на овие што се на власт и сега и претоа и да им дадеш 100 милиарди јуреци, они ке им го најдат крајот без гајле, и ништо нема да се смени на подобро... дури ке започнат боштум некои проекти и на крај со кредити ке го довршуваат... мислам, веќе видено е ова, па 20 години не се мал период... нафта да пиевме до сега ќе сфатевме колку е саат... реков јас, друга опција, т.е. трета опција што не е вмро или сдсм... некоја опција што ке ги спои народите и лугето со мислите и желбите за напредок... еве погледнете ги грците, колку се единствени по политичките прашања а и богами по економските? решила власта да намалува лимит на минимум за плата, цела грција излезе на улица.. решија да им го кренат ддв-то од 18 на 21 па на 22 посто, цела грцја пак на улица... и младо и старо и машко и женско... а ние пак ке идеме кај нив на печалење зашто сепак се они појаки.. е појаки се зашто не се исцепкани на милион делчиња како што сме ние исцепкани... па добро бе, колку само вмро партии има? дпмне, дп, народна, ваква онаква... се тоа се луѓе што на времето биле единствени а сега се исцепкани и поделени т.е. не сложни сме... тоа е тоа...
а кој сака нека ме нарече предавник или анти патриота зашто идам во грција на работа и на одмор... кој сака нека каже, јас пак ке идам... таму има пари, таму има работа и нај битното е што ТАМУ ИМА СТАНДАРД а кај нас нема... кај нас кој како стигне те ребрачи и те е*ава во здрав мозок...
а кој сака нека ме нарече предавник или анти патриота зашто идам во грција на работа и на одмор... кој сака нека каже, јас пак ке идам... таму има пари, таму има работа и нај битното е што ТАМУ ИМА СТАНДАРД а кај нас нема... кај нас кој како стигне те ребрачи и те е*ава во здрав мозок...