Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
The SiMpSon's Movie

aj sega kazete neli e ovaa naj zakon film vo cel svet

homer ne e normalen:pos2: :pos2:

Dobro luge da ne znae nekoj od vas koga planiraat vo nasava drzava da go prikazuvaat Harry Potter and the Order of the Phoenix, se utepav od cekanje, skoro mesec i pol projde od premierata a kaj nas aber nemaat. A znam uste od sega deka filmot e predobar i so sekoj nov del se se podobri i podobri.

Знае ли некој како се вика филмот што е правен според романот „Петтемина што ги среќаваш во рајот“ од Мич Елбом?

Знае ли некој како се вика филмот што е правен според романот „Петтемина што ги среќаваш во рајот“ од Мич Елбом?

Има направено филм? Од кај знаеш? :)

Го имам гледано Петтемина што ги среќаваш во рајот, супер филмче, сепак книгата е подобра.

Нормално, секогаш е така. :)
Јас ја имам читано од поодамна затоа сакав да видам како е прикажана со филмската уметност.

Jet set новиот српски краток анимиран филм

[media]http://www.youtube.com/watch?v=6NRwBdserXg[/media]

Еве ви линк ...поделен е на делови кликајте и гледајте ;)
Пред неколку дена бев во белград и го гледав таму...ова е таму невиден хит :)

Duel(1971)

41DW1HTW16L._AA240_.jpg

Денес ми текна на овој култен филм.Според мене одличен мистичен трилер.Некој друг фан на овој филм?

Ако не грешам ми се чини дека филмов е од Спилберг и нема ништо друго на филмот освен саат и пол бркање на кола и камион низ патиштата во САД...хе хе
П.С. Мислам дека ова е првиот филм шо го снимил Стивен Спилберг

Леле колку е најдобар и откачен овој трилер, ептен го поштувам. Првпат мислам на сител го гледав, закон е од саат и пол филм има само 10 мин зборење

Вчера се враќав со другари од Скопје и некаде после Стража на патото со три ленти пред нас излезе еден камион кој возеше брзо и не не пушташе да го претекнеме.Така ми текна на филмов.:pos2:

Филмомани што мислите за "Revolver" на Guy Ritchie?

Можеби и ќе бидам поконкретен у темава: Како го сфативте филмот, поточно дали воопшто се потрудивте? 99% од луѓето со кои сум зборувал за филмов тврдат дека е глуп и досаден и разочарани се бидејќи наспроти Snatch и Lock, stock and two smoke barrels кои беа исполнети со црн хумор Revolver воопшто не наликува на нив. На нив, а и за тие што ќе искоментираат дека Revolver e глуп и неразбирлив филм би им препорачал да се држат за глупата американска комерцијала ако сакаат да останат ограничени и испрани од плитките содржини на таквите филмови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom