги сфаќате работите какви што се и нема да глумите лудило макар и кога сте безнадежни. Секое шише си има свое капаче, па наместо да се разочарувате и да барате начини за нови доворувања, продолжете како што се почнале и не се откажувајте од тоа дека еден ден ќе најдете тоа што барате, а тоа секако не значи дека ќе е една и една ќе остане.
Многу песимистички ми звучите сите, што пак ќе речам, не е чудно, само не треба толку трагично да се сфаќа.

едит: Заборавив да прашам, дека повеќето мислења ме бунат. Зборувате за секс за една вечер или за фаќање девојка?

Веројатно овие два поста се најпоучни и најнатема:) Доволно јасно кажуваат се`, па нема потреба да ги коментирам, а сакав мамата.

Немам намера да те обвинувам, кога веројатно зборуваш од искуство и со право си огорчен од целата таа ситуација. Од сите наведени работи да ти помогнам во изборот. Треба секогаш да си оригинален. Тоа не мора да запали кај секоја и не може, многу јасно. Кај една да фати е доволно, затоа што само така ќе знаеш дека си нашол некоја со која ќе ти тргне убаво. Значи се разбирате и и одговараш како партнер со веројатно секое делче од тебе. Мислам, нема логика твојот лик и карактер да го прифаќа секоја. Затоа треба труд и помалку плачење. Ќе си ги сфаќате работите какви што се и нема да глумите лудило макар и кога сте безнадежни. Секое шише си има свое капаче, па наместо да се разочарувате и да барате начини за нови доворувања, продолжете како што се почнале и не се откажувајте од тоа дека еден ден ќе најдете тоа што барате, а тоа секако не значи дека ќе е една и една ќе остане.
Многу песимистички ми звучите сите, што пак ќе речам, не е чудно, само не треба толку трагично да се сфаќа.

едит: Заборавив да прашам, дека повеќето мислења ме бунат. Зборувате за секс за една вечер или за фаќање девојка?

Nice to have you back :). Иначе лично веќе одамна си се дружам исклучиво со Метју Нимиц :).

Луѓе мажите ловеле и биле одбивани од почетокот на времето и таќа и ќе биде. Едноставно не си и по ќејф на некоја и те одбива тоа е. Па и они да ни приоѓаат можеби и ти че одбиеш некоја чисто ради тоа што не те привлекува или ти прави бош муабет. Тоа го има секаде. Е сега кај нас е друга работата. Кај нас има и некоја чудна здрвеност и стерилност во местата, луѓето се максимално неопуштени и најчесто не се грижат околу тоа дали си проаѓаат добро туку како изгледаат за околината. Сите се во некој филм, пијуцкаат и знаеш шема се јебига. Чист пример се многуте клубови каде што музиката е топ, и у нормален свет луѓето играат и си гледаат да им е добро ама не и кај нас. Па коа ќе видам некоја уфилмана да даске па не и идам бе и најубава да е, освен лепота ништо друго нема да добијам од неа. Кај нас некоја по дефолт ќе те одбие чисто ради тоа што малата не се упознава по локали.
Сепак луѓе идете и пробувајте и не заборавјте дека жените имаат одбрабен механизма кој се активира по автоматизам кога некој маж ќе и пријде, ако покажеш несигурност и никаква самодоверба ондак си го папал. Ама само со обидување се учи. Е сеа рабоата е што некој очекува одма scoring истата вечер. Ама со таа и поише од тоа нема ни да биде. Земи бројче доста е за вечерта. Па после фино лепо ќе си искочиш и ќе се запознаеш. Трпение спасение :)

Кај нас има и некоја чудна здрвеност и стерилност во местата, луѓето се максимално неопуштени и најчесто не се грижат околу тоа дали си проаѓаат добро туку како изгледаат за околината. Сите се во некој филм, пијуцкаат и знаеш шема се јебига. Чист пример се многуте клубови каде што музиката е топ, и у нормален свет луѓето играат и си гледаат да им е добро ама не и кај нас. Па коа ќе видам некоја уфилмана да даске па не и идам бе и најубава да е, освен лепота ништо друго нема да добијам од неа.

И тоа мене ме нервира, седат во ќош со скрстени раце и коментираат кој што како е облечен се однесува или слично. Се знае зошто се излегува од две причини, да се издува човек и да опне нешто ова важи како за машки така и за женски само кај нас за мала група на луѓе важи и плус треба да си максимално расположен, ако не си подобро седи си дома подобро ќе си поминеш отколку да излегуваш барем на другите што се околу тебе нема филм да им кршиш.

Ако си осамен - тогаш треба под итно да најдеш занимација со која од осамен ќе станеш свесен дека си сам - а тоа е различно.

Осаменоста е очајна ... можеш да одиш на најразлични места и да запознаваш најразлични луѓе и повторно да бидеш очаен.

Очајот води кон депресија и самодеструкција.

Колку што јас знам - во Скопје може има клубови на осамени срце - но лично не сум имала потреба од такво нешто. Предлагам да побараш по веснициве реклами.

Од друга страна, повторно ќе кажам, почни да ги правиш работите кои ги сакаш (спорт, кино, театар, јазици, книги) наместо да се оптеретуваш со осаменоста или крајно почни да посетуваш гешталд психотерапија - таа многу помага

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom