Група А (Јужна Африка, Мексико, Уругвај, Франција)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве го распоредот според мене:
1.Уругвај
2.Франција
3.Мексико
4.Ј.Африка

Зошто сте сите толку убедени дека Уругвај така лесно ќе ја мине групава ??? :)
Не се ништо посебно. Франција колку и да има дебилен тренер, секогаш ќе биде фаворит во една ваква група, што нормално не мора ништо да значи. Не заборавајте дека Јужна Африка е домаќин на ова првенство и дека нема туку така да пропуштат шанса за влез во осмина финалето. Сигурно е ужасно да се игра под бучавата на тие зурлите...
Како фан на Мексико нормално се надевам на влез понатаму и избегнување на Аргентина по секоја цена :jaj:
Мексико има сосема солидна репрезентација и мислам дека е поодобар од Уругвај, а ништо помалку не заостанува и зад франција. Прашање е колку ќе покаже еден ваков состав на Франција, но мислам дека би требало да ја поминат групава. Неизвесно во секој случај:)
Мрзам затоа што моите две омилени репрезентации (Мексико и Франција) се најдоа во иста група, но бидејќи мексико ми е помил, сакам они да бидат први а Франција зад нив :)

Уште неколку дена, уште само неколку дена и доаѓа најбитниот меч на првиот ден од светското а тоа е секако мечот на Франција со Уругвај. Ништо не се мора но ќе кажам... Мора да се победи против Уругвај за да се обезбеди полесен финиш ..
Но сепак едно надополнување... го имаме на клупата Доменех кој што умее да ја порази целата нација со само една лоша тактика.. веќе потези повеќе лоши ги повлече ... не играњето на Насри , Бензема , Мексес , Диара... све се тоа играчи кои многу би ни биле од корист!
Да бидеме реални Насри и Бензема многу ќе ни фалат!
Но ајде со среќа на сите во групава па јас се надевам Франција ќе се пласира , а кој ќе биде вториот тим незнам но знам дека ќе биде многу тешко!

Еве го распоредот според мене:
1.Уругвај
2.Франција
3.Мексико
4.Ј.Африка

Тешко дека Уругвај ќе направи нешто....побрзо би поминеле Мексиканците отколку Уругвајцине.....ама има време ќе видиме....

Uruguay coach Oscar Tabarez has announced his team to play France in their opening World Cup game on Friday evening

Uruguay starting XI to face France: Muslera, Lugano, Godin, Victorino, Perez, Alvaro Pereira, Arevalo Rios, Gonzalez, Maximiliano Pereira, Forlan, Suarez.

Сакам да кикснат овде Французиве... може да испадне нерешено, победа на Уругвај сепак тешко :)

Тешко дека Уругвај ќе направи нешто....побрзо би поминеле Мексиканците отколку Уругвајцине.....ама има време ќе видиме....
Кога имаш напад како Суарез-Форлан ништо не е невозможно.

Кога и каде има пренос на натпреварите денес?

Мислам дека е најзаебана групава за типување. Една осакатена (со тренерот) Франција во многу лоша форма, домаќинот ЈАР и две солидни, непредвидливи, „киндер-јајце“ селекции - Мексико и Уругвај.

Јас некако типувам на Мексико во оваа група. За вториот стварно немам поим...

Највеќе очекувам од Мексико...абе какви Уругвај ги имаат Суарез и Форлан и готово први у група :tapp: да не земат случајно Светско:pos2:

Јас пак, сум убеден дека понатаму во осминафиналето ќе одат Франција и домаќинот Ј. Африка. Не знам зошто ама имам претчувство дека Мексико и Уругвај ќе се испосерат.

Французиве редно е да испаднат. Очекувам денес тежок меч со Уругвај ама би сакал Уругвај и Мексико да поминат понатаму се со цел Франција да испадне. Делумно и поради баражот со Ирска!

Јас пак, сум убеден дека понатаму во осминафиналето ќе одат Франција и домаќинот Ј. Африка. Не знам зошто ама имам претчувство дека Мексико и Уругвај ќе се испосерат.

А јас па толку сум уверен, дека нема да иде Ј.Африка даље:)

По некое си непишано правило скоро секогаш домакинот го буткаат до втора фаза. Па ако гледаме така табелата би била: Франција, Јужна Африка, Мексико, Уругвај. Доколку се исклучи тоа за ова светско тогаш Мексико и Франција ќе одат понатаму. Сакам да оди Франција како нивни фан, а и Мексико имаат одлична екипа. Значи Франција и Мексико одат понатаму, а како ќе бидат распоредени прво и второ место, ич неможам да погодувам.

Не бидете толку уверени дека Ј. Африка ќе биде последна во групава, ќе има борба за двете места до крај. Ни Франција нема да блеска, ни Уругвај. Мислам дека Мексико е овде прв, а за второто место... ќе видиме :)

Гову со Ањелка у напад ..:uvo: Гову имаше катастрофална сезона у Лион, со кој памет бе.. а бе Доменех :tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom