Група А (Јужна Африка, Мексико, Уругвај, Франција)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Највеќе очекувам од Мексико...абе какви Уругвај ги имаат Суарез и Форлан и готово први у група :tapp: да не земат случајно Светско:pos2:
Уругвај не е само Суарез и Форлан.
Идеме по ред:
Голман:Муслера-не така лош голман,може да се каже солиден,имаше добра сезона во Лацио.
Одбрана:Касерес,Лугано,Годин,Фусиле,Переира.Значи има 5 солидни дефанзивци,од кои мора да избере само 4.Переира лево,сега не знам дали Касерес десно или Фусиле.
Средина:Веројатно најслабата алка во Уругвај,од повиканите ги знам само Гаргањо и Егурен(ако е оној што играше порано во Виљареал)
Напад:Тројца одлични напаѓачи Суарез,Форлан и Кавани,веројатно Кавани ќе биде резерва/

Значи ипак не се само Суарез и Форлан.За мене Уругвај е сигурен патник во 1/8 финалето,ќе видиме вечер како ќе изиграат.

Не знам ама од оваа група јас типувам на Мексико и Франција, ако гледаме онака фаворитски...Но според мене ова е најтешката група, дефинитивно....Африка ја има подршката од публиката, Уругвај е солиден тим и не е за потценување со доста квалитетни играчи како Форлан, Суарез, Касерес, Переира, Егурен и доста квалитетен стручњак....Јас типувам дека Франција и Уругвај ке изиграат нерешено или пак победа за Франција...Но убеден сум дека Мексико денес ке победи....

Како и да е, Let the game begins....

Јас за денешните натпревари очекувам два икса :).. Можда Мексико ќе успее да победи со Јужна Африка, ама Франција-Уругвај очекувам 1:1 да заврши :)

Сега кажаа на ТВ дека имало некоја расправија на тренингот на француската репрезентација. Еден од актерите бил Малуда и Доменеш требал да изреагира за да ја смири ситуацијата. Поради ова многу веројатно е да киксира франција денес поради несогласување во тимот.

Ајмо мучачоооос, мора да се победи овој меч, за Мексико да оди понатаму. Мора да се одигра на ниво, па после со смирени глави да се влезе во наредните дуели. Криво ми е зошто Гвардадо не е во почетните (ваљда поради повредата), но и еден ваков состав е доволен да се совлада ЈАР: Очекувам многу од Гиљермо Франко, а и Агуер Агире е добар стратег. ВИВА МЕКСИКО!!!:vozbud:

нека се посерат по третпат, ќе им го стегнат Јужнациве после.

Зашто беше поништен погодокот на Вела... не ми е јасно... играч на линија имаа...

Што досуди копилево бе, да му ебам мамицата у пичка да му ебам. Ти ебам пакистанскиот да ти го наебам :@:@

прв гол на СП одма поништен, иако немаше врска ова со офсајд... играчот на линија =\

Овој мисиров знае ли што досуди ццц

Ах бре фудбалери...мора да има најмалку 2 играчи пред напаѓачот за да не биде офсајд. Голманот беше излезен така да...

Дали мириса на повторување на скандалот од 2002 кога на полу-домаќинот Кореа и беше премногу попуштано?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom