ПОПИС 2011-Ќе се преброиме ли?

• Креатор на темата Креатор на темата Karlos sakalot
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Храбро нема што,али јбг мора од нешто да се живее.

legal disclaimer: нема иронија во мојот пост
Што е храбро?.Голема грешка правиш ако мислиш дека треба храброст за да се работи во средина каде ете нека е и Албанско населението е 95%.Дај не треси.

Што е храбро?.Голема грешка правиш ако мислиш дека треба храброст за да се работи во средина каде ете нека е и Албанско населението е 95%.Дај не треси.
Епа иди работи таму:toe:

Vidi sega, jaka e rabotata so Torbeshite, i genezata e podlaboka, nema vrska so popisi i so vakvi gluposti.

Kolku do sega, Makedonci, i partii, i gragjanski zdruzenija, otishle kaj Torbeshite vo Veles ili vo Prilep i Prilepsko, da gi zemat pod zakrila i da im pomognat, recimo za naj elementarni potrebi?

Albancite i Torbeshite delat isti problemi nekade kaj tie regioni, i zatoa e taka. Naogjaat bratstvo edinstvo so Albancite.

Primer dali ti bi se omazila za nekoj Torbesh od Labunishta? :)

Posho jas znam, mnogu albanki shto se omazile za Torbeshi od Peshatalevo i od Tetovskite planinski torbeshki sela.:helou:

Мажењето на терен, во пракса, нема врска со националноста, туку со религијата.
Ја се зачудив во последниов период кога видов лично примери на Албанки кои дојдоа во македонски куќи за невести. Е сега не сум запознаен со нивната религијска определба, но претпоставувам дека се Христијанки, а најверојатно економска e причината за ваквиот потег.

Можда треба да се збори за книги или за друго Пикасо, но теренот зборува друго. Теренот зборува дека намерно се зголемува концентрација на албанско население -изгледа тоа е единствената цел. Тоа го гледам во населбата каде живеам или каде сум одел по терени.
Оној кој бил попишувач знае како е на терен. Треба као што направија у Турција не знам која година -полициски "час" и сите дома па според документите и лицата да се на број. Се друго е самозалажување и правење конфликти.

Нема такво нешто, не било поставено тоа прашање во пописот.
Не знам дали си бил попишувач па да те корегирам, имаше такво прашање. У ствари најмногу внимание (посебно малцинствата) обрнуваа на јазик, националност и религија па одеа по 3-4 души од сите вери и националности. Затоа на почеток спомнав дека ако е целта само пребројување по вера и националност, многу пари ќе се дадат непотребно.

Иначе ке каже ли некој колку власи се асимилираа и се асимилираат во македонци , срби и бугари , а мислам дека има и доста роми кои зборуваат македонски и се чуствуваат такви.
Еден куп има такви,но сите тие се измешани со македонци.Знам луѓе што имаат предедо или само дедо србин и што сега,да се декларираат како срби?
А чисти срби да се декларираат како македонци нема.

Ох, ох, ОК. Ај ќе се праиме на форумов пристојни и одмерени и ќе тврдиме дека Македонците што живеат и работат во претежно албански средини можат тоа да го прават мирно и безбедно како и Албанците кои живеат и работат во претежно македонски средини.
И после кога ќе ја извадиме главата од песокот ќе видиме дека задникот отишол јабана.

Можеш да ја најдеш библијата и на кинески па?

Воопшто не го скопча изгледа прашањето, колку православни албанци не се запишаат како албанци на пописот? Стварно ме интересира.

Aaaa, vidish, e kolku de? Kolku? :)

Brojot na Torbeshite se znae, so se niv 25%, bez niv 20%. (primer)

Ami na ovie ne se znae, a bil dosta golem, nekade kolku torbeshite, mozebi i poveke. :)

Vidi sega, jaka e rabotata so Torbeshite, i genezata e podlaboka, nema vrska so popisi i so vakvi gluposti.
Kolku do sega, Makedonci, i partii, i gragjanski zdruzenija, otishle kaj Torbeshite vo Veles ili vo Prilep i Prilepsko, da gi zemat pod zakrila i da im pomognat, recimo za naj elementarni potrebi?
Albancite i Torbeshite delat isti problemi nekade kaj tie regioni, i zatoa e taka. Naogjaat bratstvo edinstvo so Albancite.

Primer dali ti bi se omazila za nekoj Torbesh od Labunishta? :)

Posho jas znam, mnogu albanki shto se omazile za Torbeshi od Peshatalevo i od Tetovskite planinski torbeshki sela.:helou:
А како ги зедоја пак Албанците под свои закрила?Што направија Албанците толку па торбешите се пишаа Албанци.?Пример за мене лично може Албанец да направи се и сешто па еве пак сум Македонец.Тоа не држи.Се работи за пари.И што оти неколку торбеши зеле неколку албанки од некое село?Тоа значи дека од кога ги зеле треба да бидат и тие Албанци?Еве јас ти кажувам од 3500 население во Дебреште 95% не знае Албански.

.......ја испревртевте работава...споредувате 5% од населенито со фамозните 25%
5% не менува ништо,25% МЕНУВА НЕШТО

Мажењето на терен, во пракса, нема врска со националноста, туку со религијата.
Ја се зачудив во последниов период кога видов лично примери на Албанки кои дојдоа во македонски куќи за невести. Е сега не сум запознаен со нивната религијска определба, но претпоставувам дека се Христијанки, а најверојатно економска e причината за ваквиот потег.

Vidi, terenot e onoj koj e podgotven za neshto takvo. Makedoncite muslimani - torbeshi, dobri raporti imaat jedino so Albancite, i toa poradi slicnite performansi koi shto do den denes takvite spored mene stereotipi vazat. Kaur si e kaur, so krst, a albanec (torbesh toa go kazuva) e onoj koj odi vo dzamija. Kraj. :)

Ovoj da go ubiesh, nema da mu "dade" kjerka na Makedonec. No i obratno e. Makedonka kako leandra, nikad nema da se mazi so Makedonec Musliman od Labunishta ili od Peshtalevo.

I poradi toa, vremeto odlucilo taka, poleka leka, da se promeni svesta, i da se kreiraat takvi dva bloka, Makedonski - Albanski, kade i torbeshite i nekoi od bosancite (ne site) se priklonat tamu kade shto im e podobro. Interesi, pragmatizam.

А како ги зедоја пак Албанците под свои закрила?Што направија Албанците толку па торбешите се пишаа Албанци.?Пример за мене лично може Албанец да направи се и сешто па еве пак сум Македонец.Тоа не држи.Се работи за пари.И што оти неколку торбеши зеле неколку албанки од некое село?Тоа значи дека од кога ги зеле треба да бидат и тие Албанци?Еве јас ти кажувам од 3500 население во Дебреште 95% не знае Албански.

A shto si naprail ti kako Makedonec za tie da se evidentiraat kako Makedonci?

Znaesh shto im pravevte vo Bitola 2001? Prilep 2001? Znaesh kako bitolskite "mangupi" gi vikaat Torbeshite po ulici "Ej, more Albanec, ela vamu..."

Terenot e slozena rabota.

:pos2:
Вака нака ќе фанете 40ка :tv:

Moze moze, ne e cudno. ;)

абе најубаво е Албанците да бидат 40% со бројка од 300 000,Македонците 50% со бројка од 1 300 000 ........па нека се мачат светските математичари како е ова можно....мисљим по поштено амин:toe:

I poradi toa, vremeto odlucilo taka, poleka leka, da se promeni svesta, i da se kreiraat takvi dva bloka, Makedonski - Albanski, kade i torbeshite i nekoi od bosancite (ne site) se priklonat tamu kade shto im e podobro. Interesi, pragmatizam.

A shto si naprail ti kako Makedonec za tie da se evidentiraat kako Makedonci?

Znaesh shto im pravevte vo Bitola 2001? Prilep 2001? Znaesh kako bitolskite "mangupi" gi vikaat Torbeshite po ulici "Ej, more Albanec, ela vamu..."

Terenot e slozena rabota.

Тука си у право ...

Vidi, mene ne me zasega, dali albancite bile nad 20 ili pod 20 nasto.

Ako nekoj se teshi so toa i misli deka ako albancite se pod 20 nasto, nema da "vajchal" Ramkovniot, ic neka ne se teshi i neka ne si misli, oti Ramkovniot, so 20 ili bez 20 ke si raboti i ke si tera so polna parea.

Frustraciite od ovaa vrsta se mnogu idiotski. Mesto da zboruvame koja kniga ne e prevedena i treba da se prevedi od nekoj albanec-makedonec, se so cel da se doznae i analizira taa sosedska kultura, nie se tepame koj od nas poveke ili pomalku participira vo ovaa zemja.

Ne znam za Skalovski. Ne me zasega.

Znam za Mateja Matevski, toa mi go kazuvaat stari Bitolcani koi ziveele vo Arnaut Maalo, vo Bitola. Procesot na asimilacija e takov.
Religiskata osnova e najmerodavna i naj komotna vo ovoj slucaj.

Prilepskite muslimani (albanci i makedonci pa i bosanci) se borat za dzamii i slicni dobra. Toa gi zblizuva.

Сеа се добро напишано но сепак меѓуетничките проблеми настануваат токму од овие пиздарии.Албанците ете мислат дека се 30 -40 посто и се претерува со нивните барања.Прилепските муслимани се борат за џамии дури на помош му дојдоја и муслиманите од селата иако кај нив се градат до новоизградените џамии нови.Кои се прилепските муслимани?Ромите?Од кога Ромите се молеле во џамијата во центарот на градот кога таа беше споменик заштитен со закон.Јас не памтам некогаш тој споменик да бил отворен за служби.Се работи мој пријателе за манипулација на Ромите.Нив му е дозволена градба во тризла а џамијата во центарот треба да остане споменик на културата.Така нема против никој.

Епа иди работи таму:toe:
Е па работам.И немам никакви проблеми.

абе најубаво е Албанците да бидат 40% со бројка од 300 000,Македонците 50% со бројка од 1 300 000 ........па нека се мачат светските математичари како е ова можно....мисљим по поштено амин:toe:

Baraj ja pricinata zoshto taka stojat rabotite i vo svesta na ljugjeto i vo toa pragmaticno terensko podracje.
Duri na kraj i da ne se albancite 20%, t.e. da se pod 20, sho mislish, nema da vazi Ramkovniot?

Sakash da ima ushte eden konflikt i ubivanje i mestenje i vojni i palenje?
Jas nejkam, ti ako sakash ok, tvoja rabota.

[/b] Сеа се добро напишано но сепак меѓуетничките проблеми настануваат токму од овие пиздарии.Албанците ете мислат дека се 30 -40 посто и се претерува со нивните барања.Прилепските муслимани се борат за џамии дури на помош му дојдоја и муслиманите од селата иако кај нив се градат до новоизградените џамии нови.Кои се прилепските муслимани?Ромите?Од кога Ромите се молеле во џамијата во центарот на градот кога таа беше споменик заштитен со закон.Јас не памтам некогаш тој споменик да бил отворен за служби.Се работи мој пријателе за манипулација на Ромите.Нив му е дозволена градба во тризла а џамијата во центарот треба да остане споменик на културата.Така нема против никој.

Gledash sho ubo si kaza samiot. Dojdoa na pomosh od selata? Koj dojde? Makedoncite muslimani i Albancite muslimani.
Koga Makedoncite muslimani bi kazale za sebesi deka se Makedonci, togash samite bi se staile vo taa dupka, koja shto e razorna za niv.
Prvo samite ne sakaat da se istovetat so ljugjeto koi im palea dukjani, gi plukaa, ne gi sakaa, i na kraj ona shto im e najsveto (poshto islamskiot duh e mnogu silen vo ovie prostori) im se brani od nivnite braka po KRV i GENETIKA... Bad bad bad... ili losho losho losho..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom