Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
супер се тоа, но газдите се Грци на тоа мислев :wink:
небитно тоа, нема теоретски шанси да издржам 5 месеци САМ, дур моето друштво си го лади негде на запад ја да работам:nesvest:
самата помисла ме убива...
како што кажав, за искуство плус во животот е добро, но за ПЕЧАЛБА е апсурд!!!
има поповолни начини и поисплатливи за праење пари..[/QUOT
jas sakam eden primer za pravenje pari za period od 5 meseci
Баш така. Грците цигани, Бугарите курви, Французите педери... а ние сме тие што одиме да работиме по ниви, хотели, платформи, бродови и што уште не само за да заработиме некој денар повеќе. Патетично.
![]()
јас работам во грција и тоа електо инсталтерски зафати, клими и слично.... во просек девницата ми излага 100 евра. работата ми е претежно на хотели и вили, а поретко на приватни куќи. тоа што грција е ви фин. криза нема никаква допирна точка со туризмот... точно дека грците немаат пари ама па туристите си доаѓаат и понатака, хотелите се веќе резервирани и со полн капацитет, цените се исто како и лани, значи работа ќе има а и пари.. зборам за оние што имаат намера да фукаат пошанкови и кафичи... ОКО ДА НЕ ВИ ТРЕПНЕ, тргајте одма... баталете муабети дека они биле татари, името нени го признаваат и слично... тоа се едвај една петина од народот кои се шовинисти и уствари тоа се повозрасните луге во грција т.е оние од 55+ години. младината а поготово бизнисмените ич не им чуе за тој спор, половината и не знаат уствари што е спорот, т.е зашто и дали воопшто имаме проблем.
околу тоа фиромец... тоа е политичка глупост на нашиве. едини момент е дека по добро е да се кажеш дека си од скопје, а бидејки јас сум од скопје тоа воопшто нем и претставува проблем... незнам за другите од македонија како ке се чуствуваат тоа е индивидуално... значи и оваа година како и сите други бев и ќе идам пак во грција и на работа и со фамилијата на одмор. за истите пари во охридон треба да идам и да спијам на кревети од ковани даски и засмрдени соби... башка идам, работам, зимам 100-че и среќен сум, далеку по среќен одколку во МК да седам дома или да работам за 200-300 евра што ми ги исплаќаат на 2-3 пати и тоа со каснење... благодарам но не благодарам... по ова прашање грците се страшно строги и прецизни... не е битно што си “скопјанис“, ти си човек од крв и месо, они тоа го почитуваат, а тоа е нај битен момент... едноставно таму не постои таа глупост спорови и имиња, тоа кај нас само се пумпа за некој екстремизам...
мој совет е пали патиките накај грција и не размислувај многу многу...
Na vremeto bevme poja za grcite, nemaa i asfalt od granica do plazite i imaa eden kup amerikanski bazi.Denes koga propagaa odime da rabotime kaj niv.Tuka sme, koj pluka po ona vreme neka pluka, sega sme najdolu od site.
човече, кога ќе размислиш стварно глупо изгледа... они се во ТЕШКА ФИНАНСИСКА КРИЗА, а ние идеме кај нив да печалиме пари зашто кај нас нема криза, ама нема ни пари... КОЈА ИРОНИЈА!!!!!
Кога одевме на шопинг со 100 марки цела Бугарија ја носевме дома,неможевме никако да ги потрошиме парите.Па на одмор,частење,частење по цели тури,летување по 30 дена,јадење и спиење строго по хотели.А они кутрите се радуваа како мали деца на еден лев.
Ее Македонијо колку си патетична,нема попатетична на цел Балкан.ОД овие што не водат 20 години,дојдовме на дереџе со Косово да се споредуваме.Не утепаа со стандард и невработеност,начисто не испокрадоа.А што е најжално 2010 сме,а уште не крадат на исти финти.