3D анимации!

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
......................ми треба помош за нешто вакво? што програм е и ако може некој линк за download.....однапред фала:aplauz::aplauz::aplauz:

Видеава што ги имаш постирано се правени во Adobe AfterEffect.
Барај на нет ќе најдеш за симнување има на торенти и сл. и има и доста добри туторијали за да го постигнеш тоа што имаш замислено.

Видеава што ги имаш постирано се правени во Adobe AfterEffect.
Барај на нет ќе најдеш за симнување има на торенти и сл. и има и доста добри туторијали за да го постигнеш тоа што имаш замислено.

Фала многу..инаку ми треба за една реклама за Штип што треба да ја изработам за некој натпревар..па сакам нешто да биде посебно, со вакви некои ефекти..:D

--- надополнето ---

Некој туторијал за нешто вакво фала :salut:

Добра типографија!
За вакво нешто незнам дали ќе можеш да најдеш туторијал. Зa ваква анимација најбитна е креативноста и идејата нема користено ништо advanced, само добра комбинација на зборови и три транслации, ротација транслација и скалирање!
туторијали можеш да најдеш на creative cow, digital tutor и слично.
И јас работам на реклами па ако ти треба дополнителна помош пиши.

Од досата сакав да правам нешто на 3Д ама не знаев што. И почнав со мојата соба. Започнав со најлесното па натаму ќе правам со ред.
3Ds Max и V-Ray

oi7wn4.jpg

дај некое помодерно, кој прави уште вакви бироа ?

Кога ќе купам помодерно ќе направам и тоа:pos2:

--- надополнето ---

3Ds Max -Vray
2q3om6w.jpg

Нови рендери од мене, до половина сум со рендерирање се надевам дека за 2-3 недели ќе завршам :vozbud:

scene_01_cut_09x_test_render_by_ordeveljanoski-d3adr6d.jpg
scene_01_cut_05_test_render_by_ordeveljanoski-d3adoz7.jpg
scene_01_cut_04_test_render_by_ordeveljanoski-d3adon6.jpg
scene_01_cut_09_test_render_by_ordeveljanoski-d3adpj0.jpg

Карактер од еден комерцијален проект на кој моментално работам

mole_character_pose_01_by_ordeveljanoski-d3adrej.jpg

Не знам дали е дупла темава или ја има негде .... Не видов , простете ...

Ме интересира дали има некои курсеви за горе наведеното во Македонија и дали некој може да ми даде линк до Торент за 3д анимација и да ми каже некоја програма за 3д анимирање ... прибидејки ми се виде интересно за учење/работење вака дур бегам од предавања на електро ! :pos2::pos2:

Благодарам однапред = )

AXIS Akademija

--- надополнето ---

Сакав уште нешто да прашам правам една анимирана камера у 3дмакс и сега со c-од тастатура уклучувам да во еден од погледите ми го даде поглед од камерата а никако немозам да го исклучам пробував пак со c pa c-sift дали знаете?
и ако има некој нешо туториал добар за макс и рендерирање како добро да го рендерам анимации ако може некој да ме упати :toe:позз

za da ne e Camera View
pritisni-Fza FRONT P-Perspective L-Left T-Top...

--- надополнето ---

Не, ама многу брзо се одвива анимацијава, па и камерата брза исто. Ако можеш, зголеми некаде до 12 сек., види како ќе биде. :)

mozes da usporis i so klucevite vo Time line ili Graph Editor taka mislam

--- надополнето ---

mozes da usporis i so klucevite vo Timeline i vo Graph editor taka mislam

Red-D3D-C05-max.jpg

Еве ти количе а не слика од нет.

ne bidi siguren deka ne moze da e montaza

--- надополнето ---

Сакам да научам да работам во 3дс макс.Ми требаат туторијали за тоа како се работи во него.Имам учено туторијали за тоа кои се основните функции на програмата меѓутоа незнам кои туторијали да ги учам понатаму па би сакал совет од некој кој се занимава со 3д моделирање и анимации.

Kazi sto sakas

--- надополнето ---

Како можеш да кажеш нешто такво, кога си тотален почетник, немаш осет за детали и реализам, текстурирање, а па да не зборам за осветлување и рендерирање. Ти ја немаш ни гребнато површината на 3D.
Тоа ти што работиш на макс не значи дека е најдобар, не ни можеш да оставиш такви коментари без аргументи зошто макс е модобар од Maya, xsi ...

Реално гледано во индустријата највеќе се користат Maya, Max i XSI, плус комбинација од Mudbox или Zbrush.

Тие безвезе работи што си ги правел се ок, се додека се за учење, ама ти тоа да го продаваш како уметност е апсурдно, кога на Sims 1 има подобра графика и детали, која е игра од пред 10 години.

Престани да си играш со youtube туторијали и земи да учиш нешто како што треба, а не да делиш мудрости.

Nema smisla so takov ton! SITE sme poslabi od podobriot

--- надополнето ---

Луге конечно најдов 3Д макс 6 и неможам да го инсталирам до крај ми бара некој код ако има некој нека ми го прати се нервирам за такви ствари неам живци!ПЛС хитно ми треба

ako nemas zivci, kako ke se spravis so 3D

Еве малку и звук монтажа која мислам дека добро испадна значи моделот и монтазжата ги изработив во 3Ds max и adobe premier.

Еве малку и звук монтажа која мислам дека добро испадна значи моделот и монтазжата ги изработив во 3Ds max и adobe premier.
brz navreduvanje povece si trosil vreme da ja najdes ova muzika odkoku na animiranje inace idejata e dobro mozes uste da ja dorabotis :)

--- надополнето ---

1080p HD 3 saati gi cekav renderite
http://www.facebook.com/adecomedia i portfolioto na facebook

--- надополнето ---

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom